Miro Karjalaiselle ei määrätty pelikieltoa KalPa-ottelun tilanteesta

Liigan kurinpito ei määrännyt pelikieltoa Miro Karjalaiselle HPK-KalPa-ottelun taklaustilanteesta.

 

KURINPITOPÄÄTÖS MIRO KARJALAISEN ASIASSA

 

Ottelu:                                HPK-KalPa

Peliaika                              50:58

Pelipäivä:                           26.11.2019

 

  1. Selostus asiasta

Tilannehuoneen raportin mukaan HPK-KalPa ottelun peliajassa 50:58 HPK:n pelaaja nro 38 Miro Karjalainen taklaa KalPan pelaaja nro 13 Tuomas Vartiaista vihellyksen jälkeen. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta 2 minuutin rangaistuksen Karjalaiselle ryntäyksestä.

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Karjalaiselle ottelurangaistus ryntäyksestä.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Vartiainen loukkasi itseään taklauksen seurauksena. Karjalainen on antanut kirjallisen lausuman tilanteesta ja HPK on antanut suullisen lausuman.

  1. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 122 mukaan ryntäys on teko, jossa pelaaja luisteltuaan vastustajaa kohden pelaaja taklaa tätä tarpeetonta voimaa käyttäen tai ryntää tai hyppää vastustajan päälle. Säännön ii-kohdan mukaan pelaajalle, joka fyysisesti koskettaa vastustajaa pelin katkaisun jälkeen, mutta hänellä oli riittävästi aikaa välttää tällainen kosketus, rangaistaan pienellä rangaistuksella ryntäyksestä. Säännön iv-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa ryntäyksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus (5+PR) tai ottelurangaistus (OR).

Kurinpitodelegaatio on katsonut ottelun videotallenteet ja lukenut Karjalaisen lausuman ja saanut tiedon HPK:n lausumasta. Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan KalPan lähtiessä omalta alueeltaan hyökkäykseen Vartiainen saa avaussyötöstä ajautuneen irtokiekon haltuunsa HPK:n siniviivalla. Vähän Vartiaisen kiekon haltuun saamisen jälkeen tilanteeseen luistelee Karjalainen, joka lähtee taklaamaan Vartiaista. Karjalaisen taklauksen osuessa Vartiaiseen linjatuomari puhaltaa paitsion merkiksi pilliinsä katkaisten pelin.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteen perusteella kukaan pelaajista ei ole vielä lopettanut pelaamista sillä hetkellä kun Karjalainen kohdistaa taklauksen Vartiaiseen. Lisäksi delegaatio toteaa, että Karjalaisen taklaus osuu Vartiaiseen linjatuomarin pillinvihellyksen kestäessä eikä Karjalaisella ole tosiallista mahdollisuutta ehtiä reagoimaan paitsiovihellykseen ennen taklauksen osumista Vartiaiseen. Kurinpitodelegaatio toteaa, että edellä todetuilla perusteilla Karjalaisen pelitilanteessa suorittama taklaus ei ole myöhässä eikä taklaus ei ole muidenkaan sääntökohtien vastainen, joten tilanteesta ei ole aihetta määrätä pelikieltoa.

  1. Ratkaisu

HPK:n Miro Karjalaiselle ei määrätä pelikieltoa.

  1. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

  1. Päiväys ja allekirjoitus
  1. marraskuuta 2019

Liigan Kurinpitodelegaatio

Sampo Liusjärvi

kurinpitodelegaation puheenjohtaja

 

29.11.2019 10:56

Jaa artikkeli: