Nolla viis, siitä viis. Pelicans tänään parempi

5-0 (3-0, 2-0, 0-0)

 

Pelicans lähti illan otteluun vähän erilaisella kokoonpanolla kuin HPK. Kerholla oli lähes paras mahdollinen jalkeilla, lahtelaisilla oli sivussa pelaaja jos toinenkin. Mutta niin vain kävi, ettei ne nimet selässä vaan ne nimet siellä maalintekolistalla. Tänään ei Kerhosta osunut tolppien väliin kukaan ja Pelicansin maalilaulua kuunneltiin viidesti. Jasper Patrikainen torjui 19 vetoa nollapelinsä eteen, Daniel Lebedeff Kerhon veräjällä kirjautti itselleen 16 torjuntaa. Avauserässä lahtelaiset osuivat kolme kertaa ja tähän tietyllä tapaa peli ratkesikin tuloksellisesti. Erä ei ollut Pelicansilta mikään ylikävely, mutta maalipaikat kotijoukkue käytti hyödykseen. Toisessa erässä kun Pelicans osui vielä kahdesti, ei kolmanteen jäänyt oikein muuta panosta kuin taistella kunniasta ja kokeilla erilaisia kokoonpanoja. Kokoonpanomuutokset olivat myös pakollisia Markus Nenosen jätettyä peli kesken toisessa erässä. Perjantaina jatketaan vääntöä samojen joukkueiden välillä Hämeenlinnassa, kyseessä on molempien kenraaliharjoitus ennen runkosarjan käynnistymistä.

 

 

Pelicans antaa shokkihoitoa

Pari avausminuuttia harjoiteltiin molempien toimesta viivelähtöjen viivelähtöjä ja näistä ei ihmeitä tapahtunut kun puolustavat joukkueet ehti omiin asemiinsa ottamaan hyökkäykset vastaan. Ajassa 2.22 tarjottiin Kerholle paikkaa avausmaaliin ylivoiman muodossa, lahtelaisista Konsta Hirvosen lähdettyä istunnolle kampituksesta.

Ylivoima oli toiveita herättävä, varsinkin Kerhon ykkösylivoima sai pidettyä painetta Pelicansin päädyssä ja lähes jokainen irtokiekko jäi kerholaisten lapoihin. Steve Moses pääsi lähimmäksi maalia, mutta tähän pääsi olkapäällään väliin Jasper Patrikainen ja erikoistilanteen jälkeen jatkettiin maalittomana edelleen.

Erän lähestyessä avauskympin loppua, sai Artturi Toivola huitomisesta kakkosen ja nyt oli Pelicansin vuoro kokeilla ylivoimaansa. Daniel Lebedeffin ottaessa ensimmäisen pelikatkon, muistutti Miro Karjalainen maalin eteen unohtunutta lahtelaista, kuka on tällä kaudella isäntä HPK-maalin edessä. Tästä poikittaisesta mailasta ei kuitenkaan lisäjäähyjä tuomittu. Ylivoimalla ei osunut myöskään kotijoukkue, mutta pari sekuntia jäähyn loppumisen jälkeen osui Juuso Jämsen ja Pelicans meni 1-0 johtoon.

Reilut kaksi minuuttia edellisestä ja Jämsen osui jo toistamiseen. Tällä kertaa Pelicansin karvaus oli myrkkyä HPK-pakeille, kiekko menetettiin kulmassa, josta Jämsen nousi maalille ja ohitti Lebedeffin.

Viimeinen vitonen käynnistyi ja Miika Roineen ottaessa kampituksesta kakkosen, oli Kerholla sauma kaventaa ylivoimalla. Tämä ylivoima jäi kuitenkin tuhnuksi, eikä kiekkoa saatu kunnolla edes rauhoitettua lahtelaisten alueelle, maalipaikoista puhumattakaan. Ja kuin kirsikaksi kakun päälle niittasi Pelicans vielä kertaalleen mustan Lebedeffin selän taakse. Ajassa 18.41 Petteri Riihinen sai viivasta nousta pisteiden väliin ihan rauhassa ja laukoi ranteella Pelicansille illan kolmannen osuman.

 

Ruotsalaispakit tekevät maalin mieheen ja Pelicans karkaa

Sen verran Kerhon pakka oli sekaisin, että heti toisen erän alkuun Pelicansista pääsi läpiajoon puolustaja Viktor Persson, Daniel Lebedeff kuitenkin sai tilanteen torjuttua.

