Nikkilän paluuottelusta tappio

3-1 (0-0, 0-1, 3-0)
32.14 Markus Nenonen 0-1 YV (Michael Joly, Arttu Pelli)

Kerho lähti Jyväskylään taistelemaan lisäpisteistä alla 4-0 voitto kotona Lukosta. Illan kotijoukkue, JYP puolestaan kävi edellisen ottelun häviämässä Lahdessa Pelicansille lukemin 4-3. Yhtä kaikki, viimeksi kun JYP kohdattiin Jyväskylässä, nappasi JYP silloin Kerhon päänahan lukemin 4-0. Kauden ensimmäisen kohtaamisen puolestaan vei HPK voittolaukauksilla 3-2 Hämeenlinnassa. Vierasjoukkueessa huomio kiinnittyi myös tuttuun paluumuuttajaan, numeroon 74, kun Petteri Nikkilä puki tauon jälkeen oranssin nutun päällensä. Iloisia uutisia saatiin myös sairastuvalta Antti Pihlströmin palatessa kokoonpanoon. JYPin kultaista kypärää piti päässään Jerry Turkulainen (7+23) ja HPK:n puolelta jo luonnollisesti Michael Joly (11+15). JYPin maalilla aloitti Veini Vehviläinen (92.00%, PMK 2.23) ja Kerhon tolppien väliin itsensä asetteli Sami Rajaniemi (91.75%, PMK 2.40), jolla oli alla nollapeli edellisestä ottelusta.

Taas voisi lainata kuuluisaa Jukka Jalosen sanontaa hajusta Rönnin pöksyissä. Huomautettakoon kuitenkin ettei tuomarit tänään vihkoon vetäneet mutta maku on suussa varmasti monella silti sama kuin aikoinaan. Kerho hallitsi lähes suvereenisti kahta ensimmäistä erää vieden kahden erän laukaukset nimiinsä 18-54. Maaleissa kuitenkin johdettiin vain yhdellä ja tällä kertaa se ei riittänyt. JYP kampesi päätöserässä tasoihin ja tuuripompulla vielä ohikin joten ei pisteitä Hämeenlinnaan mukaan lähtenyt ainuttakaan. Kotijoukkue kaunisteli lukemia vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 3-1. Kerhon maalista vastasi ylivoimalla toisessa erässä Markus Nenonen.

Kuva: Jiri Halttunen / JYP

Maalitonta hallintaa

Avausminuutilla ottelun ensimmäisen laukauksen ampui Markus Nenonen kohti Veini Vehviläistä. Vanhat muistot ei enää kummitellut ja Veini sai laukauksen tällä kertaa kiinni. Seuraavat minuutit näytti, että JYP ottaisi korkealla ja todella aktiivisella karvauksellaan Kerholta tilan pois. HPK kuitenkin sopeutui tähän ja omista tultiin vauhdilla pois, yhtään tässä väheksymättä Petteri Nikkilän paria napakkaa avausta omista.

Erän jälkimmäinenkin kymppi käynnistyi Nenosen maalipaikalla, tällä kertaa Kerho sai ylivoimahyökkäyksen ja Nessu päätti kokeilla löytyisikö Vehviläisen jalkovälistä tilaa, mutta ei löytynyt ja nollilla jatkettiin.

Seuraavaksi kerholaisista maalipaikassa oli Michael Joly jonka veto sujahti maalista ohi. Kiekko kimposi päätylaudasta ilmaan ja tähän ensimmäisenä säntäsi Vehviläinen hanskoineen, todetakseen itsekin että taisi tulla hätäiltyä koska kiekko päätyi hanskaan kielletyllä alueella ja tästä Vehviläiselle jäähy pelin viivyttämisestä. Ylivoima sai painetta hyvin pidettyä JYPin päädyssä mutta vedoille ei kunnolla päästy. Kakkosylivoimassa Nikkilä tempaisi heti aloituksesta kohti maalia ja tästä merkattiin jälleen yksi torjunta Vehviläiselle.

Kun erää oli pelaamatta kuutisen minuuttia sai toinen linjatuomareista kiekon kasvoihinsa laidan tuntumassa. Linjuri koppiin paikattavaksi ja peliä jatkettiin kolmella raitapaidalla.

Toisen ylivoimankin HPK vielä avauserään sai. Jerry Turkulainen huitoi Eetu Liukasta jäähyn arvoisesti ja nyt oli paikka iskeä pukukoppimaali. Mutta ihan ei lähtenyt, JYP oli lähempänä avausosumaa päästyään käytännössä hyökkäämään kolmella yhtä vastaan kohti Rajaniemeä mutta tällä kertaa laseja helisytteli kotijoukkueen pelaajat.

Avauserässä Kerho kuitenkin oli hienokseltaan niskan päällä jos pelkkiä tilastoja tutkiskellaan. Veini Vehviläinen oli työllistetympi torjuen 12 vetoa ja Sami Rajaniemi toisessa päässä joutui töihin vain kahdesti.

Kerho kaivaa lisää kulmahammasta

Hyvään pelivireeseen viime aikoina äitynyt kaksikko Matti Järvinen-Steve Moses neppailivat toisen erän alkuun Järviselle loistotontin läpiajoon mutta ei mennyt Vehviläiselle vielä tästäkään. Kerho kuitenkin tuli toiseen erään vielä isommalla hauiksella kuin avauserään vaikka kaveriakin päästettiin pari kertaa kokeilemaan maalintekoa, oli HPK täysin hallitseva osapuoli.

