Nousujohteinen aloitus

HPK-SaiPa 4-3 ja. (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)

HPK kohtasi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa SaiPan Lappeenrannasta. Ottelu tarjosi alun sekavien vaiheiden jälkeen viihdytävän kamppailun.

Kotijoukkue jää telineisiin

Kotijoukkueen osalta kauden ensimmäinen ottelu olisi voinut alkaa huonommin, kun jo reilun kolmen minuutinen pelaamisen jälkeen vierailija SaiPa oli iskenyt lukemiksi 0-2.

Ottelun avausmaali nähtiin jo 59 -sekunnin pelaamisen jälkeen, kun SaiPa toimitti kiekkoa maalille, jossa päivysti vierailijoiden Santeri Virtanen. Virtanen pääsi tuikkaamaan reboundkiekon ohi Voutilaisen osittain tosin isäntien heikon puolustamisen myötä. Osumaan itselleen syötöt merkkauttivat Tomi Iso-Mustajärvi ja Elmeri Kaksonen.

Vierailijoiden toinen maali syntyi ylivoimalla, kun isäntien Ossi Ikonen istui rangaistusta kiinnipitämisestä. Jälleen SaiPa toimitti kiekkoa vain maalille, jossa päivysti tällä kertaa maskimiehenä Joni Nikko. Nikko ohjasi Joel Olkkosen lähettämän kiekon ohi hölmistyneen Voutilaisen. Vieraiden toiseen osumaan kakkossyötön itselleen merkkautti Santeri Virtanen.

Kotijiukkueen kenties paras maalipaikka tuli peliminuutilla kuusi, kun puolustaja Eemeli Räsänen nousi hyvin paineen alta pois ja antoi avauksen laitaan Jere Innalalle. Innala jatkoi Räsäsen syötön yhdellä kosketuksella Juuso Ikoselle joka spurttasi puolittaiseen läpiajoon. Tällä kertaa kuitenkin vierailijoiden maalilla torjunut Matej Tomek veti pidemmän korren ja torjui Ikosen rystynoston.

Isännät saivat mahdollisuutensa tulla peliin mukaan aivan ensimmäisen erän lopulla, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. HPK:n ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja hidasta, joten vierailijoiden maalilla torjunut Tomek pääsi varsin helpolla.

Ottelun ensimmäiselle erätauolle siirryttiinkin lukemissa 0-2.

HPK ilmoittautuu mukaan

Jos avauserä oli isäntien osalta heikko, niin samaa ei voi sanoa ottelun toisesta erästä. HPK aloitti vihdoin ottamaan kiekkoa ja samalla ottelua hallintaansa. Sen ensimmäinen kunnon maalipaikka tulikin jo erän neljännellä minuutilla, kun konkari Ville Koistinen ampui viivasta ranteella. Kiekko kuitenkin löytyi muutaman pompun jälkeen SaiPan maalia vartioineen Tomekin suojista.

HPK sai erässä myös mahdollisuuden ylivomalla, kun ajassa 28.39 Simo-Pekka Riikola joutui jäähyaitioon kampituksesta. Isännät käyttivätkin ylivoimansa hyödyksi, kun kiekkoa liikuteltiin nopeilla syötöillä hyökkäysalueella ja lopulta peliväline löysi tiensä Jere Innalalle, joka ampui kiekon ohi voimattoman Matejn. Osumaan syötöt saivat Valtteri Puustinen ja Juuso Ikonen.

HPK sai maalistaan selvästi lisää virtaa, joka näkyi erän lopulla myös tulostaululla, kun Jere Innala löysi napakalla syötöllään ottelussa loistaneen Harri Kainulaisen. Kainulainen käyttikin tavaramerkkiään eli tulista lyöntilaukausta ja tasoitti ottelun lukemiksi 2-2. Maali syntyi ajassa 39.06.

Enempää maaleja ei erässä nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin samaisista lukemista.

