Nolla maalia ja nolla pistettä Turusta matkaan

3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Kerho lähti viikon avausotteluun Turkuun kolmen peräkkäisen tappion saattelemana. Kotijoukkue TPS sai Ilvestä vastaan orastavan tappioputkensa poikki 1-0 voitolla jatkoajalla. Ja vaikka HPK:n sairaslista on pitkä kuin nälkävuosi, saatiin tähänkin otteluun kasaan täydet neljä kentällistä. Kerhon sotisovassa perhosia varmasti oli vatsassa Eetu Liukkaalla, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Gatorade Centerissä Tepsistä lähtönsä jälkeen. Lähökohtaisesti oli siis odotettavissa laitojen ryskyntää näyttämisen halun vuoksi. Kotijoukkueen maalia vartioi Lassi Lehtinen ja HPK:n maalilla oli Sami Rajaniemi. Kerhon kultakypärää kantoi päässään Michael Joly (4+8) ja TPS:n samanmoista Anthony Rech (6+3).

Kotijoukkue TPS hallitsi avauserää saaden luotua paremmat maalipaikat. Rajaniemen torjuntojen vuoksi erätauolle päästiin kuitenkin tasatilanteesta 0-0 vaikka putket helisikin kahdesti avauserässä. Kerho istui erässä kaksi kakkosta, molemmat samasta syystä, väärästä vaihdosta. Toisessa erässä TPS sitten nakuttelikin jo verkot tötterölle ja hunajaista viulua soiteltiin erän avauspuoliskolla kahdesti. Maalit iskivät Anthony Rech maalin edestä ja Topias Haapanen kun Juhani Jasu voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0. Kolmannessa erässä TPS oli ainoa onnistuja kun Teemu Kivihalme laukoi loppulukemat 3-0 omasta päädystä tyhjään nuottaan. Ilman yhtäkään tehtyä maalia ei hirveästi pisteitä voi saada, varsinkaan kun kaveri iskee limpun verkkoon kolmesti. Viikko jatkuu perjantaina kotona kun Kärpät saapuu Hämeenlinnaan tuplaotteluihin.

Kuva: Teemu Saarinen

TPS hallitsee ja rimat kilisee, tilliliha kestää

Kumpikaan joukkueista ei lähtenyt tänään peruutusvaihteella peliin vaan avausminuuteilla nähtiin jo hyvät maalipaikat molemmissa päissä, joista hyvänä päivänä olisi verkko pölissyt. Ensin pelasi TPS Jonne Tammelalle lähes tyhjän maalin mutta tähän venytti Sami Rajaniemi eteen loistopelastuksellaan. Seuraavaa hyökkäystä lähti nostamaan Rony Ahonen ja parin luistimen kautta kiekko tuli lahjana Jere Jokiselle joka pääsi laukomaan hyvältä paikalta. Kuti vaan suuntautui Lehtisen syliin ja nollilla jatkettiin.

Ajassa 2.37 vihellettiin peli poikki Kerhon hakiessa avausosumaa kuudella kenttäpelaajalla. Ongelma oli se, että myöskin Rajaniemi oli maalissa ja tästä Kerholle väärästä vaihdosta illan ensimmäinen alivoima. Ykkösylivoima kotijoukkueelta haki vetopaikkaa oikeastaan pelkästään uudelle vahvistukselleen, Michael Dal Collelle. Parin ensimmäisen yrityksen jälkeen Kerho osasi lukea tämän pois eikä Dal Colle päässyt avausmaaliaan Suomessa iskemään. Kerho selvitti alivoimansa, vaikka myöskin turkulaisten toinen ylivoimakoostumus sai painetta Rajaniemen maalille.

Alivoimasta kun oli selvitty, väläytti Michael Joly ensimmäisen kerran kiekollista osaamistaan hyökkäysalueella. Joly vispasi kulmassa pari turkulaista kuutamolle ja vippasi kiekon pisteiden väliin avopaikkaan Eetu Liukkaalle, tämäkin veto vaan napsahti suoraan Lehtisen TPS-logoon eikä Kerho päässyt vielä karkuun maalien muodossa.

Tämän jälkeen alkoi kotijoukkue ottaa tahtipuikkoa haltuunsa ja saikin luotua pari seuraavaa vähintäänkin huipputonttia. Ensin pääsi Arttu Ilomäki ja Pavol Skalicky kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen, jonka Rajaniemi hoiteli patjatorjunnalla. Seuraavaksi tuli TPS kolmella yhtä vastaan ja Anthony Rechin veto kimposi ylärimasta muikkuverkkoihin. Minuutti tästä ja Kerhon vaihtaessa oli jälleen TPS ylivoimahyökkäyksessä, tähän pääsi kuitenkin Aleksi Mustonen pistämään luistimensa väliin ja siitä kiekko katsomon puolelle.

Avauskympin jälkeen peli vähän tasoittui. TPS sai päätettyä hyökkäyksensä useimmiten laukaukseen, Kerhon joutuessa pyörimään vähän kulmissa. Tämän huomasi myös avauserän torjunnoista, Lassi Lehtinen neljä ja Sami Rajaniemi 13. Kolmisen minuuttia ennen erän loppua piti Rajaniemi vieläkin Kerhon mukana pelissä tuplatorjunnallaan Scott Kosmachukin järjestellessä avausmaalia. Tämän jälkeen bonuksena sai Kerho toisen kerran väärästä vaihdosta jäähyn avauserään ajassa 18.05.

Erätauolle lähdettiin/päästiin lukemissa 0-0, riippuen katsojan mielentilasta. Puolisen minuuttia ennen summerin soimista kilautti Antti Tuomisto vielä kiekon pystytolppaan viivalämärillään mutta tämän lähemmäksi ei TPS maalia päässyt.

Ei kestä enää Rajaniemikään

Muutama sekunti jäi toiseen erään alivoimaa kärsittäväksi ja se kestettiin. Mutta ajassa 22.02 vei Anthony Rech turkulaiset 1-0 johtoon maalin edestä. Ennen osumaa esitti Rajaniemi komean “tuulimyllytorjunnan” mutta Rajun epäonneksi kiekko ei jäänyt varusteisiin vaan putosi suoraan Rechin lapaan, joka päivysti maalin edessä. Syöttöpisteet nappasivat nimiinsä Ilomäki ja Kosmachuk.

Avauserän kaltaista ilotulitusta ei maalipaikoissa nähty, johtuen myös siitä että TPS osui kahdesti ja silloin asetelma aina vähän muuttuu kun puolustetaan johtoa, vastustajan hakiessa vimmatusti avausosumaansa.

Toisen kerran kotijoukkue osui ajassa 27.26. Juhani Jasu voitti Kerhon alueella aloituksen tyylipuhtaasti ja Topias Haapanen laukoi suoraan Tepsin 2-0 johtoon. Tilanne muodostui niin nopeasti ettei Rajaniemi ehtinyt edes ottaa kunnon torjunta-asentoa kiekon löytyessä jo pömpelistä.

Kerho sai etsikkoaikansa ajassa 33.25 kun Teemu Kivihalme rikkoi Steve Mosesta poikittaisella mailalla sillä seurauksella, että HPK pääsi kokeilemaan viime peleissä suht hyvin toiminutta ylivoimaansa. Vähän kuitenkin oli hätäilyä ja kiire meinasi tulla ykkösylivoimalla syöttöjen kanssa ja tämän TPS sitten lopulta saikin purettua. Toisessa ylivoimassa Eetu Liukas kilautti kiekon entisessä kotihallissaan Oliver Kiljusen syötöstä maalin ulkotolppaan mutta maaliin asti ei kiekkoa tästä erikoistilanteesta saatu.

Erän lopulla Petteri Nurmi kirjautti itselleen kampituksesta jäähyn ja taas piti alivoima kestää. Ja niin se kestettiinkin eikä lisämaaleja erässä enää nähty, joten erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa ottelua kahdella maalilla. Toisessa erässä Sami Rajaniemellä piti edelleen enemmän kiirettä kuin virkaveljellään. Rajua työllistettiin 11 torjunnan verran, Lassi Lehtinen selvisi kuudella kopilla tästä erästä.

Maaliton HPK ei pisteitä napsi

Kolmas erä on aina uusi mahdollisuus, niin tänäänkin. Kerho lähti hakemaan pisteitä kahden maalin takamatkalta. Päätöserän avausminuutit mentiin tasaisesti, Kerhon kuitenkin ollessa vähän aktiivisempi kiekolla. Neljän peliminuutin jälkeen polkaisikin Antti Pihlström puolittain karkuun mutta veto sujahti avoinna olleen takakulman ohi plekseihin. Seuraavasta hyökkäyksestä oli sitten taas kotijoukkue lähellä illan kolmatta osumaansa. Pavol Skalicky oli unohtunut maalin eteen ja kiekon tullessa maalille, ohjasi Skalicky sen ylärimaan ja näin säilyi edelleen Kerhon oljenkorsi pisteistä.

Ihan ei ehtinyt pelimiesten kymppi käynnistyä kun Jolylla kävi lapsus syötössä ja Teemu Kivihalme pääsi nousemaan laukaisupaikalle. Kivihalme pommitti lämärillä, Rajaniemi nappasi hanskalla ja edelleen jatkettiin kavennuksen hakemista kahden takaa.

Ja kun se pelimiesten kymppi käynnistyi nappasi kotijoukkue parikin kakkosta itselleen. Ensin lähti Martin Johansson poikittaisesta mailasta istunnolle ajassa 50.04. Aleksi Mustosen päästessä ylivoimalla vetopaikkaan, rikkoi Juhani Jasu Musea sillä seurauksella, että Kerho sai pelata yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Tänään ei vaan ollut meidän päivä vaikka Sami Rajaniemi maalissa kaikkensa koittikin tehdä. Kahden miehen ylivoimalla ei osumaa saatu vaikka Markus Nenonen maalilla koittikin huitoa kiekkoa häkkiin heinämiehen lailla. Tepsin saadessa Johanssonin kentälle, oli kiekko viivassa Juuso Hietasella eikä Hietanen huomannut Johanssonia ja tähän purkuun kuivui ylivoima lopullisesti.

Kruunuksi ylivoiman epäonnistumisesta sai Kerho vielä kolmannenkin kakkosen tänään väärästä vaihdosta, tätä lähti kärsimään Roope Vesterinen ajassa 52.53. Aika tiimalasissa alkoi vääjäämättä kulua loppuun. Alivoima kuitenkin selvitettiin ja pieni sauma oli olemassa.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Kerho sai aloituksen hyökkäyspäätyyn. Tässä vaiheessa Rajaniemi otettiin pois ja kavennusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla, nyt sallitusti siis. Aloituksesta kiekko meni kulmaan, josta lämärillä Teemu Kivihalme sinetöi illan loppulukemat tyhjään Kerho-rysään. Päätöserässä Lassi Lehtinen torjui kuusi kertaa (yhteensä 16) ja Sami Rajaniemi 13 (37) kertaa. Loppulukemat tänään siis puhtaat 3-0 kotijoukkueelle.

Lehdistötilaisuus TPS-HPK 19.10.2022

Viikonloppuna pelataan tuplapeli Kärppiä vastaan, joista molemmat kotona. Tervetuloa hallille! Siellä käännetään kulku voittoisaksi taas!

Perjantaina HPK-Kärpät klo 18.30. Liput tästä!
Lauantaina HPK-Kärpät (perhepeli) klo 17.00. Liput tästä!

19.10.2022 21:24