Nousujohteinen esitys sai palkinnon – HPK voittoon Kouvolassa

KooKoo-HPK 2-3 ja. (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Kouvolassa iskivät keskiviikkona erilaisissa tilanteissa olevat joukkueet, HPK oli kolmen ottelun tappioputkessa, kun taas KooKoo kolmen ottelun voittoputkessa. HPK on venyttänyt kaksi edellistä peliään jatkoajalle ja tämän iltainen ei ollut poikkeus. Lopulta omat koirat purivat isäntiä, kun KooKoo kasvatti Arttu Pelli iski voittomaalin.

Kuva: Ella Taponen

 

Hyvä alku, jäähyt sotki

Ottelun avauserä erä tarjosi tiivistä viisikkopeliä puolin ja toisin. Erän ensimmäisillä minuuteilla HPK painoi pelin painopisteen isäntien kenttäpäätyyn ja etenkin Aleksi Mustosen johtama kolmoskenttä esiintyi edukseen.

Tiivis pelaaminen varmisti sen, että isommin ei maalipaikoilla juhlittu tasakentällisin. Ajassa 9.30 kuitenkin nähtiin tästä poikkeus, kun Michael Joly nousi keskustaan ja syötti takatolpalle Mathias Trettenesille, Trettenesillä oli tyhjä maali edessään, mutta norjalainen ajautui liian pieneen kulmaan ja laukaus osui sivuverkkoon.

Tämän jälkeen HPK hieman kerjäsi verta nenästään, kun se otti kaksi peräkkäistä rangaistusta. Ensin Eetu Liukas lähti istumaan kiinnipitämisestä ja heti perään vierailijat ottivat joukkuerangaistuksen pelattuaan hetken kuudella kenttäpelaajalla.

KooKoo piti ylivoimiensa ajan pelin sitkeästi HPK:n kenttäpäädyssä, mutta vierailijoiden maalin edusta oli enemmän kuin hyvin tukittu, joten millekään huippuluokan paikoille ei isännät yltäneet.

Parhain maalipaikka isännille tuli jälkimmäisellä ylivoimalla, kun suoran hyökkäyksen jälkeen Joose Antonen veivasi itsensä vasemmasta laidasta  tekopaikkaan, mutta Daniel Lebedeff HPK:n maalilla vesitti tämän yrityksen.

Kuva: Ella Taponen

 

Maalit avaa peliä

Ottelun ensimmäisessä erässä nähty tiivis pelaaminen oli muisto vain, kun kiekko tippui jäähän toisessa erässä.

HPK sai ongelmia heti erän alussa, kun Petteri Nikkilä koukkasi itsensä rangaistujen penkille. HPK:n alivoiman nelikko puolusti aktiivisesti koko illan, mutta tällä kertaa se kostautui. Samalla sekunnilla kun Nikkilän rangaistus tuli päätökseen, niin Charle-Edouard D’Astous sai kiekon tyhjään tilaan p-pisteiden väliin ja ampui kiekon tarkasti maalin ylähyllylle.

HPK:n tasoitus tuli nopeasti. Vain minuutti KooKoon maalista ja Petteri Nikkilä toimitti kiekon maalille, irtokarat KooKoo -vahti Malikin torjunnasta löi sisään Steve Moses.

Erän ja samalla pelin puolivälissä HPK sai oivan mahdollisuuden siirtyä johtoon kahden miehen ylivoimalla, kun Oskari Manninen ja Heikki Liedes saivat peräkkäiset rangaistukset.

Vierailijat saivat pakkopelin käyntiin, mutta sen parhaimmaksi yritykseksi jäi Michael Jolyn laukaus, jonka Malik sai torjuttua olkapäällään.

Erän loppua kohden peli meni enemmän hyökkäysvoittoiseksi ja tämä avasi tilaa kummankin joukkueen kenttäpäädyissä. Lisää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kuva: Ella Taponen

 

HPK ratkaisee

Viimeisessä erässä HPK otti ottelun hallinnan itselleen ja toistuvasti vei peliä isäntien kenttäpäätyyn.

Vaikka pelin virtaus oli HPK:lla, niin KooKoo oli kuitenkin se joka iski erässä ensin, Roni Ahonen kaatui hyökkäyspäässä ja Linus Andersson korjasi kiekon tästä itselleen. Andersson viimeisteli upean nousunsa harhauttamalla ensin Petteri Nurmen ja tämän jälkeen maalivahti Lebedeffin.

Kauaa ei kuitenkaan isännät päässeet johdosta nauttimaan, kun HPK kiri tasoihin. Reilu minuutti ja Matti Järvinen voitti hyökkäyspäässä aloituksen, kiekko viivaan, josta puolustaja Ossi Ikonen ampui pelivälineen KooKoo -maalin yläkulmaan.

Peli eteni lopulta jatkoajalla asti, jossa isäntien epäonneksi tuttu mies nousi esiin. Mathias Trettenes pelasi kiekon maalin eteen Arttu Pellille, jonka laukauksesta kiekko valui torjunnan jälkeen KooKoo-maalivahdin jalkojen väliin ja ylitti maaliviivan. Tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta lyhyen katsomisen jälkeen ei ollut epäselvyyttä etteikö kiekko olisi ylittänyt maaliviivaa. Osumaan kakkossyötön merkkautti Steve Moses.

Lehdistötilaisuus KooKoo-HPK 11.1.2023

HPK jatkaa pelejään ylihuomenna perjantaina, kun Hämeen Herruudesta kamppaillaan kolmannen kerran tällä kaudella. Pisteitä vaaditaan 3, jotta Hämeen Herruuden ratkaisu siirtyisi Lahteen. Tule mukaan viettämään perjantai-iltaa hallille! Liput tästä!

11.01.2023 22:20

Jaa artikkeli: