Nuori IFK oli törkeä vieras, 2-6 turpaan

2-6 (0-1, 1-3, 1-2)

IFK tuli, näki ja voitti tämän kuuden pisteen ottelun lopulta selvin 2-6 numeroin. Kerholta osuivat Nenonen ja Cornet. Vieraiden maalit tekivät Dyk, Teräväinen, And, Nykopp ja Keränen. Jälleen kävi ottelun alussa niin köpelösti, että kiekko oli omissa jo ensimmäisellä minuutilla. Toisessa erässä IFK iski kolmesti ja päätöserässä vielä kahdesti tyhjiin.

IFK kahmii omiin nimiin erän jäähyt ja maalin

Tärkeääkin tärkeämmät pisteet oli jaossa Hämeenlinnan illassa ja vastassa Helsingin IFK. Tällaiseen peliin on hyvä alku aina se, mikä sytyttää kaiken liekkiin. Tänään kävikin sitten ihan päinvastoin. Yleensä Kerhon alku kotona on se, millä vastustajalta otetaan peli-ilo pois mutta tänään iski vieraat heti 35 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäinen aloitus Kerhon päädyssä, Anton Lundell voitti aloituksen ja kiekkoon pääsi Sebastian Dyk, Teemu Engbergin avustuksella ja lukemat 0-1.

Heti maalin jälkeen hassutteli Kunyk koko kentällisen nippuun ja pääsi nokikkain IFK-vahti Atte Engrenin kanssa mutta tilaa oli vähän ja vauhtia paljon, joten Cody ajautui vähän maalista ohi ja veto oli lopulta vain siipaisu Engrenin patjan alle.

Vieraat antoi myös mahdollisuuksia Kerhon ylivoimalle tasoittaa ottelu, jopa kolmesti erän aikana. Ensimmäisen jäähyn otti Juho Keränen ajassa 2.17 huitomalla Frimania käsille. Ja kun Kerhon ylivoima oli vähän vielä jäässä, antoi IFK:n Teemu Tallberg poikittaisella mailallaan Kerhon koittaa 18 sekuntia kahden miehen ylivoimalla. Ei onnistunut sekään.

Jäähyjen jälkeen oli parhaat maalipaikat Kerhosta Luceniuksella ja Ruokosella mutta ei ollut tähtäin kohdillaan, vaan Engren hoiteli molemmat. Vielä kertaalleen pääsi Kerho ylivoimalle ajassa 17.22, Juho Keräsen lähtiessä toistamiseen kakkoselle. Tällä ylivoimalla Kerho jo pääsi laukomaankin useamman kerran. Lukka kolmesti ja Puustinen kertaalleen. Näissä neljässä laukauksessa oli yhteistä se, että maaliin ne ei mennyt mutta jokainen kolisi kimakasti plekseihin. Näin erätauolle poistuttiin IFK:n johtaessa 0-1.

Kerhon vuoro näpäyttää erän alussa

Toiseen erään näytti Kerho tulevan ihan eri asenteella ja jalalla kuin ensimmäiseen. Eikä erää ehtinyt kulua kun 1.01 ja Nenonen sai pistää Krivosikin oivallisesta syötöstä pelin tasoihin. Maalia edelsi vieraiden vaarallinen maalipaikka ensin toisessa päässä ja tästä Krivosik karkasi laitaa pitkin ylös, löytäen Nessun yksin maalin edestä. Maali toi vielä lisää virtaa Kerhon leiriin ja heti perään oli Tavi jo ujuttaa johtomaalinkin Engrenin taakse.

Ajassa 24.35 näytti jälleen merkit olevan taivaalla kohdillaan, IFK:n Varakas joutui boksiin koukkaamisesta ja kotiyleisö odotti vesi kielellä johtomaalia.

Mutta mutta… 25.12 oli Laatikaisen pakko rikkoa Teemu Tallbergia, joka kiinnipitämisestä huolimatta pääsi alivoimalla laukomaan kiekon tolppaan. Tästä jatkettiin neljällä neljää vastaan 1.23 minuuttia.

Kun jäähyt oli ohi, ehdittiin pelata viidellä viittä vastaan vain 3 sekuntia kunnes Voutilaisen takana helähti. Maalin laukoi p-pisteen kaarelta Eero Teräväinen ja vei IFK:n 1-2 johtoon. Ja tästä näytti Kerhon paketti vähän leviävän. Lisää lunta tuli tupaan ajassa 30.46, Terry Andin lavasta IFK meni jo kahden maalin karkumatkalle.

Eikä ongelmat siihen jäänyt, ajassa 35.32 nousi kiekko Lukan lavasta katsomoon. Epäonnisesti kiekko pyörähti juuri kun Lukka oli nostamassa purkua rännin kautta ja tuloksena kaksi minuuttia alivoimaa pelin viivyttämisestä. Alivoimalla Kerho pelasi loistavasti, IFK ei saanut millään kiekkoa alueelle kunnes… Jäähyn lopussa Thomas Nykopp napautti vieraille jo illan neljännen maalin. Kirittävää jäi ja reilusti ottelun viimeiselle kolmannekselle.

Kiri jää torsoksi ja IFK menee menojaan

Viimeisen erän ensimmäisen kympin sai IFK jäädytettyä kokonaan. Missään ei oikein tapahtunut mitään ja paikat oli puolittaisia, ei oikeita kunnon maalipaikkoja. IFK suojeli johtoaan ja Kerho koitti saada otetta väkisin.

Jälkimmäinen, ja ottelun viimeinen kymppi olikin sitten tilastomiesten unelmakymppi. Jäähyjä jaettiin viisi kappaletta ja maaleja nähtiin kolme. Kerhosta jäähyllä kävivät Krivosik ja Laatikainen kakkosilla, joiden aikana vieraat ei lisämaaleihin kyennyt. IFK:sta boksissa istui Dyk ja Keränen, lisäksi Joonas Järvinen sai kympin käytösrangaistuksen ajassa 57.06.

Keräsen jäähy vihellettiin ajassa 56.56 ja vihdoin Kerhon ylivoimakin osui. Nenonen syötti poikkikentän syötön Kunykille kaarelle, joka laukoi kohti maalia ja maalin edestä kiekon ohjasi maaliin Cornet. Kyseinen maali ei liiemmin toiveita enää herättänyt, koska tilanteeksi kaventui tässä vaiheessa 2-5.

IFK teki erässä kaksi maalia, molemmat tyhjään maaliin. Juho Keränen osui tyhjiin ajassa 54.00 ja Ville Varakas 59.43.

Seuraava ottelu Kerholla on Porissa perjantaina 7. helmikuuta, kotona pelataan loistavaa kiekkoa jälleen 14. helmikuuta ja vastaan asettuu Mikkelin Jukurit. Tervetuloa hallille!

05.02.2020 21:17