Nemon kiuas kärähti Rinkelinmäen perjantailöylyissä

HPK – Pelicans 5-3 (1-0, 1-1, 3-2) Perjantai-ilta tarjosi viihdettä koko rahalla, kun HPK kohtasi Pelicansin. Maalirikasta ottelua väritti Pelicansin päävalmentaja Ville Niemisen ulosajo.

Ottelu alkoi tuttuun tapaan kotijoukkueen osalta pelillisesti mainiosti ja hallinta otettiin heti itselle.

Avausmaali nähtiin ajassa 06:50, kun Markus Nenosen tarkka laukaus painui ohi Pelicans-vahti Jakub Skarekin. Maali syntyi ylivoimalla ja oli Nenosen ensimmäinen kihaus yhdeksän ottelun kuivan putken jälkeen.

HPK pääsi avauserässä myös toistamiseen ylivoimalle ja kiekko saatiin tälläkin kertaa maaliin, mutta videotarkistuksen jälkeen Valtteri Puustisen osuma hylättiin potkuliikkeen vuoksi.

Pelicansilla oli avauserässä suuria ongelmia päästä kontrolloidusti hyökkäämään. Vähäiset maalipaikat Kerhon maalilla pelannut Antti Karjalainen torjui varmasti ja erätauolle siirryttiin oranssipaitojen johdossa.

Toiseen erään sisuuntuntut Pelicans

Pelicans pääsi hakemaan tasoitusta heti toisen erän alussa, kun Arto Laatikaiselle tuomittiin kaksiminuuttinen korkeasta mailasta ajassa 23:21. HPK kuitenkin selvitti alivoiman ilman takaiskuja.

Toisessa erässä Pelicans oli avauserään peilaten huomattavan paljon paremmin pelissä mukana ja lopulta tasoitusmaali nähtiin ajassa 34:08. Miihkali Teppo pääsi laukomaan hyvästä paikasta, eikä pahassa maskissa olleella Karjalaisella ollut sanottavaa tilanteessa. Tarkka laukaus painui tolpan kautta sisään.

Vain reilu minuutti tasoitusmaalin jälkeen Pelicansin Hannes Björninen lensi suihkuun taklattuaan Niclas Luceniusta päähän. Tilanteessa Miro Karjalainen oli myös halukas antamaan oman kuittinsa, mutta tuomariston estelyn myötä Björninen selvisi tilanteesta ainoastaan ulosajolla. Karjikselle tuomittiin tilanteesta henkilökohtainen kymppi.

Björnisen ulosajo laittoi lisää kierroksia Rinkelinmäen perjantai-iltaan ja Pelicansin aitiosta kuuluikin heti tilanteen jälkeen innostunut ja huojentunut huuto: “Mä saan tehä nyt ihan mitä vaan. Karjalainen jäähyllä, kuka tulee, kuka tulee??

Nemon kiuas ylikuumenee

Ylivoimaa oli ehditty pelaamaan lähes neljä minuutti ennen kuin HPK vihdoin ja viimein onnistui maalinteossa. Petteri Nikkilä laukoi viivalta, paluukiekossa Eetu Tuulola oli hereillä ja vei Kerhon uudelleen johtoon ajassa 39:12.

Maalin jälkeen nähtiin illan erikoisin episodi. Pelicansin päävalmentaja Ville Niemisen sähkökiukaan sulakkeet poksahtivat täysin ja mies heitti kirjaimellisesti pyyhkeen kehään. Perässä lensivät myös klubitakki ja juomapullo. Tilanteen myötä Nemon ilta vaihtopenkin takana päättyi tähän. Samassa ajassa myös Pelicansin huoltaja passitettiin Niemisen vanavedessä suihkuun viilentymään.

Vierailijat eivät luovuttaneet

Päätöserään Kerho tuli vahvasti. Jere Innala vei HPK:n ylivoimalla kahden maalin karkumatkalle ajassa 41:07 ja hetkeä myöhemmin Filip Krivosik vei isännät kolmen maalin karkumatkalle ajassa 44:33.

Tässä vaiheessa kolmen pisteen jääminen Hämeenlinnaan näytti jo lähes varmalta ja innokkaimmat ehtivät pohtimaan Hämeen Herruudenkin kohtaloa, mutta vierailija Pelicans ei luovuttanut.

Ajassa 47:09 Filip Riska työnnettiin poikittaisella mailalla Kerhon maalia kohti ja tilanteesta tuomittiin luonnollisesti Riskalle kaksiminuuttinen. Pelicans ei tätä lahjaa jättänyt käyttämättä, vaan huimassa iskussa oleva Oliwer Kaski viimeisteli upeasti ajassa 48:07 ja toi vieraat kahden maalin päähän.

Pelicans sai tästä lisää virtaa ja seuraava maali nähtiin ajassa 52:45. Tämä ilta oli Pelicansin maalien osalta puolustajien juhlaa, sillä maalin päähän vieraat toi ruotsalaispuolustaja Henrik Nilsson.

Tasoitusta lahtelaiset lähtivät hakemaan rohkeasti ilman maalivahtia jo kolme minuuttia ennen loppua.

HPK kuitenkin kesti Pelicansin yritykset ja lopullisen naulan arkkuun löi Jere Innala ajassa 58:39!

Tästä ottelusta Kerho nappasi tärkeät kolme pistettä, mutta Hämeen Herruus meni maalieron turvin Lahteen.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 16.2, jolloin vastaan asettuu pieni ja sympaattinen Helsingin IFK!