Mikkelistä kaksi pistettä

Jukurit – HPK 2-3 VL (1-1, 1-0, 0-1)

HPK pelasi vahvan vieraspelin. Ansaittu voitto ja kaksi pistettä matkasivat Hämeenlinnaan.

Vauhdikas alku

Jukureilla oli jo heti avausminuuteilla loistava paikka siirtyä johtoon, mutta Emil Larmi kesytti Teemu Henritiuksen läpiajoyrityksen. Ja jos et itse tee, niin kaveri tekee… Hetkeä myöhemmin ajassa 2:34 HPK siirtyi johtoon Miro Ruokosen kauden avausmaalilla. Jukureiden maalilla pelannut Juhana Aho antoi helpohkon riparin ja Ruokonen löi kiekon vuorenvarmasti pussiin. Jukurit pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, kun Oskari Lehtinen sai hyökkäyspäässä kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Kotijoukkue kiitti mahdollisuudesta ja lopulta Julius Vähätalo toi Jukurit tasoihin.

Jukurit pääsi erässä vielä toistamiseen ylivoimalle ja HPK:lle mahdollisuuksia siunaantui kaksi, mutta lisämaaleja ei avauserässä enää nähty.

Tasaista

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Tasaista vääntöä ja molemmilla oli paikkansa tehdä lisäosumia. Oskari Lehtinen otti illan toisen kaksiminuuttisen ajassa 29:19, mutta vielä tästä Jukurit ei onnistunut rokottamaan. Johtomaali nähtiin ajassa 34:10, kun Vähätalo viimeisteli illan toisen osumansa.

Kolmannen erän alussa Jukurit oli lähellä siirtyä kahden maalin karkumatkalle, mutta videotarkistuksen jälkeen todettiin, että kiekko ei ylittänyt maaliviivaa. HPK:n tasoitus nähtiin ajassa 46:24 Arto Laatikaisen toimesta. Painava laukaus otti otti kimmokkeen Jukureiden Valtteri Hietasesta, maali käytiin vielä varmistamassa videoilta.

Kolmas erä oli lievää vieraiden hallintaa ja laukaukset kirjattiin HPK:lle lukemin 22-6. Erän lopussa Jukureiden Henritius pääsi toistamiseen ottelussa läpi, mutta tälläkin kertaa HPK:n maalilla 20 kertaa torjunut Emil Larmi veti pidemmän korren. Ajassa 59:22 Jukureille tuomittiin kaksiminuuttinen, kun kaukalossa viiletti viiden sallitun sijaan kuusi mikkeliläispelaajaa. HPK ei ei kyennyt hyödyntämään tilaisuutta ja näin ollen ottelussa siirryttiin jatkoajalle.

Pitkän kaavan kautta

Jatkoaika aloitettiin siis ylivoimalla ja kiekko liikkuikin hyvin Jukureiden alueella, mutta Jukureiden puolustus pelasi urheasti ja blokkasi valtaosan vierailijoiden yrityksistä. Laukaukset jatkoilla Kerhon hyväksi 11-1, mutta lopulta voitto kairattiin Hämeenlinnaan vasta voittolaukauskilpailusta, jossa ainoana onnistui Teemu Turunen.

Antti Pennanen oli tyytyväinen loppua kohden parantuneeseen otteluun.

– Alkuun olimme puoli tuntia huonoja, mutta jälkimmäinen puolituntinen oli meiltä aika ylivoimaista pelaamista.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa heti huomenna Tampereen Ilvestä vastaan, nähdään hallilla!