Niukka tappio kotona – Jyp tasoitti otteluvoitot

HPK – JYP 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)

Kotiedun lauantaina itselleen ryöstänyt Pallokerho isännöi Jypiä maanantai-illan jännitysnäytelmässä. Aiempien ottleluiden tapaan peli oli todellinen trilleri ja ratkesi vasta aivan loppumetreillä. Tällä kertaa vierailijajoukkue Jyp oli noin maalin verran etevämpi ja tasoitti otteluvoitot lukemin 1-3. Viimeisen maalin vieraat iskivät tyhjään rysään.

Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 31.3. klo 18.30 ja liput tulevat myyntiin huomenna tiistaina klo 10.00! Nopeat syövät hitaat, joten varaa lippusi heti huomenissa lippu.fi-palvelusta.

Ottelun kulku

Ottelu alkoi jälleen kerran räväkästi ja Sakari Manniselle avautuikin välittömästi huippupaikka keskialueen kiekonriiston jälkeen. Jyp-maalille paluun tehnyt Juho Olkinuora oli kuitenkin hereillä, eikä Kerho saanut otteluun unelma-alkua.

Isännät pääsivät pelaamaan omaa kiekkokontrolliin perustuvaa peliään onnistuneesti koko ensimmäisen erän, eikä Jyp tahtonut pysyä perässä. Vieraat osoittivat kuitenkin vaarallisuutensa vastahyökkäyksissä, mutta myös Emil Larmi oli mies paikallaan.

Avauserään mahtui myös mukavasti lämpöä ja muutamat poikamaiset pystypainitkin käytiin. Ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin ja vääntö oli muutenkin tasapäistä ja miehekästä.

HPK hallitsi ensimmäistä erää, mutta maaleja ei yhdestä ylivoimayrityksestäkään huolimatta saatu aikaiseksi; Sakari Manninen kylläkin kilisteli maalirautoja ja Miro Ruokonen lakaisi avopaikassa lumet kiekosta.

Toiseen erään lähdettiin 0-0 tasatilanteesta ja ottelun kuva pysyi samana – HPK hallitsi peliä, mutta Jyp oli alati vaarallinen päästessään hyökkäysalueelle. Lopulta vieraat onnistuvatkin tekemään johto-osuman, valtavan maaliedusnujakan jälkeen. Kiekon maaliin survoi Anssi Löfman, kun pelikello näytti 29.26.

Hurrikaanilauma saikin osumasta selvästi energiaa ja vyörytti pelin HPK:n päätyyn, kun isännät puolestaan lamaantuivat yllätyksellisestä tappioasemasta. Jypin painostuksen alla HPK joutui rikkomaan ja alivoimalle. Alivoimaa ei ehditty kuitenkaan kärsiä kuin 47 sekuntia, kun Sakari Manninen oli jälleen pahanteossa ja Janne Tavi joutui koukkimaan itsensä jäähypenkille.

Tasavajaa ja sitä seurannut HPK:n ylivoima ei tuottanut tulosta, eikä loppuerässä lisäosumia nähty.

Kerho lähti kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemasta ja saikin raivottua ottelun tasoihin heti reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Juha Koivisto sai mainion passin maalinedustalle Niko Kapaselta ja siirsi kiekon hallitusti ohi Olkinuoran.

Maalin jälkeinen vaihto koitui kuitenkin jälleen Kerhon kohtaloksi – Michel Miklik pääsi nousemaan täysin vapaasti laukaisusektoriin ja mälläsi kiekon kohti maalia, josta se löysi tiensä verkon perukoille ilmeisesti Kerhon puolustajan varusteiden kautta. Vieraiden johto-osuma syntyi vain 24 sekuntia Kerhon tasoituksen jälkeen.

Kerholle tarjoutui ottelun lopussa sauma iskeä ottelu tasoihin ylivoimalla, mutta Jypin uhrautuva alivoima ja Olkinuora viimeisenä lukkona kesti. Jyväskyläläiset kaunistelivat lukemia vielä tyhjään maaliin, kun Kerho haki tasoitusta kuudella miehellä.

Jyp ryösti siis menettämänsä kotiedun välittömästi takaisin ja sarja jatkuu 2-2 tilanteesta keskiviikkona Jyväskylässä.

Seuraava ottelu

Taistelu jatkuu siis keskiviikkona 29.3. Jyväskylässä klo 18.30.

Kävi tuossa ottelussa miten tahansa, Hämeenlinnassa pelataan perjantaina 31.3. klo 18.30. Viimeistään silloin kaikki mukaan lyömään Jyp lauluun!

Liput tulevat myyntiin huomenna tiistaina klo 10.00, helpoiten omasi varaat internetissä lippu.fi -palvelusta.