Niklas Frimanille neljän ottelun pelikielto

KURINPITOPÄÄTÖS NIKLAS FRIMANIN ASIASSA

 

Ottelupäivä:                       16.9.2017

Ottelu:                                HPK-Ilves

Peliaika                              50:05

 

  1. Selostus asiasta

 

Päävideotuomari on asettanut kurinpitokäsittelyyn HPK-Ilves ottelun ajassa noin 50:05 tapahtuneen tilanteen, josta ei tuomittu rangaistusta. Tilanteessa HPK:n Niklas Friman taklaa Ilveksen Joona Ikosta. Päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta Frimanille.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Tilanteessa Ikonen nousee kiekollisena HPK:n puolustusalueelle ja menettää tasapainonsa ja kaatuu siniviivan jälkeen. HPK:n puolustaja kääntyy tilanteessa kohden Ikosen takana olevaa kiekkoa. Kaartaessaan Ikosen editse Friman suorittaa taklauksen osuen olkavarrellaan Ikosta päähän. Ikonen ei loukkaantunut tilanteessa ja pelasi ottelun loppuun.

Friman on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

  1. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

 

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Friman kaartaessaan kohden kiekkoa, suorittaa samalla voimakkaan taklauksen polvillaan jäässä olevaan Ikoseen. Taklaus osuu ensimmäisenä Ikosen päähän, johon myös taklauksen voima kohdistuu. Delegaatio katsoo, että Frimanilla on ollut riittävästi aikaa havaita polvillaan oleva vastustaja. Edelleen delegaatio katsoo, että tilanteessa Friman tekee täysin tarpeettoman taklauksen, jolla hän piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa, joten Frimanille tulee tuomita tilanteesta ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

Tilannetta kokonaisuutena arvioiden kurinpitodelegaatio pitää Frimanin vastustajan päähän kohdistuvaa taklausta, jonka seurauksena vastustaja ei kuitenkaan loukkaannu, neljän ottelun arvoisena tekona. Frimanilla ei ole kuluvalta tai kolmelta edelliseltä kaudelta kurinpitohistoriaa.

  1. Ratkaisu

 

HPK:n Niklas Frimanille määrätään neljän (4) ottelun pelikielto. Friman on pelikiellossa HPK:n neljässä seuraavassa ottelussa.

  1. Muutoksenhaku

 

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle.

 

  1. Päiväys ja allekirjoitus

 

Hämeenlinnassa, 18. syyskuuta 2017

Liigan Kurinpitodelegaatio

Sampo Liusjärvi

kurinpitodelegaation puheenjohtaja

19.09.2017 08:30

Jaa artikkeli: