Otteluraportti Ilves-HPK 30.8.2018

Ilves-HPK 4-3 JA (1-0, 0-1, 2-2, 1-0)

HPK matkasi Ilveksen vieraaksi viikon toiseen otteluun. Kahden viikon takainen 1-5 tappio oli muistissa eikä sama saisi uudelleen tapahtua. Ottelun kuva oli jälleen hyvin vaiherikas, jossa molemmilla oli omat hyvät hetkensä. Pääosin ottelussa mentiin tasaista vääntöä pelin aaltoillessa. HPK:n osalta ottelussa nähtiin ratkaisevia yksittäisiä virheitä, mutta joukkue näytti hyvää työmoraalia tullen tasoihin lopun rynnistyksellä.

Ensimmäinen erä oli siisti, eikä tilastomerkintöjä saatu Ilveksen maalia lukuunottamatta. Joona Ikonen iski kiekon maaliin Teemu Rautiaisen ja Olli Vainion luotua paikan.

Toisen erän alku oli vahvasti oranssin joukkueen. HPK tasoitti lukemat, kun Filip Krivosik syötti ja päädystä noussut Harri Kainulainen ei erehtynyt yläkaarelta.

Kun ottelun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, Ilves iski kaksi salamamaalia. Molempia maaleja edelsivät HPK:n virheet. Ensin Juho Liuksiala sai lahjapaikan, eikä erehtynyt. 52 sekuntia myöhemmin Ilveksen erän toisesta maalista vastasi Jarkko Parikka.

HPK äityi hirvittävään loppukiriin ottelun kahdella viimeisellä minuutilla. Päävalmentaja Pennasen johdolla HPK-valmennus otti Antti Karjalaisen pois maaliltaan jo kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Jere Innala otti vastuuta tehden kaksi täysin identtistä maalia. Innala toi HPK:n ensin maalin päähän ajassa 58.18 Roope Laavaisen ja Robert Leinon löydettyä hänet vapaana Ilves-viisikon keskeltä. Vain 58 sekutia edellisestä, Innala nosti uudelleen kädet ilmaan maalin merkiksi täysin samalta paikalta. Tällä kertaa syöttöpisteet kirjauttivat Eetu Tuulola ja Niklas Friman.

Jatkoaikaa oli pelattu kolme minuuttia, kun Juha Leimu ratkaisi läpiajosta ottelun kotijoukkueelle. HPK:n maalissa pelannut Antti Karjalainen oli HPK:n parhaimmistoa torstai-iltana (32 torjuntaa).

HPK:n tiukka viikko jatkuu lauantaina Ritari-areenassa, kun ruotsalaisseura HV71 mittaa Kerhoa päiväpelissä klo 14.00.

Osta liput lauantain matsiin tästä!

30.08.2018 21:31

Jaa artikkeli: