Murheellinen matka Lahteen

Pelicans-HPK 5-2 (3-0, 2-0, 0-2)

Pelicans makseli kalavelkojaan HPK:lle Hämeen herruuden toisessa osaottelussa. HPK putosi kyydistä heti avauserässä, eikä päässyt enää peliin mukaan. HPK:ssa tämän kauden ensiesiintymisen teki Mathias Porseland. Myös sairastupa tyhjeni, kun Philippe Cornet ja Joonas Lehtivuori palasivat pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelun kulku

Ottelun avauserä Lahdessa on hämeenlinnalaisittain murheellinen. Ensimmäinen kylmäsuihku koettiin jo ajassa 00:55, kun Iikka Kangasniemi tarjoili paikan Nico Maneliukselle, jonka lämäri upposi Emil Larmin längistä maaliin.

Toistamiseen kiekko oli HPK:n maalissa vielä ennen erän puoliväliä, kun Pelicansin paluumuuttaja Justin Hodgman onnistui saamaan kiekon maalin etukulmasta sisään. Maalia tarkasteltiin vielä tovi videolta, minkä jälkeen tilanne tulostaululla vaihtui 2-0:aan.

Hodgmanin maalin jälkeen HPK pyrki pääsemään takaisin peliin mukaan mutta Pallokerhon hyökkäystyöskentely oli varsin tehotonta avauserän aikana.

Erän lopussa Pelicansille tuomittiin vielä hieman heppoisin perustein rankkari, kun Richard Stehlik tajoili ensin karmaisevan harhasyötön Taavi Vartiaiselle ja sen jälkeen ottelun tuomaristo katsoi Stehlikin hipaisun Vartiaiseen rankkarin arvoiseksi. Vartiainen upotti lopulta rankkarinsa varsin tyylikkäästi Larmin selän taakse.

Toiseen erään HPK vaihtoi maaliin Antti Karjalaisen, mikä piristikin joukkuetta hetkellisesti ja se sai erän alkuun muutamia hyviäkin maalipaikkoja mutta Philippe Cornetin yritys kilahti tolppaan ja Oskari Mannisen avopaikan Joona Voutilainen pystyi torjumaan räpylän reunallaan.

Ja kun HPK:lle ei maalinteko maistunut, näytti kotijoukkue mallia. Ensin Justin Hodgman iski ylivoimalla ja vielä 15 sekuntia ennen erän loppua Juhani Tyrväinen muutti lukemat jo 5-0:aan.

Kolmanteen erään HPK:lle jäi epätoivoiselta tuntunut takaa-ajomatka mutta joukkue ei luovuttanut, vaan haki vähintäänkin ottelun parasta erää ja oman pelin palauttamista, sillä edessä olisi joka tapauksessa vielä kaksi peliä tällä viikolla. HPK saikin nopeasti kuparisensa rikki, kun sairastuvalta palannut Cornet kiepautti kiekon maaliin. Maali oli Cornetille kauden viides.

HPK iski vielä toistamiseen erän loppupuolella mutta Severi Sillanpään maali oli laiha lohtu ja Pelicansin etumatka oli liikaa, jotta HPK olisi vielä päässyt taistelemaan tosissaan sarjapisteistä.

Ottelun ratkaisu

Ottelu ratkesi oikeastaan jo Pelicansin avauserässä tekemiin kolmeen maaliin. HPK:lla oli vielä hyvä jakso toisen erän alussa mutta maalipaikoista ei saatu vielä siinä vaiheessa kavennusta aikaan ja Pelicans karkasi lopullisesti.