Narrilauma lyötiin syvälle jäänrakoon

Jokerit-HPK 1-5 (0-1,1-3,0-1)

HPK löi Helsingissä taululle huimat lukemat. Kerta kaikkiaan loistavan esityksen jälkeen Kerho pieksi Jokerit Hartwall-areenalla joka osa-alueella. Kentän kuningas oli meidän oma Kevään lapsi Teemu Rautiainen tehoillaan 2+1.

Asetelmat ennen ottelua olivat selvät. HPK lähtee altavastaajana haastamaan kovaa Jokeri-nippua ja kaiken lisäksi vielä aina niin vaikeassa Hartwall-areenassa. HPK:lla pohjilla ennen ottelua oli kahdeksan ottelun voittoputki ja varsinainen Tuhkimo-tarina.

HPK kuitenkin hallitsi kenttätapahtumia alusta alkaen ja pelasi erittäin ennakkoluulottomasti. Ajassa 7.40 Ossi-Petteri Grönholm tykitti viivasta Kerhon johtoon Otto Paajasen vahvan kulmapelin jälkeen. Paajasen lisäksi maaliin syöttöpisteen sai Juha Koivisto.

Varsinkin nelosketju pelasi HPK:lta erittäin vahvan erän ja sai palkinnoksi erän ainoan maalin.
– Oltiin energisiä erässä ja ansaittiin maali, kommentoi OPG erän ainokaista erätauolla.

Rautiainen-show käynnistyy

HPK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Jere Karalahti koukki itsensä jäähylle ensimmäisen erän lopulla. Ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta, mutta hieman sen jälkeen rävähti. Jere Karjalaisen lättysyöttö löysi Teemu Rautiaisen, joka veivasi Jokeri-vahti Leland Irvingin kaffelle. Toisen syöttöpisteen vyölleen saalisti Grönholm.

Jokereiden Ladislav Nagy filmasi Kerhon pelaamaan kahden miehen alivoimaa, kun Juha Koiviston olkapäähän osunut kopsautus vei Nagylta jalat alta. Nagy kuitenkin toipui kokovartalohalvaantumisesta sekunneissa ja olikin todistamassa Jokereiden ylivoimamaalia kentällä. Nichlas Hardt teki kavennuksen onnekkaasti Marko Tuulolan jalan kautta.

HPK ei kuitenkaan masentunut, vaan jatkoi uskaliasta hyökkäyspeliään. Teemu Rautiaisen illan toinen osuma näki päivänvalonsa ajassa 37.25. Jälleen 2 vs. 1 –hyökkäyksen päätteeksi Jokereiden Irving oli voimaton. Namupassista Rautiaiselle vastasi Tuomas Vänttinen ja toisen syötön nappasi Aleksi Laakso.

Erän dramaattisin hetki nähtiin ajassa hetki maalin jälkeen. Nichlas Hardt taklasi Antti Aarniota polvella, jonka seurauksena Aarnio ontui suoraan pukukoppiin. Hardt hölmöili itselleen tilanteesta ulosajon polvitaklauksesta ja HPK:lle viiden minuutin ylivoiman. Aarnio onneksi palasi kentälle kolmanteen erään.

Ylivoima tuotti tulostaa vain sekunti ennen toisen erän loppua. Petteri Nikkilä huudatti Kerho-faneja siirtämällä HPK:n jo 4-1 –johtoon. Tuomas Vänttinen ja Marko Tuulola alustivat ”koppimaalin”.

Kolmannen erän farssi

Jokerit luistelutti maalilleen kolmanteen erään Miika Wiikmanin. Wiikman kerkesi olla kuitenkin vian vajaat kolme minuuttia maalillaan ennen kuin joutui antautumaan. Antti Bruunin viivaveto upposi verkonperukoille jäljellä olleen Nagyn rangaistuksen aikana. Maaliin Tuomas Vänttiselle jo illan kolmas syöttö. Teemu Rautiaiselle kirjattiin myös syöttöpiste, joka nosti ”Radun” tehot lukemiin 2+1.

5-1 –tilannetta ei voinut kukaan ennen ottelua uskoa. Jokereille tämä tilanne olikin luonnollisesti liikaa. Ajassa 48.14 käynnistyi todellinen farssi, kun ensin Antti Tyrväinen mussutti itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Hetkeä myöhemmin Steve Moses takoi Antti Aarniota viisi kertaa poikittaisella mailalla selkään ansaiten ”rohkeasta” teostaan 2+2 -minuutin rangaistuksen. Moseksen temppu oli Jokeri-luotsi Tomek Valtoselle liikaa ja Moses saikin jäähynsä jälkeen kävellä suoraan koppiin miettimään.

Moseksen jäähyn aikana Teemu Rautiaiselle avautui todellinen avopaikka hattutempun tekemiseen, mutta puolustaja Jeremy Dehner vesitti mahdollisuuden hanskallaan.

Kolmannen erän loppuun Jere Karalahti aukoi päätänsä vielä kymmenen minuutin rangaistuksen arvoisesti ja koko ottelun pelleillyt Ladislav Nagy hoiteli itselleen 5+20 minuuttia lyöden kirvesiskulla Jyri Niemeä käsille. Onneksi Niemi ei tilanteessa loukkaantunut.

Nöyrästi kohti huomista

Jokereiden käsittämätön pelleily ottelun loppuhetkillä kertoi paljon siitä, että Jokerit ei ollut pelissä yhtenäinen joukkue. Tomek Valtosella kumppaneineen on hurja työ koota nippu kasaan huomiseksi, sillä tällaista kurittomuutta on vaikea uskoa.

Jokereille tuomittiin ottelussa yhteensä peräti 78 rangaistusminuuttia, joka on käsittämätöntä. Muutenkin Jokerit oli lauantaina luvalla sanoen surkea. Sen sijaan HPK pelasi todella hyvin. Kerhon otteista huokui tunne, yhtenäisyys ja pelaamisen ilo.

HPK:n Pasi Arvonen menee kohti huomista nöyrin mielin.
– Oltiin tänään kärsivällisiä ja saatiin pari yv-maalia, joka on viime aikoina tökkinyt. Huomenna taas kova kamppailu edessä ja nopeasti pitää nollata tämä peli.

Arvosella oli myös selkeä viesti hämeenlinnalaisille.
– Toivotaan, että sunnuntaina on täysi tupa. Olen ollut toiminnassa mukana vuodesta 2006 ja torstaina ensimmäistä kertaa meni kylmät väreet kun hämeenlinnalaisyleisö oli hyvin mukana.

Tehkää niin kuin ”Ave” kehotti. Kaikki hallille lähettämään yhdessä Jokerit kesälomille!