Monto tehoili Jukurit kumoon Mikkelissä

2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Joona Monton kaksi maalia ja syöttöpiste toi Kerholle 2-3 voiton Mikkelistä! Kolmannen maalin teki ylivoimalla Valtteri Puustinen toisessa erässä. Kerholla oli ottelussa paikkoja ratkoa jo aiemmin mutta tänään ei ylivoimalla maaleja tehnyt muut kuin Puustinen. Kerho oli ottelussa myös kokonaiskuvassa niskan päällä ja lopulta torjunnatkin merkattiin: Rajaniemi, Jukurit 27 ja Voutilainen, HPK 13. Jukurit oli kuitenkin ottelun lopussa erittäin lähellä tasoitusta pelatessaan ilman maalivahtia, mutta Friman pääsi mailoineen väliin ja pelasti pisteet Hämeenlinnaan.

Kerholta räväkkä alku Mikkelissä

Kerho ei tyhjiä lehtereitä kammoksunut, vaan paineli ottelussa johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Ossi Ikonen nosti hyökkäystä ja heitti siniviivalta kiekon kohti Jukureiden päätyä, kiekko ponnahti pleksistä suoraan maalin eteen ja ensimmäisenä kiekossa oli Joona Monto. Monto napautti lätyn ohi Sami Rajaniemen ja vei Kerhon 0-1 johtoon. Toinen syöttöpiste Santeri Lukalle.

Kolmen minuutin kohdalla oli Kunyk ja Innala jo järjestelemässä toista maalia, mutta Rajaniemi sai vähän kilpeään väliin Innalan onetimeriin eikä lisämaaleja tästä syntynyt. Erän puolivälin jälkeen tuli ottelun ensimmäiset jäähyt. Ensin Jukureilta lähti Mikko Kuukka estämisestä istumaan ajassa 11.45 ja 13.11 Ville Hyvärinen Kuukan kaveriksi. Näin Kerholle tarjottiin kahden miehen ylivoimaa ja sitä kautta lähteä karkumatkalle.

Ylivoimat pyöri kyllä kotijoukkueen päädyssä mutta laukaukset jäi vähän piippuun. Tuntui, että liikaa oli hieromista eikä kiekkoa saatu pelattua sellaiseen kunnon maalipaikkaan ja samat 0-1 lukemat oli taululla jäähyjen jälkeenkin.

Kuudentoista minuutin pelin jälkeen painoi Kerho pidempää hyökkäystä Jukureiden päätyyn ja Jukurit joutui roiskimaan pitkää kiekkoa kahdesti. Kolmas Jukureiden purku oli kotijoukkueen onni, eikä valunut pitkäksi ja edelleen lukemat samat, 0-1. Erä oli suht hyvin Kerhon hallussa, Jukurit ei hirveästi päässyt Voutilaista häiriköimään alusta loppuun. Ainoa pidempi hetki oli erän ihan lopulla, josta lopulta ajassa 19.33 lähti Nenonen boksiin koukkaamisesta ja Jukurit pääsi ylivoimalle. Kerho kesti erän lopun ja alivoimaa jäi toiseen erään vielä 1.32 kestettävää. Jukureiden Rajaniemellä erässä yhdeksän, ja Voutilaisella neljä torjuntaa.

Kerhon ylivoimaharjoitukset jatkuu

Kerho selvisi helpohkosti Nenosen jäähyn puolestatoista minuutista, jotka toiseen erään ensimmäisestä jäi. Jäähyn jälkeen ei oikein kummalaakaan ollut loistopaikkoja tehdä maalia, vaan mentiin päästä päähän ja puolustukset ottivat parhaat paikat pois. Ajassa 25.12 oli Jukureiden aika ottaa boksia, nyt koukusta lähti istumaan Martins Dzierkals. Ja NYT! Nyt oli ylivoima kunnossa, eikä sitä kestänyt kuin neljä sekuntia ja kiekkoa kaiveltiin Rajaniemen selän takaa. Maalin tinttasi suoraan aloituksen jälkeen Valtteri Puustinen, syöttöpisteet nappasi Innala ja Monto. Tässä vaiheessa Kerholle siis 0-2 johto.

Mutta ei taittunut vielä Jukurien selkäranka. Siirretty rangaistus päällä, ja jäähynsä pääsi kuittaamaan Dzierkals ajassa 27.21 kaventaen tilanteeksi 1-2. Maalin jälkeen oli Jukureilla etsikkoaikansa ja kotijoukkueesta näki, että itseluottamus kasvoi roimasti. Tässäkin tosin oli vähän pelin “teema” näkyvillä, hallitaan kiekkoa ja haetaan varmaakin varmempaa maalipaikkaa. Kerho selvitti Jukureiden rynnistyksen ja erän puolessa välissä oli Nenonen lähellä maalia toisessa päässä. Rajaniemi kuitenkin sai torjuttua Nenosen ovelan ohjauksen kohti maalia ja lukemat säilyi ennallaan.

33.16 kun oli pelattu, otti Samuli Piipponen Jukureista kiinnipitämisestä seuraavan jäähyn. Tällä ylivoimalla Kerho ei oikein saanut peliä rauhoitettua ja oikea kunnon paikka tulikin vasta jäähyn viime sekunneilla kun Nenonen nousi laidasta alueelle sisään. Nessun kuti kilahti tolppaan ja siitä ulos.

Kerholaisittain koettiin erän lopussa pieni pelästyminen, kun Ville Hyvärinen taklasi Jere Innalaa irti laidasta ja Innala paukahti laitaan lujalla vauhdilla. Innala kuitenkin nousi tilanteesta itse ylös ja Hyvärinen lähti 2+10 minuuttiselle laitataklauksesta. Hetken puhalleltuaan oli Jerekin kunnossa ja ylivoimassa mukana. Maalia ei ylivoima erän loppuun tuonut ja kolmanteen erään sitä jäi 13 sekuntia. Tässä erässä Rajaniemi 10, ja Voutilainen neljä torjuntaa.

Monton tehoilta tuo täydet pisteet

Kolmaskin erä alkoi tarkalla puolustuspelaamisella ja tarkkailulla. Jukureille tuli viiden minuutin pelin jälkeen huippupaikka, jonka pelasti Tommi Tikka ottamalla kampituksesta kakkosen. Jäähyn tarkka aika oli 45.20. Ei jääyt myöskään Jukureiden tästä ylivoimasta mainittavaa ja Kerho selvitti sen suht helposti. Ottelun voittomaalia tuuleteltiin ajassa 50.30. Lukka kiersi Jukureiden maalin ja syötti maalin edestä takatolpalle, jossa Monton oli helppo laittaa illan toinen maali ja siirtää Kerho 1-3 johtoon.

Kerholla oli erässä myös yksi todella pitkä pyöritys Jukureiden päädyssä, mutta maali jäi siitä puuttumaan. Jukurit tarjosi vielä Julius Vähätalon muodossa Kerholle ylivoimaa ajassa 52.24 mutta illan saldoksi jäi yksi tehty maali ylivoimalla. Rajaniemi luisteli pois maaliltaan kun ottelua oli jäljellä reilut kolme minuuttia, ja tästä Jukurit saikin Kerhon päätyyn pientä painetta. 58.20 Ohjasi Joonas Kalliola luistimella (joka siis on sallittua) Ville Leskisen laukauksen maaliin, ja Jukurit olikin taas maalin päässä.

Ajassa 59.35 oli kotijoukkueen Galvas lähellä maalintekoa, mutta Friman pääsi viime hetkellä väliin ja kiekko nousi katsomoon. Jukurit käytti tässä aikalisänsä mutta lisämaaleja ei nähty ja Kerho nappasi Mikkelistä tarvitsemansa kolme pistettä matkaan!

Lauantaina päätetään runkosarja kotiottelulla Ilvestä vastaan. Ottelun näet Telia TV:stä ja C More-kanavalta, kiekko jäähän klo 17.00. Panoksena edelleen runkosarjan kuudes sija!

12.03.2020 21:05