Kotijoukkueen loppunäytös

Ottelun kolmas erä toisti pitkälle samaa kaavaa kuin toinen. HPK hallitsi pelivälinettä ja SaiPan rooliksi jäi vastahyökkäyksistä iskeminen. Isäntien hallintaa kuvaa se, että aivan erän alkupuoliskolla SaiPa joutui rikkomaan ja HPK pääsi harjoittelemaan ylivoimaansa. Ensin ajassa 43.26 Ville Vainikainen sai rangaistuksen koukkaamisesta. Tämän rangaistuksen aikana HPK ei juurikaan päässyt vaarallisille tekopaikoille, mutta seuravaa ylivoima siinsi jo kulman takana.

Ajassa 46.35 SaiPan Tomi Iso-Mustajärvi otti rangaistuksen kampituksesta. Tämän ylivoiman aikana HPK sai useita hyviä laukaisupaikkoja joista suurin osa siunaantui loistavan ottelun pelanneelle Harri Kainulaiselle. Kainulaisen harmiksi vain vierailijoiden maalilla torjunut Tomek veti tällä kertaa pidemmän korren.

Hetki HPK:n ylivoiman päätyttyä satoi isäntien niskaan jääkylmää vettä, kun HPK-puolustajat Atso Lehtinen ja Otto Latvala tekivät merkkausvirheen oman siniviivan tuntumassa. Tämä johti siihen, että hämeenlinnalaisille hyvin tuttu Filip Krivosik pääsi läpiajoon ja ampui kiekon tarkasti ohi Joona Voutilaisen. Syötön osumaan sai Veikko Loimaranta pelikellon näyttäessä aikaa 48.58.

Kauaa eivät vireailijat kerenneet nauttia johdostaan, kun jo ajassa 49.58 Valtteri Puustinen ja Jere Innala petasivat toisesta aallosta nousseelle Ville Koistiselle loistavan vetopaikan ja kokenut puolustaja ei erehtynyt. Tulostaululle lukemiksi 3-3 ja näin ollen jatkoaika häämötti.

Jatkoaikaa ei keretty pelata kuin vaivaiset 25 -sekuntia, kun ottelussa hyvin pelannut Juuso Ikonen karkasi läpiajoon. Ikosen terävä rannelaukaus tippui SaiPan maalilla operoineen Tomekin kainalosta maaliviivan tuntumaan, josta sen kävi törkkäisemässä sisälle kapteenina toiminut Jere Innala. Osumaan Ikosen lisäksi syötön sai Ville Koistinen.

Näin ollen HPK voitti kuin voittikin alkuvaikeuksien jälkeen kauden ensimmäisen ottelunsa. Ottelun tehomiehiä olivat Jere Innala(2+2) ja Ville Koistinen(1+2).

Päävalmentajan kommentit:

– Nousujohteinen varmasti kuvaa tätä ottelua hyvin. Tottakai alku oli aika karmaiseva tuloksen osalta ja vähän siinä sekoilua olikin pelin kanssa. Toisen erän alku olikin jo vahva ja siinä löytyi sitä rohkeeta hyökkäyspelaamista ja kiekossa pysymistä mikä ensimmäisessä erässä puuttui. Kolmas erä oli tasainen, mutta ylivoimien kautta saatiin hieman otetta pelistä ja momentumia.

– Välillähän tämä oli hyvinkin sekava esitys, mutta se oli odotettavissakin. Kuten puhe on ollut, niin tästä otetaan ne ensimmäiset asiat mukaan, kuten kiekon kanssa pelaaminen ja se pelin rytmittäminen.

– Mutta sitten yleisesti, niin identiteetistä, intohimosta kun oli puhe niin vahva osoitus joukkueelta sillä saralla. Luonnepuolen asioista saa olla tyytyväinen. Kaivettiin itsemme suosta ja rupesimme pelaamaan yhdessä sekä paremmin.

13.08.2020 21:18