Muutaman minuutin jälkeen kävi Michael Jolylle hassi omalla puolustusalueella harhasyötön muodossa ja jälleen oltiin helisemässä. Niklas Nordgren pääsi nokikkain Leben kanssa ja vaikka harhautukset menikin läpi, ei Nordgren lopulta onnistunut sutimaan maalia edes tyhjältä näyttäneeseen rysään.

Kerho ei tuntunut toisessa erässä pääsevän pelin päälle millään. Ainoastaan kerran kilahti ylärima Patrikaisen takana, mutta tähän tähtihetket erässä oikeastaan jäikin. Erän viimeisellä minuutilla juonivat Eskil Wold ja Eetu Liukas vetopaikan Artturi Toivolalle, mutta tämänkin laukauksen eteen ehti Patrikainen joten tämänkin erän ainoat maalit merkattiin kotijoukkueen sarakkeeseen.

Pelicansilta osuivat erässä molemmat ruotsalaispakit. Ensin Viktor Persson ajassa 33.47 ja lahtelaisten viidennen maalin laukoi Peter Andersson 37.33. Maalit olivat lähestulkoon toistensa peilikuvia, molemmat laukaukset lähti ranteella viivasta löytäen tiensä Lebedeffin taakse.

Toisen erän jälkeen oli Jasper Patrikaiselle merkattuna yhteensä 14 torjuntaa, seitsemän kummassakin erässä. Ja vaikka toisessa erässä Kerho ei niinkään kuskin penkillä istuskellut, ei Daniel Lebedeff torjunut kuin kaksi laukausta, avauserässä nähtyjen kuuden torjunnan lisäksi.

 

Päätöserästä tasuri

Jokaista erää ei tänään hävitty. Päätöserästä HPK sai punnerrettua tiukan 0-0 tuloksen ja Pelicans saatiin pidettyä ilman osumia. Ja jos hassuttelut jätetään sikseen, ei tänään HPK kyllä enempää ansainnutkaan. Pelicans oli parempi, vaikka lukemat saattavat silti vähän kotijoukkuetta mairitella.

Viimeisessä erässä ei maaleja enää nähty, ainoat tilastomerkinnät olivat Aleks Haatasen estämisjäähy erän alkupuoliskolla ja Miro Karjalaisen jäähy poikittaisesta mailasta viimeisen kympin alkusekunneilla. Haatasen jäähyn aikana Kerho sai kiekkoa pidettyä kyllä hallussa alueella mutta laukaisupaikkoja ei kunnolla löytynyt. Ei jäänyt lopulta jälkikasvulle kertomista siitäkään ylivoimasta. Eikä viiden maalin takaa-ajossa välttämättä aina ole se kuivin ruuti enää piipussakaan jokaisella.

Karjalainen otti jäähynsä Lebedeffin silmien edessä 50.01. Pelicansin hyökkääjä huitaisi Toivolaa pohkeille, Karjalainen kuittasi tilanteen takaisin selkäpuolelta ja tuomari ei armoa antanut. Karjalainen istunnolle ja Kerho alivoimalle. Pelicans haki Juuso Jämsenille aktiivisesti illan kolmatta osumaa, Lebedeff piti kuitenkin luukut kiinni ja tästä selvittiin.

Karjalaisen tultua jäähyltä, hyppäsi Michael Joly tuoreilla jaloilla askiin saaden heti kiekon vauhdissa lapaansa. Jolyn kikat oli tässä tilanteessa vähän kesäterässä, eikä Pelicansin puolustus näihin langennut. Viimeisen vitosen pyörähtäessä käyntiin oli vielä Steve Moseksella mahdollisuus rikkoa kuparinen Kerhon sarakkeesta oltuaan yksinään kiekollisena maalin edessä Arttu Pellin syötöstä. Moses oli kuitenkin tilanteessa selin maalia kohti ja rystysutaisu metristä menikin metrin maalista ohi. Jasper Patrikainen tarvitsi tänään nollapeliinsä 19 torjuntaa, Daniel Lebedeff huhki Kerhon maalilla kolme torjuntaa vähemmän, merkkauttaen niitä 16 kappaletta.

 

Perjantaina viimeistellään harjoituskausi kotona samaista Lahden Pelicansia vastaan. Silloin viimeistelee joukkue myös maalejakin, tule paikalle katsomaan ja näkemään! Kiekko jäähän klo 18.30!

 

07.09.2022 19:44

Jaa artikkeli: