Miksi HPK ilmoittaa yleisömäärän eri tavalla kuin ennen? Toimitusjohtaja vastaa kysymyksiin.

HPK:n yleisömäärät sekä ottelutapahtumien turvallisuustoimet ovat herättäneet kysymyksiä niin asiakkaiden kuin median suunnalta. Kysymyksiin ottaa kiinni HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

HPK:n kotiotteluissa on nähty kaksi erikoista yleisömäärälukemaa 651 ja 713. Miksi?

Ilmoitimme ensimmäisellä kierroksella myytyjen lippujen määrän, 2006. Se ei kuitenkaan vastannut hallinäkymää. Tämän vuoksi tuplaviikonlopun peleissä ilmoitimme sisään luettujen lippujen ja kausikorttien määrät. Haluamme kertoa, mikä on areenan oikea tilanne. Ihmiset pystyvät pitämään useiden metrien turvavälejä katsomoissa. Olemme rajanneet kapasiteettiamme rajusti lukemaan 3050. Silläkin yleisömäärällä suositellut turvavälit ovat mahdollisia. Emme halua kaunistella lukemia, se ei anna kiekkonälkäisille ihmisille oikeaa kuvaa hallin täyttöasteesta. Pohjantähti Areenaan voi tulla turvallisin mielin, etäisyyksiä on mahdollista pitää. Myytyjen lippujen määrät sisältäen kausikortit olivat tuplaviikonloppuna noin 2000 kpl ottelua kohden.

Kahdessa ottelussa on ollut altistava henkilö katsomossa. Miksi tulisin peliin, kun riski on saada koronatartunta?

Kummassakaan tapauksessa emme ole saaneet tietoja jatkotartunnoista, koska turvaetäisyydet ovat täyttyneet suunnitelmamme mukaisesti ottelutapahtumassa. Strategiamme mukaisesti haluamme olla hyvä yrityskansalainen ja se ohjaa meitä todenmukaiseen viestintään. Sairaanhoitopiiri on pyytänyt meitä julkaisemaan nämä tilanteet ja olemme niin tehneet. Toisessa tapauksessa henkilö oli vähäoireinen saapuessaan ottelutapahtumaamme. Olemme vahvasti viestineet, että ottelutapahtumaan saavuttaisiin vain terveenä ja painotamme tätä viestiä myös jatkossa.

Miksi HPK ei pelaa tyhjille katsomoille, kun yleisö ei saavu kuitenkaan halliin? Näkeehän pelit telkastakin.

Ottelutapahtumalla on tärkeä rooli yrityksen liikevaihdon kehittymiselle. TV-korvaus ei pysty kattamaan tätä lovea, jonka tyhjille katsomoille pelaaminen aiheuttaisi. Emme myöskään halua sulkeutua pois Kerholaisten elämästä. Monille Kerholaisille jääkiekko ja -tapahtuma merkitsevät paljon, se tuo sisältöä elämään ja haluamme edelleen olla yhdistävä tekijä maakunnassamme. Ihmisille on tärkeää nähdä tuttuja kasvoja, vaikka muutaman metrin turvavälin päästä. Yhteisöllisyys vie meitä tälläkin matkalla eteenpäin. 

Kiekkonälkä on kova, mutta en uskalla tulla hallille. Miten vastaatte?

Luotan siihen, että koko kesän ajan tehdyt suunnitelmat turvallisuudesta Pohjantähti Areenassa ovat riittäviä turvalliseen ottelutapahtumakokemukseen. Toimemme on hyväksytetty viranomaisilla, sairaanhoitopiirin infektioylilääkärillä, aluehallintovirastolla sekä poliisilla. He ovat olleet tyytyväisiä toimiimme ja suunnitelmiin ja puoltavat ottelutapahtumien järjestämistä. Verkkosivuiltamme löytyvät kaikki katsojille suunnatut ohjeet. Ne ovat varsin mittavat ja olemme panostaneet niihin valtavasti, niin rahallisesti kuin ajallisesti. Toivon, että ne, jotka ovat hallissa olleet ja todenneet turvatoimiemme kattavuuden, kertoisivat asiasta lähipiirilleen. Ymmärrän jännityksen, mutta kotiin ei tarvitse pelon edessä jäädä, kun turvallisuusohjeita on mahdollisuus noudattaa.

