Neljäs kotivoitto putkeen – HPK Ässiä selvästi parempi

HPK- Ässät, 4-1 (1-0,2-1,1-0)

HPK lähti metsästämään jo neljättä kotivoittoa putkeen, kun Ässät saapui Pohjantähti Areenan kirkkaisiin valoihin. Kaukalossa nähtiin lopulta viihdyttävä ottelu, joka tarjosi tilanteita kaukalon kummassakin päädyssä.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Ottelun ensimmäinen erä oli kaikkea muuta kuin tylsä ja rauhallinen. Kummatkin joukkueet esittivät viihdyttävää kiekkoa ja saivatkin aikaan pitkiä hyökkäyksiä, sekä vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukesi HPK:lle, kun ajassa 2.20 Petri Kontiola sai kiekon hyökkäyspään kulmauksessa. Kontiola lähti välittömästi kaartamaan kohti b-pistettä. B-pisteiden väliin oli jäänyt pieni aukko, jonka Kontiola hyödynsi, mutta tällä kertaa “Konnan” laukaus tylsistyi blokkaavaan Ässät -puolustuksen.

Ässät sai oman paikkansa, kun HPK sortui jäähyilyyn. Vierailijat pääsivätkin pyörittämään ylivoimaansa kahdesti erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Ässien ylivoima rakensikin muutaman oivan tekopaikan, mutta silti lähempänä maalia oli HPK. Ässien toisen ylivoiman loppupuolella ajassa 9.10 Tommi Tikka pelasi Markus Nenosen läpiajoon. Nenonen turvautuikin tuttuun tavaramerkkiin eli laukaukseen, mutta HPK:n epäonneksi peliväline napsahti kilahtaen tolpasta takaisin.

Kauaa ei kuitenkaan kello ennättänyt Nenosen läpiajosta raksuttaa, kun HPK iski lopulta ottelun avausmaalin. Ajassa 11.54 Valtteri Puustinen ajoi väkevästi kulmauksesta kohti Ässät -maalin edustaa ja tekopaikkaa. Puustisen laukauksen patapaitojen maalilla torjunut Linus Söderström vielä selvitti, mutta ei paluukiekkoon päässeen Juuso Ikosen. Ikonen siirsi isännät johtoon ja oumaan syötöt sai Puustinen, sekä Elmeri Eronen.

Ässät pääsi myös erässä vielä tekopaikkaan, kun ajassa 12.50 Ty Rattie ja Roni Hirvonen ampaisivat 2vs1 hyökkäykseen. Kiekkoa kuskannut Hirvonen päätti laukoa itse, mutta HPK:n maalilla jälleen varmoja otteita esittänyt Eetu Laurikainen selvitti tilanteen lähes leikiten. Taisi Laurikainen jopa ohimennen tästä mainitakin Hirvoselle. Marjoja, marjoja Roni hyvä.

Erän lopussa kumpikin joukkue sai vielä pidemmän hyökkäyspään paineen aikaiseksi, mutta kumpikaan ei onnistunut kaunistelemaan lukemia, joten erätauolle siirryttiin isäntien 1-0 johdossa.

Virhe, paikkaus sekä ensimmäinen

Ottelun toinen erä alkoi vieraiden painostuksella, joka päättyi HPK:n osalta ikävästi. Ajassa 22.47 Markus Nenonen yritti avata peliä pitkällä poikittaissyötöllä. Tuohon syöttöön kuitenkin pääsi Ässien ykköskenttä väliin ja se karkasikin peräti kolmella miehellä läpiajoon. Pienen namuttelun jälkeen Sebastian Wännström tasoitti ottelun. Maaliin syötöt kirjauttivat Nicolai Meyer sekä Jakob Stenqvist.

Tasoituksen jälkeen HPK sai mahdollisuuden palata jälleen johtoon, kun ajassa 23.25 Ässien Lenni Killinen sai rangaistuksen murjottuaan Ossi Ikosta nyrkein.

HPK:n kakkosylivoima petasikin paikan b-pisteen kaarelle, jossa Markus Nenonen odotti maila viritettynä. Nenosen tulinen laukaus lauloikin sulosointujaan ja lähetti kiekon Ässät -maalin ylänurkkaan. Peli 2-1 HPK:lle ja edellinen harhasyöttö oli pyyhitty pois mielestä. Syötöt osumaan saivat nuori herra Arto Laatikainen, sekä viime aikoina oivaan vireeseen syttynyt Harri”Höylä”Kainulainen.

Vain 5min edellisestä ja jälleen kiekko löysi tiensä Ässien maalin. Mikko Lahtela sekä Miska Ronkainen ampaisivat 2vs1 hyökkäykseen. Lahtela käänsi kiekon Ronkaiselle, joka yritti ottaa hieman taakse tulleen syötön kiinni luistimella. Kiekko kimposi Ronkaisen luistimesta rähmällään olleen Ässät -vahti Söderströmin patjaan, jonka edustalta Ronkainen kävi nostamassa sen maalin kattoon. Osuma oli Ronkaisen Liigauran ensimmäinen.

Erän loppua kohden Ässät sai jälleen pelin juonesta kiinni ja ajassa 34.05 Sebastian Wännström pelasi kiekon maalin edustalle nousseelle Jakob Stenqvistille. Stenqvist käänsi kiekon rystylle, mutta ajautui hieman pienehköön kulmaan nostaakseen kiekkoa enää maaliin, joten erätauolle siirryttiin HPK:n kahden maalin johdossa.

Tyylikkäästi puolustaen

Viimeinen erä ei enää tuonut tullessaan vauhdikasta kiekkoa, jota ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tarjonneet. Sen sijaan se toi mukanaan yhtenäisen sekä tiiviin HPK:n

Erän alussa saatu ylivoima ei HPK:lle maalipaikkoja juurikaan tarjonnut, mutta ajassa 50.13 sellainen tuli. Pitkän Ässät -painostuksen jälkeen kiekko pelattiin laitaan Juuso Ikoselle, joka syötöllään petasi Petri Kontiolan nokikkain Linus Söderströmin kanssa. Kontiola yritti nopeaa ratkaisua ja päättikin laukoa suoraan hieman pomppivasta syötöstä, mutta Söderströmin kainalo turposi kiinni tarpeeksi nopeasti, joten 3-1 lukemat säilyivät valotaululla.

Seuraava paikka tulikin jo 3min edellisestä, kun taas tuttu Kontiolan johtama kentällinen karkasi 3vs2 hyökkäykseen. Pienen sulle mulle syöttelyn jälkeen paikka tuli Juuso Ikoselle, mutta HPK:n epäonneksi kiekko hieman pomppi ja illan viides maali jäi syntymättä.

Ässät painosti isosti aina pelin loppuun asti, mutta HPK:n puolustus oli kuin Kiinanmuuri, joka kerta toisensa jälkeen esti Porilaisten pääsyn parhaimmille sektoreille.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Juuso Ikonen sinetöi illan toisen maalinsa tyhjiin ja varmisti täten HPK:lle täyden pistepotin. Osumaan ei merkitty syöttäjiä.

19.02.2021 21:23