Onnistumiset vähissä Kouvolassa -viikon toisesta ottelusta tappio Kerholle

KooKoo-HPK 6-1 (2-0, 1-1, 3-0) HPK:n neljän pelin härkäviikko jatkui keskiviikkona toistamiseen vierasreissulla, tällä kertaa suuntana oli aina niin aurinkoinen Kouvola. Pisteitä molemmat joukkueet kaipasivat kipeästi, Kerhon kamppaillessa kotiedusta ja KooKoon paikasta kymmenen joukossa runkosarjan päätteeksi. Kerhon vahva ilme ottelussa kesti kuitenkin vain viisi minuuttia ja KooKoo otti tylyllä esityksellä pisteet.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Valkoiseen sonnustautunut Kerho tuli Lumon-Areenalle isännän ottein. Avausviisiminuuttisen aikana KooKoo ei päässyt kertaakaan testaamaan Eetu Laurikaisen torjuntavirettä, kun taas Kerho painoin peliä raikkaalla jalalla hyökkäyspäähän. Muun muassa Sean Collinsille tarjoutui hyvä tontti maalintekoon KooKoo-vahti Nick Malikin edessä, mutta kiekko ei maaliin saakka tietään tällä kertaa löytänyt. Kerho näytti tässä kohtaa sisuuntuneen eilisestä ja luistelevan KooKoon kumoon.

HPK sortui ottelun kuluessa jäähyilyyn ja kaksi nopeasti peräkkäin alivoimatilannetta Oliver Kiljusen ja Tommi Tikan boksien aikana taittoivat Kerhon pelistä parhaan terän. KooKoo sen sijaan pääsi paremmin pelin sisään ja rankaisi HPK:n toisen alivoiman aikana, kun paikka pelattiin Leevi Aaltoselle maalin eteen ja tämä ohjasi melko vaivattomasti isännät 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen kouvolalaiset hallitsivat hienokseltaan kenttätapahtumia, vaikka molemmissa päissä sattuikin puolustuksille merkkausvirheitä ja hyviä maalintekotilanteita näistä tulikin molemmille joukkueille. HPK oli tehoton omissa paikoissaan, mutta KooKoo sai vielä toistamiseen paikkansa hyödynnettyä. Leevi Aaltonen nousi hyvällä liikkeellä, leikkasi keskelle ja laukoi napakalla ranteella kiekon alakulmaan ja joukkueensa jo kahden maalin karkumatkalle. Näistä lukemista poistuttiin pukukoppien puolelle ja Kerholle jäi kahteen erään kirittävää.

Kuva: Ella Taponen

Kerho virittelee kiriä

Toinen erä alkoi kerholaisittain loistavasti. Vain hieman yli minuutti oli pelattu, kun tasavajaalla pelatessaan Aleksi Mustonen ja Michael Joly tarjoilivat kiekkoa Arttu Pellille. Pelli kuritti kasvattajaseuraansa upealla rannelaukauksellaan , ja kiekko sujahti yläpömpeliin ohi tilanteessa voimattoman Malikin. Pellin kauden yhdestoista täysosuma tuli näin makeaan paikkaan ja Kerho näytti nousevan peliin mukaan heti erän aluksi.

Ilo oli kuitenkin tällä kertaa valitettavasti lyhytaikainen. Vain puolitoista minuuttia kavennusmaalin jälkeen  kiekko pomppi HPK:n puolustusalueella, eikä kukaan ollut saada pelivälinettä haltuunsa. Samanaikaisesti Ville Meskanen oli unohtunut vartioimatta maalinkulmalle, mihin kiekko päätyi ehkä hieman onnekkaastikin koko kerhopuolustuksen lapojen vieritse. Tästä paikasta Meskanen lapioi KooKoon uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä Kerhon peli meni takaiskun jälkeen puskemiseksi. Kiekko saatiin nostettua hyökkäysalueelle, mutta tämän jälkeen HPK:n peli ajatui liiaksi laidoilla kamppailuksi, eikä näistä laitaväännöistä päästy riittävällä tasolla pelaamaan kiekkoa parhaille tekopaikoille. Myöskään kauempaa kiekkoa ei saatu maalille asti, sillä Nick Malikille merkattiin vain neljä torjuntaa kun Eetu Laurikainen puolestaan torjui toisessa erässä yhdeksän kertaa.

Katastrofaalinen päätös Kouvolassa

HPK:n valmennusjohto teki omat ratkaisunsa toisella erätauolla, ja Eetu Laurikainen otettiin loppupelin ajaksi penkille. Kerhon maalille luisteli kolmanteen erään U20-joukkueesta Daniel Lebedeffin loukkaantumista paikkaamaan tullut Niko Heikkilä. Heikkilän liigadebyytistä tuli kuitenkin karmaiseva.

Kolmas erä oli vanhentunut vain 21 sekuntia, kun Joose Antonen pääsi vetopaikkaan b-pisteiden viiksien tuntumaan. Antosen laukaus pölähti verkkoon ohi Heikkilän ja peli oli tässä kohtaa käytännössä taputeltu. Pelikellosta olisi tässä kohtaa voitu pelailla minuutit pois, mutta KooKoo maalasi vielä kahdesti. Vain minuutti edellisestä ja Radek Koblizek pääsi ujuttamaan kiekon viidennen kerran verkkoon Heikkilän patjan alta. Kerhon puolustukseltakaan ei tässä tilanteessa debytantille apua tullut, vaan Koblizek oli jätetty luvattoman vapaaksi maalin eteen.

Puolitoista minuuttia myöhemmin HPK pääsi vielä hakemaan kavennusta ylivoimalla, kun Kasperi Ojantakanen komennettiin jäähyaitioon koukkaamisesta. Ylivoima päättyi kuitenkin karmaisevasti, kun KooKoo karkasi hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Heikki Liedes viritti kovan ranteen ja verkko heilui jälleen Heikkilän selän takana. Liigadebytantille ei tässä vaiheessa ollut tullut yhtäkään torjuntaa, eikä maalivahdin vaihto ei tällä kertaa tuonut joukkueelle haluttua ryhtiliikettä loppukiriin.

Toim.huom. Ottelun jälkeen päävalmentaja Pikkarainen vahvisti lehdistölle, että kyseessä ei ollut ryhtiliikkeen haku vaan Laurikaisen loukkaantuminen, josta saadaan lisätietoja tulevina päivinä.

Tämän jälkeen into kaukalossa taittui, eikä lisäosumia enää nähty. Kolme pistettä jäi kolmannen erän pelailun jälkeen Kouvolaan, mutta tällä kertaa epäselvyyttä ei tosiaankaan paremmuudesta jäänyt. Kerhon neljän pelin viikko jatkuu tuplapeleillä kotijäällä perjantaina ja lauantaina. Perjantai-illan kamppailuun Pohjantähti-Areenalle saapuu Porin Ässät ja Kerholla on edessään kasvojen pesun paikka kotiyleisön edessä.

Seuraava ottelu pelataan perjantaina Pohjantähti Areenalla kun vastaan asettuu Porin Ässät.

09.03.2022 21:35