Olen riskiryhmäläinen, enkä voi tässä tilanteessa saapua halliin. Onko jotain tapaa, jolla voisin tukea rakastamaani seuraa?

Tämä ajatus lämmittää mieltäni ehdottomasti. Ja tietysti me HPK:ssa ymmärrämme riskiryhmien valitettavan tilanteen pandemian aikana. Toivon kovasti jaksamista heille. HPK:n osalta tällä hetkellä tukieurot voi kohdistaa esimerkiksi fanituoteostoihin. Verkkokaupastamme voi tilata tuotteita joko toimitettuna tai noudettavaksi. Tämä auttaa meitä eteenpäin.

Mitkä ovat vaikutukset hämeenlinnalaiselle jääkiekolle, jos yleisömäärät eivät lähde nousuun?

Vaikutukset ovat ehdottomasti kovia. Vaikutukset ulottuvat Liiga-toiminnan ulkopuolelle. Tulovirtojen ehdyttyä myös maksamme tuet junioriorganisaatiolle ja naiskiekolle ovat vaarassa pudota. Olemme keskustelleet ennakkoon tästä tilanteesta tukieuroja meiltä saavien tahojen kanssa ja ymmärrys tilanteeseen on laaja. Mikäli tuloja ei ole, emme pysty loihtimaan tukirahaa tyhjästä. Maksamiimme tukiin liittyy vahvasti myös henkilökuntaresursseja.

Yritykset ovat ongelmissa, mutta kiekkokatsomot vaan porskuttavat. Miksi HPK:n pitäisi saada asiakkaita, kun esimerkiksi ravintolat ovat oikeissa ongelmissa ja työntekijät sitä kautta myös?

HPK Liiga Oy on paikallinen yritys, jonka arvoa seutukunnalle on mitattu. HPK:n impakti seutukunnalle on vuosittain noin viisi miljoonaa euroa. Ostamme tuotteita paikallisilta toimijoilta, työllistämme yli 50 henkilöä päätoimisesti ja 100 osa-aikaisesti ottelutapahtumissa. Olemme siis merkittävä työllistäjä ja vastuussa työntekijöistämme. Ongelmat ovat oikeita myös jääkiekkoyrityksissä. Vuosittain yli 6 me liikevaihdolla sekä viime vuosien positiivisella liiketuloksella olemme tuoneet oman panoksemme myös yritysverojen maksun muodossa alueellemme.

Pelaajat ovat rikkaita, leikatkaa sieltä palkoista, kun maalejakaan ei osata tehdä.

Väittämän perusajatus on mielestäni hieman hatara. Moni meillä pelaava pelaaja on nuori ja vasta uransa alkutaipaleella, eikä säästöjä ole kuten ei nuorilla työntekijöillä yleensäkään. Pitää muistaa, että työnantajana olemme vastuussa sovittujen asioiden pitämisestä. Eri asia on se, joudutaanko henkilökunnan kanssa neuvottelemaan jatkossa korvauksien määrästä. Joukkueemme on ollut haastavien tilanteiden edessä kauden alkutaipaleella. Joukkue tarvitsee nyt kaiken tuen ja näemme kentällä varmasti vielä onnistumisia. Kyllä tuloskin seuraa perässä, kun jaksamme jatkaa taistelua! Me emme anna periksi enkä usko, että HPK-yhteisökään antaa periksi. Kuten olemme sanoneet tänä haastavana aikana, tämä on Yhteinen Matka, jokaista tarvitaan.

 

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 17.10.2020 KalPaa vastaan. Liput otteluun tulevat myyntiin tiistaina 13.10.2020 klo 12.00.

12.10.2020 12:57

Jaa artikkeli: