Niukasti kuokkaan

HPK-HIFK 1-2 (0-0,0-2,0-1)

Erittäin tasainen kamppailu päättyi HIFK:n täpärään vierasvoittoon. Tuomarityöskentely puhutti ottelun jälkeen.

HPK tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja hallitsi kenttätapahtumia ensimmäiset viisi minuuttia. Eritoten ykkösketju Janne Laakkonen-Alex Leavitt-Marko Luomala oli vauhdikkaalla pelipäällä ja kolmikko sai luotua kolme hyvää tekopaikkaa IFK-maalille.

Kerhon alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui ja HIFK pääsi peliin mukaan. Vieraiden Janne Pesonen oli viedä helsinkiläiset johtoon kuuden minuutin kohdalla, mutta laitahyökkääjän laukaus kilahti maalikehikkoon.

Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ylivoimaa kertaalleen. HPK selvitti Santeri Alatalon kaksiminuuttisen hienosti. Omalla ylivoimallaan Kerhon Tuukka Pulliaiselle avautui loistava paikka maalinedustalle, mutta sentteri ei saanut nostettua laukaustaan tarpeeksi ja kiekko pysähtyi IFK-vahti Juuso Riksmanin patjaan.

Kerholla jäähyrikas toinen erä

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli erittäin tasaista peliä. HIFK:n Mikko Jokela vapautti Kim Hirschovitsin läpiajoon erän toisella minuutilla, mutta hyökkääjän laukaus karkasi yli Kerho-maalin. Jatkotilanteesta Hirschovitsille tuomittiin jäähy korkeasta mailasta.

HPK sai ylivoimamyllynsä pyörimään, mutta vapauttavaa maalia ei saatu millään aikaiseksi. Hirschovitsin päästyä jäähyltään pelissä oli suvantovaihe, eikä kumpikaan joukkue saanut kummoisia tilanteita aikaiseksi.

Erän puolivälin jälkeen pelin painopiste siirtyi HPK-päätyyn ja lopulta Kerho joutui rikkomaan. Janne Kolehmaiselle tuomittiin jäähy väkivaltaisuudesta ja heti perään sattui alokasmainen vaihtovirhe. Näin HIFK pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan yli puolitoista minuuttia.

Kerhon alivoima toimi mallikkaasti ja hieman oli onneakin mukana, sillä Kimmo Kuhdan laukaus kilahti Mikko Tolvasen vahtiman HPK-maalin ylärimaan. Kerho selvitti alivoiman ja Rinkelinmäen yleisö oli haltioissaan.

HPK:n tullessa täysilukuiseksi alkoi varsinainen hurlumhei-vaihe, jossa peli aaltoili päästä päähän. Molemmat joukkueet hyökkäsivät lähes päättömästi, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Ajassa 36.54 HPK:n Jukka Laamaselle tuomittiin kahden minuutin jäähy koukkaamisesta. Tilannetta edelsi harmittava episodi, jossa kiekko kimposi IFK:n vaihtoaitiosta takaisin peliin, ja HIFK sai kuin ilmaiseksi vapaan tekopaikan. Laamaselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa.

Kun melkein heti perään Mathias Porselandille tuomittiin kakkonen huitomisesta, pääsi HIFK jälleen kahden miehen ylivoimalle. Tällä kertaa helsinkiläiset eivät jättäneet tilaisuuttaan hyödyntymättä. Kimmo Kuhdan vihainen laukaus yläkulmaan ei antanut Tolvaselle mahdollisuuksia.

HIFK:n johto-osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla, joten Porselandille jäi vielä puolitoista minuuttia kärsittäväksi. HIFK jatkoi pyöritystään ja juuri kun Porseland vapautui jäähyaitiosta syntyi vieraiden 0-2 -maali. Kiekko kimposi onnekkaasti Janne Pesoselle, joka viimeisteli tyylikkäästi rystyltä.

Tuomarikaksikko paikkailee

Kolmanteen erään lähdettiin 0-2 -vierasjohdossa, mutta HPK ei luovuttanut. Ajassa 42.34 Kerhon kolmosketju aiheutti melkoisen hässäkän IFK-maalille ja jälkiseurauksena helsinkiläisten Mikko Kousalle ja Kim Hirschovitsille tuomittiin jäähyt väkivaltaisuudesta.

Tuomioissa oli vahva paikkauksen maku, sillä harvemmin maalineduskähinöistä tuomitaan jäähyjä vain toiselle joukkueelle. Oli miten oli, Kerho käytti mahdollisuutensa viidellä kolmea vastaan.

Alex Leavitt syötti tarkasti parhaalla maalintekosektorilla väijyneelle Marko Luomalalle, jonka lyöntilaukaus suorasta syötöstä upposi Riksmanin jalkojen välistä sisään. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkattiin Jukka Laamanen.

HPK käynnisti takaa-ajonsa kun ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia. Peli painettiin väkisin IFK-päätyyn, mutta todellisiin huippupaikkoihin ei Kerho päässyt. Ei auttanut aikalisä, ei ilman maalivahtia pelaaminen. HIFK korjasi pisteet uhrautuvalla puolustusasenteellaan.

HPK:n kakkosvalmentaja Petteri Hirvonen oli erittäin pettynyt tuomarikaksikon toimintaan.

– Käsittämätöntä, että tähän ammattilaissarjaan ei saada pelaajien tasoisia tuomareita. Illasta toiseen karmeita tuomarivirheitä. Ei kestetty enää sitä toista kahden miehen alivoimaa. Kiekko sieltä IFK:n vaihtoaition kautta miehelle, joka on paitsiossa ja Laamanen jäähylle. Alkaa kyllästyttää, että erotuomaritarkkailijat soittelee seuraavana päivänä ja pahoittelee, että kärsitte vääryyttä. Luulisi, että ne työharjoittelupaikat olisi jossain muualla.

HPK matkaa lauantaina Kuopioon KalPan vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 1.11., jolloin vastaan luistelee Espoon Blues.