Neljän minuutin musta hetki koitui Kerhon kohtaloksi Oulussa

Kärpät-HPK 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

 

HPK ja Kärpät lähtivät kauden kuudenteen keskinäiseen otteluunsa Raksilan illassa. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa, kun Kärppien tehokas neliminuuttinen niittasi kolme osumaa. HPK:n ainoasta vastasi Jere Innala. Lehdistötilaisuuden tallenne otteluraportin lopussa.

Arto Laatikainen siirtyi illan ottelussa kuudenneksi kaikkien aikojen Liiga-pelien tilastossa. Puolustaja ohitti samalla Kerho-ikoni Marko Tuulolan tuossa tilastossa.

 

Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin Kärpille estämisestä, kun Otto Karvinen otti kiekotonta Erkka Seppälää liian kovaa. Kerhon ylivoima lähtikin pyörimään mallikkaasti kuten aiemmissakin otteluissa. Lähimmäksi pääsi Filip Krivosik, joka pääsi yrittämään Kärppä-vahti Patrik Rybarin tarjoamaa paluukiekkoa sisään, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kärpät otti erän näennäisesti hallintaansa. Siirtorajan kynnyksellä Ouluun siirtynyt Juha-Matti Aaltonen nousi muutaman kerran vahvasti laidasta, mutta nämä kaukaa ja pienestä kulmasta tulleet laukaukset HPK:n maalissa operoinut Rasmus Reijola selvitti helposti.

Kärppien ensimmäinen ylivoima nähtiin Niklas Frimanin rikottua Juho Lammikkoa maalin takana erän puolivälin lähestyessä. Lammikko-Pyörälä-Aaltonen-Puljujärvi-Niemelä -viisikko saivat muutamia hyviäkin paikkoja luotua ylivoimalla, mutta Reijola oli ilmiömäisessä liekissä. Myös HPK kesti siis ensimmäisen alivoiman.

HPK:n Janne Tavi pääsi haastamaan Kärppäpuolustusta tosissaan ja taisteli väkisin tiensä maalille, kun ensimmäistä erää oli neljä minuuttia jäljellä. Tavin yhden käden syöttö ei kuitenkaan löytänyt perille eli Tommi Tikan lapaan. Viimeisellä minuutilla Henri Kannisella oli vielä oma paikkansa siirtää Kerho johtoon. Krivosik tarjoili kulmasta ja Kanninen pääsi vetämään B-pisteen kaarelta, mutta Rybakin maski esti Kannisen tuuletuksen.

Jere Innala otti erän loppuun jäähyn, kun hänen screeninsä osui kärppäpelaajaan ja tuomittiin estämiseksi. Miska Humalojan dramaattinen kaatuminen tilanteessa jätti ihmettelyn varaa HPK-leirissä ja Antti Pennasella olisi riittänyt ilmeestä päätellen kerrottavaa illan tuomareille.

Tasainen erä päättyi maalittomasti pääasiassa joukkueiden vahvan puolustuspelin vuoksi. Kummallakaan joukkueella ei ollut suuremmin asiaa parhaimmalle maalintekosektorille ja blokkauksia nähtiin molempien joukkueiden toimesta paljon.

Neljän maalin toinen erä

Kärpät ei jättänyt ylivoimaansa toistamiseen käyttämättä toisen erän alussa. Julius Junttila odotti aikansa ja Aku Rädyn tehdessä hyvää maskia Reijolan edessä Junttila sijoitti kiekon kenkälaatikkoon jättäen HPK-vahdin kauhomaan tyhjää.

Kärpät sai lisää energiaa maalistaan ja peli pyöri maalin jälkeenkin HPK-päädyssä. Rasmus Reijola esitti kuitenkin maalin jälkeen hyviä otteita, mutta toistamiseen hänet ohitettiin muutama minuutti edellisestä.

Julius Junttila vei Kärppä-alueella Ossi Ikosta kahville ja antoi oivan pystysyötön HPK-pelaajien väliin Michal Kristofille, joka pääsi kohtaamaan Reijolan yhdessä Rädyn kanssa. Sahaavien poikittaissyöttöjen kautta Reijola oli voimaton muiden Kerholaisten ollen auttamatta myöhässä tilanteesta.

HPK:n musta erä jatkui vain minuutin jälkeen edellisestä. Päätykiekko suuntautui Kerhon maalille ja Reijolan patjoista kiekko jäi pyörimään maalin edustalle eikä puolustus saanut siivottua pomppivaa kiekkoa pois maalin edestä. Lopulta kiekko ajautui Janne Pesoselle, joka iski kiekon maaliin. Reilussa neljässä minuutissa sarjakärki oli siirtynyt 3-0 johtoon.

HPK kaventaa erän puolivälissä maaliputkessa olevan Jere Innalan toimesta. Cody Kunykin pyörityksen päätteeksi Arto Laatikainen siirsi kiekon viivalta toisella puolella väijyneelle Innalalle, joka ei erehtynyt ja kiekkoa kaivettiin Rybakin takaa. HPK sai lisää virtaa kavennusmaalista vaikean erän alun jälkeen, mutta jälleen oli boksia luvassa Kerholle.

Kärppien illan kolmas ylivoima nähtiin erän toisen mainoskatkon jälkeen. Santeri Lukan huolimattoman laitapelin jälkeen Kärppien kultakypärä Puljujärvi oli pääsemässä nokikkain Reijolan kanssa, eikä HPK-kapteenille jäänyt muita vaihtoehtoja kuin ottaa Puljujärveltä jalat alta keskialueella. HPK:n alivoima oli kuitenkin laadukasta ja se pelasi Kärppien poikittaissyötöt upeasti pois.

Seuraavaksi oli HPK:n vuoro päästä ylivoimalle. Markus Nenonen oli pääsemässä katkaisemaan Niemelän syöttöä keskialueella ja Humalojan mailan oltua Nenonen jaloissa, ei tuomareille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin nostaa kättä ylös.

Kerhon ylivoima on kevään lähestyessä ottanut piristymisen merkkejä. Ensimmäiseksi Filip Krivosik pääsi erinomaiseen sektoriin, mutta Kärppien blokkausosasto oli jälleen paikallaan. Myös Kannisella oli omat paikkansa kahdesti, ensimmäinen tolpan kautta ulos ja toisessa Rybak oli parempi. Jälleen kerran kuitenkin HPK-ylivoima oli vaarallista molempien koostumusten toimesta.

Uudet kentälliset eivät saa Kärppää kiinni

Pennanen laittoi koostumuksia uuteen uskoon kolmanteen erään. Cody Kunykin ja Philippe Cornetin vierellä nähtiin Valtteri Puustinen ja pakkiparina Niklas Friman – Elmeri Eronen. Toista kenttää johti Kanninen laidoillaan Innala ja Krivosik. Seikapakki Miro Karjalainen otti paikkansa Arto Laatikaisen viereltä. Rob Bordson viiletti laidoillaan Janne Tavi ja Markus Nenonen. Nelosen keskellä kolmannessa erässä pelasi Tommi Tikka laidoillaan Erkka Seppälä ja Joona Monto. Santeri Lukka ja Ossi Ikonen jatkoivat puolustuksessa yhdessä.

HPK sai hyvän alun erään ja se hankkikin nopeasti jäähyn Kärpille. Ylivoiman parhaimmasta annista vastasi Kerhon kultakypärä kovalla laukauksellaan, mutta ylivoima päättyi reilun minuutin jälkeen, kun Krivosik rikkoi ja passitettiin jäähyaitioon. Kärppien ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Seuraavan ylivoimatilaisuuden Kärpät sai hieman ennen erän puoliväliä. HPK oli kuitenkin päättänyt pysäyttää oululaisten yritykset, eikä sen suurempia vaaratilanteita nähty.

HPK myllytti hyökkäyspäädyssä jäähyn jälkeen vahvasti pitkiäkin jaksoja. Parhaimmille vetopaikoille pääsivät Joona Monto, Filip Krivosik ja Ossi Ikonen, mutta joko päätypleksit kolisivat tai Rybak oli neuvokkaampi.

Erän loppupuolella pelattiin vahvasti vierailijan komennossa. HPK piti kiekkoa ja vyörytti hyökkäyksiä. Kolmen minuutin kohdalla Pennanen viittoi Reijolan vaihtoaitioon. HPK:n miesylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään kunnolla missään vaiheessa ja takaa-ajo päättyi lopulta Juha-Matti Aaltosen iskettyä kiekon tyhjiin.

Seuraava pysäkki Jyväskylä

HPK jatkaa Oulusta matkaansa Jyväskylään, jossa se kohtaa JYPin perjantaina. Lauantaina on vuorossa kotiottelu Lahden Pelicansia vastaan. Hiihtoloman kunniaksi ottelu on perhepeli ja perhepaketit ovat tarjouksessa: 2+2 36€ ja 1+1 30€. Lippuja on mennyt jälleen mukavasti kaupaksi jo ennakkoon, joten lippukaupoilla kannattaa olla hanakasti liikkeellä!

Tästä lippukaupoille

Lehdistötilaisuuden tallenne

26.02.2020 21:14

Jaa artikkeli: