Orastava voittoputki poikki – Hämeen Herruus Pelicansille

Pelicans – HPK 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Hämeen Herruus oli jälleen panoksena, kun kauden alisuorittanut HPK kohtasi sarjassa toisena olevan Pelicansin Lahdessa. Ottelu oli enemmän kuin tasainen aina toisen erän lopulle asti, kun HPK otti neljä rangaistusta putkeen ja kotijoukkue ratkaisi ottelun.

Pirteä ja tasainen erä

Ottelun ensimmäinen erä alkoi vierailijoiden osalta pirteästi. Erää oli takana vain vajaa pari minuuttia, kun HPK:n nelosketju polkaisi 2vs1 hyökkäykseen. Tällä kertaa kuitenkin Kristjan Komben ratkaisu oli hieman kevyt ja Pelicansin maalilla torjunut Patrik Bartosak selvitti tilanteen helposti.

Kauaa ei tarvinnut odottaa, kun jälleen tapahtui. Ottelun kolmannella  peliminuutilla Pelicansin kolmoskenttä karkasi myös 2vs1 hyökkäykseen, mutta Eetu Laurikainen selvitti tilanteen kilpikäden torjunnallaan. Jatkotilanteesta Markus Nenonen nappasi kiekon ja ajoi laidasta sisään hyökkäysalueella. Nenonen tarjoili loistavalla rystysyötöllä toisesta aallosta nousseelle Valtteri Puustiselle tekopaikan, mutta jälleen Patrik Bartosak Pelicansin maalilla oli parempi.

Ottelun neljännellä peliminuutilla päästiin jo huomattavasti lähemmäksi maalia ja asialla jälleen HPK:n neloskenttä. Santtu Hakanen pääsi nokikkain Bartosakin kanssa, mutta Hakasen laukaus osui nuoren hyökkääjän epäonneksi tolppaan.

Ottelun avausosuma nähtiin ajassa 10.28, kun ylivoiman jälkimainingeissa Juuso Ikonen pelasi kiekon kulmasta viivassa Elmeri Eroselle, joka jatkoi kiekon b-pisteelle Jere Innalalle, jonka onetimer painui vastustamattomasti ohi Bartosakin. 1-0 vierailijoille.

Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut ottelun  seuraava maalia odottaa, kun vajaa minuutti myöhemmin Pelicans tasoitti ottelun. Maali oli lähes identtinen ottelun avausmaalin kanssa, kun Iikka Kangasniemi pelasi kiekon Veeti Vainiolle viivan ja tämä jatkoi pelivälineen b-pisteelle Aleks Haataselle, joka puolestaan väläytti omaa lyöntilaukaustaan. Peli 1-1.

Ottelu jatkui erän loppuun tasaisesti, josta kertoo myös kiekonhallintaprosentit, jotka olivat tasan 50-50.

Erän loppupuoliskon paras maalipaikka aukesi vierailija HPK:lle, kun Veeti Vainio hukkasi kiekon alimpana pelaajana ja paikalla oli Petri Kontiola, joka vei kiekon mennessään. Kontiolan hyvät harhautukset eivät kuitenkaan purreet ja Patrik Bartosak veti pidemmän korren.

Siispä erätauolle matkattiin tasatilanteessa 1-1.

HPK antaa avaimet Pelicansille

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Tasaista vääntöä ja satunnaisia tilanteita puolin ja toisin.

Erän ensimmäinen tekopaikka aukeaa HPK:lle, kun ajassa 28.21 kiekko pelattiin Valtteri Puustiselle maalin edustalle, Puustisen yrittää ujuttaa kiekon Bartosakin puikoista, mutta tällä kertaa yritys jäi patjoihin.

Peli ja erä eteni pitkän aikaa tasatahtiin ja kunnon maalipaikkoja ei juurikaan nähty, mutta HPK päätti rikkoa tämän, kun se otti neljä rangaistusta putkeen lyhyen ajan sisään ja pelasi käytännössä erän viimeiset 7min alivoimalla. Aika iso etu antaa Liigan yhdelle parhaimmista ylivoimista.

Pelicans ei myöskään jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä, kun ensin ajassa 36.12 Rudolf Cerveny ampui kiekon maalin kahden miehen ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin Iikka Kangasniemi siirsi Pelicansin jo kahden maalin johtoon. Kangasniemen maali tosin syntyi hieman onnekkaasti, kun Jere Innala koitti katkaista Kangasniemen lähettämän poikittaisyötön laittamalla mailansa väliin. Kiekko kuitenkin kimposi suoraan omaan maaliin ohi hölmistyneen Laurikaisen.

HPK:n jäähyily varmisti sen, että erän loppu mentiin lahtelaisten komennossa, mutta vierailijoiden onneksi erätauolle siirryttiin tilanteessa 3-1.

Loppukiri jää piippuun

Ottelun viimeinen erä ja sitä myöden  vierailijoiden loppukiri alkoi parhaissa mahdollisissa merkeissä, kun ajassa 41.44 Miro Ruokonen karvasi kiekon haparoivalta Pelicansin puolustukselta ja ajoi röyhkeästi kohti maalia. Röyhkeys tuotti tuloksen ja Ruokonen ujutti kiekon Pelicans -vahti Bartosakin puikoista.

Viimeinen erä oli HPK:lta pitkälti hyvää kiekkoa, mutta ratkaisut loistivat poissaolollaan.

Ratkaisun paikat tuli erän puolessavälissä ja aivan sen lopussa, kun vierailijat pääsivät yrittämään ylivoimaa.

Ensimmäisessä ylivoimassa HPK ei saanut edes laukauksia aikaiseksi, mutta toisella ylivoimalla oli jo parempi yritys.

Tuttu kuvio toimi kun Petri Kontiola pelasi Elmeri Erosen kautta paikan b-pisteen kaarelle Jere Innalalle, mutta tämän laukaus kilpistyi uhrautivasti heittäytyvään Veeti Vainioon. Tämän seurauksena kiekko pomppi Antti Tyrväiselle, joka pääsi niittaamaan ottelun ratkaisun tyhjiin.

Ottelussa nähtiin vielä yksi maali, kun Pelicans latoi vielä yhden osuman tyhjään HPK -maaliin.

Näin ollen Pelicans kuittasi täyden pistepostin ja katkaisi HPK:n orastavan voittoputken, kuin myös oman tappioputkensa.

Pelicans voitti myös Hämeen Herruuden kaudella 2020-2021 ja kuittasi 5000€ rahapalkinnon juniorityöhön. Hämeen Herruuden mahdollistivat tänäkin vuonna Hämeen Kauppakamari, Hämeenmaa, Hämeen Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat.

05.02.2021 21:10