Noora Räty palaa Naisten Liigaan HPK-paidassa

Olympia- ja MM-mitalisti Noora Räty pelaa alkavalla kaudella HPK Naisten joukkueessa. Räty palaa Naisten Liigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

HPK Naiset vahvistuu suomalaisen naisjääkiekon suurimmalla tähdellä, kun kaksinkertainen olympiapronssimitalisti ja viisinkertainen MM-mitalisti Noora Räty saapuu Hämeenlinnaan. Vuoden 2018 olympialaisten All Stars -joukkueeseen valittu maalivahti on voittanut urallaan niin Suomen, Venäjän kuin Amerikassa pelattavan naisten NCAA:n mestaruuden. Kausilla 2014–2017 Räty teki suomalaisten kiekkohistoriaan pelatessaan ensimmäisenä naismaalivahtina Mestistä ja Suomi-sarjaa.

HPK Naisten manageri Jorma Hassinen on tietysti tyytyväinen viidesti MM-kisojen parhaimmaksi maalivahdiksi valitun Rädyn saapumisesta Hämeenlinnaan ja Naisten Liigaan.

– Saamme joukkueeseemme kokeneen pelaajan, joka on yksi maailman parhaimmista naisjääkiekkoilijoista. HPK:n ja Naisten Liigan kehittämisen kannalta Nooran paluu Suomeen on suuri lisäarvo. Olen äärettömän tyytyväinen siihen, että Noora pelaa nimenomaan HPK:ssa alkavalla kaudella.

Naisten Liigassa pelaaminen ja oman panoksen tuominen sen kehittämiseen on Rädylle tärkeä arvo oman henkilökohtaisen kehittymisen ja laadukkaiden harjoittelumahdollisuuksien ohella.

– Olen kiitollinen ja innoissani mahdollisuudesta palata Suomeen pelaamaan. Hämeenlinna tarjoaa minulle loistavat puitteet pelata Naisten Liigaa ja harjoitella aamuisin Liiga-akatemian mukana.  Omat pelivuoteni ovat vähissä, joten haluan vielä antaa oman panokseni Naisten Liigan kehitykseen. Mielestäni Naisten Liiga, sen pelaajat ja sen taustalla toimivat henkilöt eivät saa heille kuuluvaa arvostusta. Hyvänä esimerkkinä Jorma Hassinen tiimeineen, jotka ovat jo vuosikymmeniä kehittäneet naisten jääkiekkoa Hämeessä.

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

 

Räty valmistautuu mukaan taisteluun olympialaisten kisalipusta. Hän uskoo HPK:n ja Naisten Liigan olevan oikea paikka valmistautumiseen.

– Haluan omalla panoksellani osoittaa, että Naisten Liiga on hyvä paikka valmistautua esimerkiksi taistelemaan paikasta olympiajoukkueessa. Ruoho ei nimittäin aina ole vihreämpää aidan toisella puolella, kertoo Räty.

HPK tiedotti viime viikolla Naisten Liiga-joukkueen siirtyvän HPK Liiga Oy:n organisaatioon. HPK on HIFK:n ohella toinen Liiga-organisaatio, jossa miesten ja naisten edustusjoukkueilla on yhteinen koti. Myös Räty huomioi uutisen kotonaan Amerikassa.

– HPK on hieno suunnannäyttäjä mallista, jolla Naisten Liiga voidaan nostaa seuraavalla tasolle ja kohti ammattimaisempaa toimintaa. Kun miehet ja naiset toimivat saman organisaation alla, uskon, että hyöty on molemminpuolinen, joten lähden tähän projektiin innolla mukaan. Nähdään syksyllä!

HPK:n kausikortilla näet Liigan, Naisten Liigan ja U20 SM-sarjan playoffsien kotiottelut yhdellä maksulla! Kausikortit osoitteesta hpk.lippu.fi!

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

21.06.2021 11:59

Jaa artikkeli: