Näkyviin kutsuttu intohimo – Kalpa kaatui Kuopiossa

Intohimo. Näkyviin. Nyt. Kolme sanaa, jotka jokainen HPK-pelaaja ohittaa kävellessään jäälle. Nämä sanat ovat painettuna peräjälkeen pelaajatunnelin varteen Pohjantähti Areenalla. Kolme sanaa, jotka eivät erillään merkkaa mitään, mutta yhdessä sitäkin enemmän. Näiden sanojen siivittämänä HPK on aloittanut taistelun kohti pudotuspelipaikkaa ja siitä taistelusta saatiin jälleen uusi esimerkki, kun se nappasi jo neljännen perättäisen voittonsa.

Kalpa hallitsee ja HPK taistelee

Ottelun avauserä oli vierailijoilta kaikkea muuta kuin helppo, mutta se oli erä jossa se myös osoitti sitkeytensä.

Erän ja samalla ottelun ensimmäiset 5min meni lähinnä siihen, että kumpikin joukkue kyttäsi toistensa tekemisiä. Ajassa 5.12 tuohon kyttäilyyn tuli kuitenkin ensimmäinen särö, kun Kalpan Miska Humaloja karvasi kiekon keskialueella ja laittoi jalat liikkeelle. Humaloja ajoikin aina puolittaiseen läpiajoon asti, mutta HPK:n maalilla torjunut Eetu Laurikainen nollasi Humalojan varmoin ottein.

Erä eteni KalPan hallinnassa, mutta kunnon maalipaikoille se ei kuitenkaan päässyt.

Ajassa 10.27 koitti vierailijoiden mahdollisuus, kun Alexander Ruuttu sai 2min rangaistuksen kiinnipitämisestä. HPK sai pakkopelinsä pienen hieromisen jälkeen käyntiin ja se tuottikin heti tulosta. Elmeri Eronen toimitti kiekkoa maalille, kiekko kuitenkin pomppi b-pisteiden väliin jääneelle Juuso Ikoselle, joka siirsi sen yhdellä kosketuksella laitaan Valtteri Puustiselle. Kovassa vireessä oleva Puustinen pysäytti digitaalit aikaan 11.12 ja siirsi HPK:n ottelussa johtoon. Syötöt osumaan saivat edellä mainitut Ikonen sekä Eronen.

Vierailijoiden johto-osuman jälkeen KalPa otti suorastaan dominoivan aseman. Se vyörytti pitkiä hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen HPK:n maalille, mutta jokaisen näistä HPK -puolustus tai maalilla loistavasti aloittanut Eetu Laurikainen nollasi.

Isännät pääsivät pelaamaan käytänössä erän viimeiset 5min lähes kokonaan ylivoimalla, mutta vaikka se loi paikkoja, niin aina kuitenkin oli yksi mies edessä ja sen miehen nimi oli Eetu Laurikainen. Laurikaisen huikaiseva 13 -torjunnan erä takasi sen, että erätauolle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Askelmerkit pysyy

Toinen erä ei juurikaan poikennut ensimmäisestä. KalPa painosti ja HPK taisteli sitkeästi.

Erän avaushetkillä HPK sai oivan paikan kasvattaa johtoaan, kun ajassa 21.46 KalPalle vihellettiin rangaistus väärästä vaihdosta.

Vierailijoiden ylivoima ei kuitenkaan ollut yhtä hyvin kohdillaan kuin avauserässä. Ylivoiman paras paikka tuli Harri Kainulaiselle, joka teki liikkeen laidasta kohti maalia, näppärällä kärkiveivillä ohitti puolustajan ja päätti tilanteen terävään laukaukseen kohti etuyläkulmaa. Laukaus ei kuitenkaan yllättänyt KalPan maalilla torjunutta Matej Tomekia.

Tutut askelmerkit jatkuivat vierailijoiden ylivoiman jälkeen. KalPa painosti ja HPK otti vastaan.

“Kun et itse tee, niin yleensä kaveri tekee” on sanonta jota viljellään jääkiekossa aika usein, ja ei suotta. Kun KalPalle ei maistunut, niin HPK:lle kelpasi. Ajassa 30.12 Kainulainen voitti suvereenisti hyökkäyspään aloituksen ja siirsi kiekon siniviivan kulmaan Santeri Lukalle. Lukka laukoi ja laiturin paikalta maalille kirmannut Santtu Hakanen laittoi lapaansa väliin ja yllätti KalPa -vahti Tomekin. Nuorelle hyökkääjälle maali oli kauden toinen. 0-2 vierailijoille.

HPK:n toisen maalin jälkeen kenttätapahtumat hieman tasaantuivat, mutta erän edetessä Kalpa oli se, joka sai parhaat paikat. Pelikellon näyttäessä aikaa 35.40 Mikael Seppälä pelasi pitkällä syötöllään Miska Humalojan vauhtiin. Humaloja kirmasikin aina läpiajoon asti ja pääsi rauhassa yrittämään maalia, mutta Eetu Laurikainen oli jälleen etevämpi. Täten erätauolle jatkettiin lukemissa 0-2.

Homma pakettiin

Viimeinen erä oli kenties pelin tasaväkisin. KalPalta suurimmat kierrokset oli pois ja koko pelin sitkeästi puolustanut HPK alkoi lisäämään omiaan.

Erän ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin KalPalle. Erää vain 30 sek. takana, kun Kai Kantola pelasi kiekon laidasta keskustaan ja Balaz Sebokille, joka liukui vetopaikkaan. Sebokin laukaus suuntautui kuitenkin Laurikaisen rinnassa komeilevaan HPK -logoon.

Pelin erikoisin tilanne nähtiin hetkeä myöhemmin ajassa 42.26, kun Miska Ronkainen blokkasi laukausta siniviivan tuntumassa. KalPa -puolustaja Lappalaisen laukaus osui Ronkaisen mailaan, joka hajosi osuman seurauksena. Jatkotilanteesta Ronkainen heitti kahdessa osassa olevan mailansa kiekon suuntaan, joka sääntökirjan mukaan tietää rangaistuslaukausta vastustajan hyväksi. Rankkaria ampumaan asettui Jeremy Bracco, joka koitti nopealla laukauksella yllättää Laurikaisen, mutta tämän nopeat reaktiot nollasivat hyökkääjän hieman lepsun yrityksen.

HPK alkoi ratkomaan ottelua lopullisesti itselleen, kun pelikellon ajassa 47.44 hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi, Elmeri Eronen nousi vapaata väylää pitkin maalille. Eronen, joka on tunnettu kovasta lyöntilaukauksestaan kokeili tällä kertaa rystyä onnistuneesti. Kolmanteen maaliin syötöt saivat Miska Ronkainen sekä Mikko Lahtela.

Ottelun viime hetkillä KalPa turhautui ja otti lyhyessä ajassa kaksi rangaistusta. HPK pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaansa ja päättikin se upeaan osumaan. Valtteri Puustinen toimitti kiekon viivaan Arto Laatikaiselle, joka antoi napakan syötön takatolpalla päivystäneelle Joona Montolle. Monto nappasi luistimilla kiekon haltuunsa ja siirsi HPK:n jo 0-4 johtoon.

Lukemat 0-4 myös olivat taululla summerin soidessa, joten HPK nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa ja maalissa Eetu Laurikainen torjui toisen peräkkäisen nollapelin.

Seuraavaksi HPK kohtaa heti huomenna lauantaina kotonaan Tampereen Ilveksen ja tavoittelee viikon kolmatta voittoaan. Ottelu alkaa klo 17.00.

26.02.2021 21:02