Nuorten jatkosarjat käyntiin

Nuorten sarjojen jatkosarjat käynnistyvät tänä viikonloppuna. HPK:n U20-joukkue aloittaa Nuorten SM-liigan (ylemmän jatkosarjan) tänään perjantaina Mikkelissä Jukureita vastaan. HPK:n sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes, mikä on viimeinen suoraan playoffspaikkaan oikeuttava sijoitus. Jatkosarjassa pelataan yhteensä 18 ottelua.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola on pääosin tyytyväinen nuorten joukkueiden alkusarjoihin, vaikka jokaisella joukkueella on myös ollut haasteita alkusarjojen aikana.

– U20-joukkue on pelannut todella tasaisesti ja on pystynyt tähän asti koko kauden harjoittelemaan kehittävästi. Kevättä kohti, kun aletaan puhumaan oikeasti sijoituksista, on aika alkaa ulosmittaamaan tätä kehitystä. Emme ole joutuneet ns veitsi kurkulla pelaamaan tuloksesta liian aikaisin.

B-Nuorten SM-sarjassa HPK pelaa alemmassa jatkosarjassa. Joukkueiden pisteet nollaantuvat B-Nuorten alkusarjan jälkeen.

– B-Nuorten päätavoite on säilyttää sarjapaikkansa. Kausi on ollut haasteellinen sekä pelillisesti ja tuloksellisesti. Nyt on ollut hyvä pitkä tauko laittaa asioita kuntoon pelillisesti. Uskon siihen, että kevät tulee menemään tuloksellisesti hyvin, kommentoi Toivola.

B2-SM-sarjassa HPK on seitsemäntenä 26 pelatun ottelun jälkeen. Runkosarjassa pelataan yhteensä 44 ottelua.

– B2 on pelannut samaan tapaan kuin U20-joukkue. He ovat koko kauden olleet ns turvallisessa tilanteessa, jossa ovat pystyneet harjoittelemaan kehittävällä tavalla. Mikäli sama tyyli jatkuu, he ovat ehdottomasti playoffseissa tänä keväänä.

C-Nuorten SM-sarjassa HPK aloittaa kevätkauden alemmasta jatkosarjasta.

– Alku oli C:llä myös haastava, mutta jossain vaiheessa he saivat juonesta kiinni. He pelasivat nousujohteisen alkusarjan, mutta se ei ihan riittänyt ylempään jatkosarjaan. On mahdollista, että tämä joukkue voittaa alemman sarjan ja jatkavat playoffseissa keväällä, kertoo Toivola.

Tärkeää kehittävää harjoittelua

Toivola mainitsee kolmen nuorten joukkueen kohdalla kehittävän harjoittelun olleen hyvää ja tärkeässä osassa koko kauden teemaa.

– Kehittävä harjoittelu on rakentavaa, kevääseen ja varsinkin tulevaisuuteen tähtäävää harjoittelua. Ominaisuuksien kehittämistä jäällä ja oheisharjoittelussa. Kehittävää harjoittelua tehdään kauden aikana välillä myös pelien kustannuksella eli valmennus tiedostaa sen, että rasitus on ollut jopa liian kovaa ennen ottelua. Tämä kuitenkini tähtää nimenomaan tulevaisuuteen.

Kerhossa arki on tärkeintä.

-Koko ajan HPK:ssa on tähdätty siihen, että sarjasijoituksista huolimatta harjoittelumäärät olisivat meillä korkeat aina playoffseihin asti. Jokapäiväisen arjen laatu ratkaiseen loppupeleissä tuloksen.

03.01.2020 15:01

Jaa artikkeli: