2.47 Michael Joly 0-1 (Mathias Trettenes)
26.20 Aleksi Mustonen 0-2 (Steve Moses, Markus Nenonen)
28.04 Nenonen 0-3 (Mustonen, Karri Aho)
42.25 Nenonen 2-4 YV (Joly, Juuso Hietanen)
56.02 Nenonen 4-5 (Moses, Mustonen)

Tappioputkissa seilaavat joukkueet kolistelivat sapeleitaan Kouvolan keskiviikkoillassa. Kotijoukkue KooKoo oli hävinnyt kolme edellistä koitostaan, joista kaksi kotikaukalossa. HPK puolestaan oli ottanut “kypärään” viisi edellistä ottelua, joista kolme tosin jatkojen kautta. Murheellisempi lukema kerholaisittain oli se fakta, että edellisestä vierasmaalista kulunut 188 minuuttia ja 24 sekuntia. Jos nyt vielä halutaan kääntää veistä omassa haavassa, ei HPK ole tehnyt marraskuussa maalia ollenkaan vieraissa. Edellinen vierasmaali syntyi Kuopiossa 13. lokakuuta eli reilusti yli kuukausi sitten. Mutta olihan välissä maaottelutaukoakin, joten suoranaisesti ei voida noin pitkästä periodista vetää johtopäätöksiä. Kolme täyttä ottelua vieraissa ilman tehtyä maalia on kuitenkin fakta.
Kotijoukkueen kultaista kypärää piti päässään peliin lähdettäessä Joose Antonen (5+14), Kerhosta taas Michael Joly (6+10). KooKoon maalille luisteli Oskari Setänen (91.47%, PMK 1.91) ja HPK:n maalia vartioi Sami Rajaniemi (92.27%, PMK 2.29). Sarjataulukosta joukkueet löytyivät peräkkäisiltä sijoilta 11. ja 12. KooKoon miehittäessä ylempää sijaa.

Kauaa ei jouduttu odottelemaan enää Kerhon vierasosumaa. Michael Joly siirsi Kerhon avauserässä 0-1 johtoon ajassa 2.47, tämä tulos riittikin erätauolle asti. Avauserässä Kerho oli pienehkön jyrän alla, torjuntojen jakautuessa seuraavasti: Setänen kolme, Rajaniemi 17. Toisessa erässä ehti HPK jo karata 0-3 johtoon Mustosen ja Nenosen osumilla, kunnes KooKookin alkoi osua puiden väliin. Toisen erän jälkeen lukemat olivat 1-3. Päätöserässä olikin sitten trilleriä tiedossa. KooKoo kavensi päätöserän alussa tilanteeksi 2-3, tämän jälkeen HPK osui ylivoimalla Nenosen illan toisella kunnes KooKoo vielä nousi tasoihin ajassa 55.18. Markus Nenonen laukoi kuitenkin Kerholle helpottavat kolme pistettä sinetöimällä kypärätemppunsa ajassa 56.02. KooKoo käynnisteli vielä kiriään mutta kerta toisensa jälkeen tylsytti HPK:n puolustus kouvolalaisten yritykset. Summerin soidessa oli oranssi ilo ylimmillään, illan saldona ylivoimamaali ja kolme vieraspistettä! Tappioputket poikki ja itseluottamusta seuraavaan perjantaina pelattavaan kotipeliin Tapparaa vastaan.

Kuva: Ella Taponen

Maalit ratkaisee

KooKoo tuli päälle hirveällä höyryllä heti ottelun alusta asti. Varmasti oli Kouvolassakin tiedostettu asia, että tekemällä ottelun avausmaali saattaa hämäläisiin iskeä pieni kipsi päälle ja tähän kotijoukkue koitti päästä kiinni.

Vaan ei käynyt Kouvolassa kuten Strömsössä. Ajassa 2.47 paineli Kerho johtoon ja 200 minuuttia ilman osumaa vieraissa jäi “haaveeksi”. Maalia edelsi KooKoon pakkien syöttely oman maalin takana ja Kerhon antaessa vähän kovempaa painetta kilahti kohtalokas pakki-pakki-syöttö maalin sivurautaan Setäsen takana. Tämän haistoi Mathias Trettenes ja koitti kiepauttaa kiekon häkkiin, tähän ehti Setänen väliin mutta irtokarkki ajautui Michael Jolylle, joka ei erehtynyt.

