Monto ja Larmi katkaisi orastavan tappioputken

2-1 ja. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

 

 

Kerho taisteli lopulta voittomaalikilpailun kautta 2-1 voiton JYPistä. Kerhon molemmat maalit teki Joona Monto, toisessa erässä Vesalaisen ja Kainulaisen syötöistä ja toisen rankkarista. Larmi poimi kaikki vieraiden laukaukset voittomaalikilpailussa kiinni ja näin lisäpiste jäi vihdoin ja viimein Kerhon haltuun.

 

 

“Taklataan” numeroihin

 

Ensimmäistä tilastomerkintää ei kauaa odoteltu, kun vieraiden Miska Siikonen joutui koukkimaan Vesalaista kahden minuutin arvoisesti viidentoista sekunnin jälkeen. JYPin alivoima oli suhteellisen passiivista ja näin Kerholle jäi paikat ampua kohti Markus Ruusua parhailta tonteilta. Ensin koitti Puustinen, sitten Vesalainen kahdesti ja ylivoiman lopussa vielä viivasta Reunanen mutta blokkeja pidemmälle ei kuteja saatu.

Alivoimansa kestettyään heitti JYPin Tuppurainen lätyn jäähyltä päässeelle Siikoselle, joka karkasi osittain läpiajoon. Kiekko eli sen verran, ettei Siikosella riittänyt kädet taltuttaa mustaa ja tilanne lipui Larmista ohi. Seuraavakin paikka tuli vieraille, JYPin päästessä kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kerhon pakkina Latvala pelasi tilanteen loistavasti ja sai syötön katkaistua ja Larmin oli helppo työ ottaa irtokiekko haltuun ja maalittomassa jatkettiin edelleen.

Erän puolivälin jälkeen sattui sitten Kontiolalle pieni arviointivirhe ja taklasi JYPin pelaajaa selkään vaihtoaitioiden edessä. Tuomiona 2+10 ja Konna loppueräksi sivuun kokoonpanosta. Kerhon alivoima oli täysin eri muotista kuin JYPin vastaava. Kerho oli aggressiivinen ja kävi ahnaasti kiinni eikä JYPin ylivoimalla ollut aikaa kunnolla rauhoittaa peliä, näin Kerho selvitti alivoimansa ilman isompia ongelmia.

Jäähyn loputtua tuli otteluun muutaman minuutin sekava vaihe, eikä kumpikaan saanut vietyä hyökkäyksiä sinisen yli ilman ongelmia. Paitsioita vihellettiin ja kun ei vihelletty, sekoili pelaajat yliviennissä ja jouduttiin peruuttelemaan, puolin ja toisin.

Viimeisellä vitosella sitten taas mässäiltiin maalipaikoilla ja erikoistilanteilla. Kerhon paikka tuli Kanniselle ja Nenonselle. Kanninen laukoi suorasta luistelusta kohti Ruusua, jonka oli pakko vain sylkeä eteensä ja Nessulla oli tyhjä reppu edessä. Kiekko pomppi sen verran ettei Nessu siihen osunut ja JYP iski vastahyökkäyksestä. Larmille aiheutti ongelmia kaksikko Turkulainen-Lahtinen, Turkulaisen ampuessa laidalta ensin ja Lahtisen rynniessä irtopalaan, nämä molemmat Larmi kuitenkin selvitti. Ajassa 18.00 lähti Siikonen toista kertaa boksiin, nyt kampituksesta ja Kerholle tarjoiltiin pukukoppimaalia loistavaan saumaan. 51 sekuntia Kerho myllyä pyörittikin ja sitten lähti Nenonen selästä taklaamisesta 2+10 minuutiksi boksiin, loppuerä pelattiin tasavajaalla. Larmi torjui ensimmäisessä erässä seitsemän, ja Ruusu toisessa päässä 13 kertaa.

 

Monto avaa hanat

 

JYP aloitti toisen erän ylivoimalla jota jäi ensimmäisestä erästä jäljelle vajaa minuutti. Tämän Kerho selvitti ilman ongelmia ja jäähyn päätyttyä otti Kerho pelin hallintaansa. Ajassa 22.58 joutui Aleksi Salonen rikkoa Kristjan Kombea ja Kerho pääsi ylivoimalle. Tätä ylivoimaa pääsi “tuoreilla” jaloilla kymppinsä kärsittyään Kontiola. JYP jatkoi hyväksi havaitsemaansa passiivista alivoimaa ja Kerho koitti laukomalla päästä Ruusun ohi. Vesalaisen räväkkä ranne paukahti kertaalleen Ruusua suoraan puhelimeen ja tuomarin oli pistettävä peli poikki. Maalia ei kuitenkaan aikaiseksi saatu ja heti jäähyn loputtua pääsi JYPin Robert Rooba yksin läpi. Larmi oli etevämpi ja sai kilpensä Rooban rystynoston eteen.

Ajassa 28.38 lähti Lukka huitomisesta boksiin ja oli JYPin vuoro puhkoa kuparista ylivoimalla. JYP oli aikeissaan onnistuakin Jani Tuppuraisen toimesta. JYPin pakki laukoi viivasta ja Tuppurainen sai lapaa väliin, kerholaisten onneksi oli kuitenkin Larmi oikeassa paikassa ja edelleen avausmaalia saatiin odotella tulevaisuuteen.

Kauaa ei enää tarvinnut odotella, ajassa 31.36 vihdoin strobot vilkkui maalin merkiksi. Maalin tinttasi paluukiekosta Joona Monto ja vei Kerhon 1-0 johtoon. Maalia edelsi Vesalaisen hyvä kiekon suojaus kulmassa ja kääntölaukaus muuttui syötöksi johon ei JYPin Jarkko Immonen päässyt väliin kunnolla ja Monto oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Erän viimeisen vitosen alkuun oli Vesalaisella huippupaikka viedä Kerho kahden maalin karkumatkalle Reunasen ja Kontiolan kiekottelun jälkeen, mutta Vesalainen ei osunut ilmasta kiekkoon maalin edessä. Myös toinen erä lopetettiin erikoistilanne päällä, nyt kolmannen erän pääsee ylivoimalla aloittamaan HPK. 39.29 jäi Samuel Heleniuksen maila Reunasen luistimeen kiinni ja lähti kampituksesta istunnolle. Toisessa erässä Larmi torjui viisi, ja Ruusu seitsemän laukausta.

 

Jatkojen kautta voittoon

 

Ei tuonut lisämaaleja kolmannen erän alun ylivoimakaan vaikka Kontiola koitti jaella paikkaa Vesalaiselle ja Puustiselle, mutta ruuti oli märkää. Jäähyn loputtua alkoi Kerho vetäytyä ja JYP lisäsi höyryä koneeseen. Kerho tyytyi lähinnä vastahyökkäyksiin ja luotti voittoon puolustumalla Larmin nollaa. Viiden minuutin kohdalla oli Nenosella paikka lisätä johtoa kaksi vastaan yksi-hyökkäyksestä mutta laukaus sujahti Ruusun ohi laseihin.

Kun erää oli pelattu noin kahdeksan minuuttia pelasi Vesalainen Kontiolalle avopaikan, Konna viritti lämärinsä ja sisätolpasta laukaus kimmahti ulos. Hetken päästä leijui ratkaisun maku ilmassa JYPin Heleniuksen ottessa illan toisen jäähynsä. Kerholla oli mahdollisuus siirtyä turvallisempaan kahden maalin johtoon ja alkaa ratkoa ottelua. Ylivoima jäi kuitenkin hieromiseksi eikä Ruusu joutunut töihin juuri ollenkaan, Kerhon tyytyessä pelaamaan kellosta minuutteja pois.

Kerho jatkoi puolustamista ylivoimansa jälkeen ja JYP tuntui pääsevän sekunti sekunnilta enemmän niskan päälle. Ja sitten alkoikin hämeenlinnalaisten painajainen sekä se kuuluisa déjà-vu maistui jokaisessa suussa viimeistään ajassa 57.24, kun Juuso Ikonen lähti kampituksesta jäähylle. JYP käytti aikalisänsä ja aloitti ylivoimansa aloitusvoitolla. 50 sekuntia tästä ja lukemat oli jälleen kerran paikallisen Pallokerhon pelissä tasan.

Jatkoille mentiin viidettä kertaa peräkkäin, neljä edellistä oli hävitty, nyt oli pakkovoiton paikka jo monessakin mielessä. JYP koitti auttaa Kerhoa ja otti jatkoajalla väärästä vaihdosta jäähyn. Kerho pyöritti ja haki voittomaalia mutta laukaukset paukkui plekseihin tai Ruusun suojiin. Lopulta ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauksista ja siellä sankarin viitan veti niskaansa, kukas muu, Emil Larmi. Larmi nappasi kaikki kolme rankkaria kiinni, Kerholta osui myös tässä ainoana Joona Monto ja neljän ottelun tappioputki oli poikki!

 

 

Perjantaina urakka jatkuu Raumalla Lukon viraana ja lauantaina taistellaan jälleen kotona, vieraaksi saapuu TPS!

 

 

 

18.11.2020 21:13

Jaa artikkeli: