On tämä urheilu melkoista

HPK-Kärpät 5-2 (0-1,1-1,4-0)

Oulun Kärpät hallitsi tiistaista peliä HPK:ta vastaan suvereenisti 35 ensimmäistä minuuttia. Sitten alkoi tapahtua kummia ja Antti ”Roppocob” Ropon hattutempun siivittämänä HPK hoiteli ”näytöstyyliin” voiton taskuunsa.

Kerho tuli otteluun hyvin latautuneena. Latausta kesti noin kaksi ensimmäistä minuuttia. 3000 päinen hämeenlinnalaisyleisö masentui ensimmäisen kerran jo ajassa 2.44 Juha-Pekka Haatajan vietyä Kärpät ylivoimalla 1-0 johtoon. Maali oli hieman onnekas pompaten HPK:n Mathias Porselandin jalasta maaliin.

HPK-vahti Mika Järvisellä riitti ensimmäisessä erässä töitä. 13 torjunnan joukkoon mahtui muun muassa torjuttu läpiajo ja muutama muukin varsin avoin maalipaikka. Pari kertaa kiekko taisi kilahtaa HPK-maalin tolppaankin.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin HPK-leirissä päät painuksissa. Kertaakaan ei kotijoukkue päässyt kontrolloidusti hyökkäyksiin ja rännikiekot ynnä suuri määrä harhasyöttöjä värittivät erää.

Toisen erän ylivoimapelaaminen

Toisen erän alkuminuutit HPK pelasi hiukan pirteämmin. Teemu Rautiainen käänsi erän toisella minuutilla maalikulmalle Niko Niemiselle, mutta tasoitusta ei syntynyt.
Kärpät meni 2-0 johtoon reilun 26 peliminuutin jälkeen kultakypärä Jari Viuhkolan maalilla. Kärppien ylivoimahyökkäys sai alkunsa HPK:n karmeasta hyökkäyspään virheestä ja lopulta maalivahti Järvinen oli voimaton.

Toisen erän puolivälissä HPK pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla. Ottelun päätuomarikaksikko lähetti Kärppien Tomi Ståhlhammarin suihkuun Lauri Kärmeniemeen kohdistuneen laitataklauksen jälkeen. Yllättävää kyllä, HPK-ylivoiman aikana Kärpät loi kaksi 2 vs 1 –hyökkäystä eikä HPK saanut viidessä minuutissa ainuttakaan laukausta aikaiseksi. Vai saiko yhden, ihan sama.

– Se ylivoima oli aivan kamala. Yritettiin huutaa kentälle, että oltaisiin saatu edes pelikatko aikaiseksi, jotta olisi voinut ottaa edes aikalisän, mutta ei. Ihan käsittämätön viisi minuuttinen, kertasi valmentaja Harri Rindell mustaa hetkeä.

Surkea ylivoima tuntui kuitenkin herättävän kerholaiset pelaamaan ja miltei heti ylivoiman jälkeen tuli kavennusosuma. Marko Tuulolan ja Mathias Porselandin syötöistä Antti Roppo pääsi tuulettamaan maalia ajassa 35.32. Maali tarkistettiin videolta, koska se kimposi Kärppä-maaliin Ropon jalasta.

Roppocob-show huipentuu

Kolmanteen erään HPK:n valmennus käytti ”jotain on tehtävä”-kortin, muuttamalla ketjukoostumuksia. Liekö syy uusien koostumusten, mutta ajassa 3.55 Tuukka Pulliaisen aloitusvoiton jälkeen Antti Roppo teki illan toisensa. Tarkka kuti ylänurkkaan ohi Ville Hostikan ja taululle 2-2.

Tasoituksen jälkeen jäällä nähtiinkin sitten aivan erilainen HPK. Sääli niitä hämeenlinnalaiskatsojia, jotka toisen erän jälkeen suuntasivat kohti parkkipaikkoja. O-P Grönholm ja Kari Sihvonen vastasivat fyysisestä puolesta jakaen pari kovaa taklausta, Janne Kolehmainen ja Mathias Porseland vastasivat etunenässä hyvistä maalipaikoista ja Mika Järvinen pysäytti Kärppien maalintekoyritykset kylmän viileästi.

Näiden sävelten saattelemana ajassa 52.18 Antti Roppo viimeisteli hattutemppunsa tuikkaamalla kiekon etukulmasta Hostikan selän taakse. Maaliin hyvän syötön antoi Teemu Rautiainen ja toisen syöttöpisteen itselleen kirjautti Ville Hämäläinen.
Niko Nieminen lisäsi HPK-johdon vielä vajaat viisi minuuttia ennen loppua kahteen maaliin ja minuutti ennen loppua Mathias Porseland teki tyhjään maaliin loppuluvuiksi 5-2.

Harri Rindell äimisteli pelin kulkua.
– Oltiin hyvin latauduttu, mutta 2,5 minuutin hyvä alku ei todellakaan riitä. Meillä oli pelin alkupuoliskolla järkyttäviä harhasyöttöjä omassa päässä ja keskialueella. Suuri kiitos joukkueelle siitä, että oltiin päättäväisiä ja pystyttiin viiden minuutin onnettoman ylivoiman jälkeen kääntämään peli voitoksi. Hienoa oli myös se, että Antti Roppo sai tehtyä hat-trickin.

Rindell osasi myös valottaa monia askarruttaneesta asiasta koskien Marek Zagrapania.
– Marek on ollut pitkään pois loukkaantumisen takia eikä ole kokenut vielä itse olevansa valmis pelaamaan. Nyt onneksi hänen pitäisi olla kunnossa ja hän pelaa huomenna (keskiviikkona) Kiekko-Vantaan pelin. Siinä näemme hyvin, onko hän jo pelikunnossa.

HPK jatkaa sarjaa perjantaina Ilmalassa Jokereita vastaan. Lauantaina kotikaukalossa vastaan asettuu JYP.