Maalista huolimatta jatkoi KooKoo kovaa myllyään ja ajoi Kerhon väkisin puolustusasemiin. Lähes koko erän kotijoukkue painoikin päälle ja HPK puolusti. Erän ylitettyä puolivälinsä oli Kerhollakin oma pienehkö paineensa vastustajan päädyssä, mutta tilanne kuivui kasaan epäonnistuneeseen syöttöön. Ajassa 11.46 tarjoiltiin sitten Kerholle ylivoimaa Miska Siikosen lähdettyä istunnolle kinnipitämisestä. Kahdeksan edellistä ottelua oli vedetty ilman ylivoimaosumaa joten nyt oli herkullinen paikka iskeä. Juuso Hietanen ja  Joly pelasivatkin Juusolle vetopaikan, mutta Hietasen lämäri kilahti maalin ristikkoon eikä ylivoimaosumaa nähty vieläkään.

Jäähyn päätyttyä otti KooKoo jälleen hallinan itselleen ja Kerhon oli pakko vain koittaa iskeä mahdollisiin virheisiin kiinni. Näitä ei kuitenkaan tullut ja erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa ottelua 0-1. Erän lopussa, ajassa 19.49 sai Ossi Ikonen kiinnipitämisestä kakkosen, koska jääkiekossa ei tunneta rikkeitä painista tutuilla nimillä nelson tai juntta. Toinen erä aloitetaan siis käytännössä kahden minuutin alivoimalla. Avauserässä Oskari Setänen torjui kolme laukausta, Sami Rajaniemi oli hiukan työllistetympi napsien kaikki 17 kohti tullutta laukausta.

HPK laittaa lisää höpinää tötteröön

Toisen erän alun alivoiman HPK kesti hienosti mutta ote jäi taas kotijoukkueen haltuun. Vähän siinä oli odottava tunnelma varmaan molempien faneilla, milloin KooKoo räväyttää sen ensimmäisen. Mutta niin oli huoli hämäläisillä turha! Ajassa 26.20 siirtyi Kerho kahden maalin johtoon! Steve Moses oli kiertänyt pakin tontille, laukoi viivasta ja reboundin nosti rystyllä maalin edestä sisään Aleksi Mustonen. Toisen syöttöpisteen nappasi itselleen Markus Nenonen.

Ja mikäs siinä kun vauhtiin pääsee, turha sitä on jarrua painella. Reilu minuutti edellisestä ja Nessu kumautti ranteella Kerholle jo illan kolmannen osuman, tähän maaliin syöttöpiste Muselle sekä Karri Aholle. pelikello vilkutti aikaa 28.04 tämän maalin syntyhetkellä.

Mutta ei tullut ihan murskajaisia tästä illasta. KooKoo kavensi heti perään vielä ajassa 29.07. Axel Ottosson nousi kulmasta maalille ja konsolipeleistä tutulla tyylillä kiersi maalin edestä vieden Rajaniemen jäihin ja lirutti kiekon pömpeliin, 1-3.

Kavennuksen jälkeen KooKoo nosti taas pelin tasoa ja oli enemmän kiekossa kiinni. Eetu Liukas sai katkaistua syötön puolustussinisellä erän ja ottelun puolessa välissä ja koitti chipata sen vauhtiin Artturi Toivolalle. Syöttö kuitenkin jäi kiinni Toivolan kainaloon ja putosi siitä KooKoon lapoihin ja läpiajo jäi tällä kertaa haaveeksi. Ikosen Ossi, tuo hämäläinen taistelija nappasi illan toisen kakkosensa ajassa 35.32. Kotijoukkueelle syötettiin etsikkoaikaa kultavadilla kavennukseen. Kerhon alivoima, vaikka olikin melkoisessa pyörityksessä, kesti miehekkäästi eikä Rajaniemikään ilmiömäisiin joutunut venymään tällä alivoimalla.

Jäähyn kärsittyään hyppäsi Ikonen askiin ja puolustuksen kärkenä blokkasi yhden huipputontin kouvolalaisten laukojalta, maksaen näin jäähynsä. Toisessa erässä Oskari Setänen kahmi itselleen neljä torjuntaa, Sami Rajaniemi rikkoi edelleen kymppejä ottaen 12 merkintää tilastoihin.

HPK osuu ylivoimalla, torilla tavataan!

Päätöserän avausminuutilla oli kotijoukkueen Linus Anderssonilla takatolpalla paikka heti kaventaa peli maalin peliksi, Sami Rajaniemi kuitenkin esitti tähän väliin todellisen gamesaverin ja lisämaalit jäivät tulevaisuuteen. Kauaa sitä tulevaisuutta ei odoteltu, kun Leevi Aaltonen laukoi ranteella kavennuksen 41.51, 2-3.

Sitten mentiinkin loppuerä kovaa ja tilastomiesten kynissä muste ei kauaa ehtinyt kärjessä kuivua kun sai raapustaa aina uutta merkintää. Ajassa 42.04 nosti KooKoon Olli Korhonen mailansa Hietasen kasvoihin, tästä Juuson huuli auki ja Korhonen boksiin. Vaikka naama aukesikin, selvisi rikollinen tästä pikkukakkosella. Mutta eipä tuo haittaa! Tämä oli SE ylivoima kun rävähti! Juuso Hietanen ja Michael Joly syöttelivät laidalla hetken kunnes Joly näki Markus Nenosen maalin edessä lapoineen. Syöttö napsahti Oskari Mannisen luistimeen ja tästä mustan rouhi Nessu sisään.

Pari minuuttia edellisestä ja taas oli lähellä. Joly karvasi kiekon löysästi pelanneelta pakilta ja pääsi läpiajoon. Joly päätyi vetoon joka kuitenkin hipaisi Setäsen räpylää ja pomppasi tästä suoraan yläilmoihin. Tämän jälkeen vietettiin muutama minuutti Kouvolassa vähän seesteisempää hetkeä. Odoteltiin sitä pelimiesten kymppiä, jolla saadaan painaa taas kaasut pohjaan asti.

Ajassa 50.53 sai Markus Nenonen koukkaamisesta kakkosen ja kotijoukkue oli taas oljenkorressa kiinni. Tällä kertaa osui ylivoimallaan myös KooKoo Eero Teräväisen toimesta 51.43 ja taas oli kaveri hönkimässä niskaan. Seuraavasta HPK-hyökkäyksestä nousi Steve Moses väksin kulmasta maalille, sillä seurauksella ettei Oskari Manninen pysynyt kyydissä laillisin keinoin. Manninen poikittaisesta mailasta boksiin ja HPK ylivoimalle. Vähän se ylivoima vielä jännitti eikä saatu kunnolla rauhoitettua peliä, että voisi repiä vastustajan puolustuksen syöttöketjulla riekaleiksi ja tästä KooKoo selvisi säikähdyksellä.

Sitten olikin kerholaisten vuoro säikkyä. KooKoo tuli tasoihin 55.18 Emil Molinin lavasta. Aika moni pää painui jossain päin hartioiden väliin ja huulien välistä varmasti pääsi pari ärräpäätä sekä muutama “taasko hävitään?” Markus Nenonen kuitenkin otti harteilleen koko Hämeenlinnan. Steve Moses nousi kiekollisena alueelle karvattuaan kiekon keskialueella itselleen, Nessu haki toiselta puolelta vetopaikan ja kun lätty laskeutui lapaan, vingahti Nessun ranne ja taas oltiin johdossa! Tässä vaiheessa ottelua oli paria sekuntia vajaa neljä minuuttia.

Puolisentoista minuuttia ennen loppua otti Olli Salo Setäsen pois ja KooKoo haki tasoitusta kuudella viittä vastaan. Kerho kuitenkin kesti loppuun asti ja tehdyn ylivoimamaalin lisäksi Kouvolasta lähti matkaan kaikki kolme pistettä! Päätöserässä torjunnat menivät tasan, koko ottelussa Oskari Setänen torjui 13 kertaa ja Sami Rajaniemi 35 kertaa.