Ajassa 24.40 otti JYPin Joshua Teves itselleen kiinnipitämisestä kakkosen kun ei tahtonut millään pysyä Moseksen kikkojen vauhdissa. Ykkösylivoima tuntui edelleen olevan vähän kipsissä mutta kakkosesta Jere Jokiselle siunaantui parikin hyvää vetopaikkaa, molemmat näistä jäi mustapaitojen blokkeihin.

Ja kun ylivoima oli ohi, luisteli Steve Moses maalivahdin alueelle hyökkäyspäässä, osui Vehviläistä selkään ja kokenut maalivahti osasi kaatua oikealla hetkellä, eikä Moses päässyt tilanteesta ilman jäähyä. Nyt oli kotijoukkueelle tarjolla avausmaalin paikkaa ylivoimalla. Vähän oli heikohkoa sekin sanalla sanoen, ainakin alkuun. Nenonen häiritsi ansiokkaasti Vehviläistä oman maalinsa takana ja tämän syöttö napsahti Mathias Trettenesin lapaan. Trettenes koitti heti laukoa mutta pieni kiire tuli ja laukaus pienestä kulmasta ei löytänyt kohteeseensa.

Kun Kerho selvitti alivoimansa, ei kotijoukkue pysynyt enää kyydissä vaan HPK loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Pääkapellimestareina heiluivat Michael Joly ja Steve Moses. Ajassa 31.24 koukki JYPin Samuel Salonen itsensä boksiin. Nyt osui jo Kerhonkin ylivoima! Ensin aloituksesta Arttu Pelli pyssytti viivasta, tämän nappasi Vehviläinen hienosti mutta seuraava hyökkäys ei enää tarttunut. Kiekko pomppi Michael Jolyn kautta maalin eteen Markus Nenoselle joka siirsi vieraat tolpan kautta 0-1 johtoon, toinen syöttöpiste Arttu Pellille.

Erän viimeiselle vitoselle kun lähdettiin halusi myös Petteri Nikkilä päästä pöytäkirjoihin. Koukkaamisesta kakkonen ja JYPille uusi mahdollisuus ylivoimalla. Tässäkin pääsi HPK lähemmäksi maalia, nyt kahdella yhtä vastaan karkasivat Nessu ja Artturi Toivola mutta erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa maalilla. Toisessa erässä Veini Vehviläinen torjui 19 kertaa, Sami Rajaniemi selvisi viidellä.

JYP hyppää kyytiin

Kolmannen erän aloittikin sitten kaksi ihan eri joukkuetta mitkä kaksi ensimmäistä erää pelasivat. JYP oli kuskina ja HPK pakitteli, iskien vastaiskuja. Ensimmäiseen neljään minuuttiin JYP laukoi kohti Rajaniemeä neljästi, kun kahdessa ekassa erässä Rajulle merkattiin yhteensä seitsemän torjuntaa.

Ja sitten kaiveltiin verta nenästä oikein kunnolla hetken aikaa. Ajassa 44.48 Nikkilälle illan toinen jäähy koukkaamisesta, ja hetken kuluttua Ossi Ikonen korkeasta mailasta pitämään Petelle boksiin seuraa 45.39. Ja kun tarpeeksi tarjoillaan niin osuu JYP jo myös. Kahden miehen ylivoimalla Reid Gardiner tasoitti (46.27) kun Kerhon kolmikko oli revitty riekaleiksi eikä Rajaniemelle jätetty mahdollisuuksia.

Maalin jälkeen oli Kerhonkin nostettava pelin tasoaan ja ottelu aaltoilikin päästä päähän seuraavat minuutit. Ajassa 51.02 sai jälleen pelin viivyttämisestä Veini Vehviläinen kakkosen ja nyt jos koskaan olisi ollut maukas paikka niitata. Ei niitattu ja vähän meni hieromiseksi. Toki vastustajan maalivahti oli tänään jo tuonut selväksi, ettei suorat laukaukset mene mistään sisään niin pakko sitä paikkaa oli vähän hakeakin.

Mikäs muu tällaisen pelin ratkaisee kuin tuuripomppu? Kerhon päädystä aloituksesta kiekko Turkulaiselle kulmaan. Tästä syöttö Juuso Puustiselle ja Juuson laukauksen ohjaa tuuripompulla Sami Rajaniemen yli maaliin Kyle Platzer, peli 2-1 kotijoukkueelle. Reid Gardiner sivalsi vielä tyhjään maaliin loppulukemat 3-1.  Päätöserässä Veini Vehviläinen torjui 12 kertaa (yhteensä 43), Sami Rajaniemi kahdeksan (yht. 15).

Lehdistötilaisuus JYP-HPK 14.12.2022

Perjantaina jatketaan kotona! Vastaan luistelee kotkapaidat Vaasasta, tule hallille ja haastetaan Sport yhdessä! Jotain jäi tänään hampaankoloon ja Sport joutuu välilliseksi maksumieheksi! Liput otteluun tästä!

14.12.2022 21:48