Mika Toivola on HPK-Juniorijääkiekon uusi valmennuspäällikkö

HPK-Juniorijääkiekko on valinnut uudeksi valmennuspäällikökseen hämeenlinnalaisen Mika Toivolan.

Pitkän uran jääkiekon parissa tehnyt Toivola aloittaa tehtävässä 1.8.2018. Viimeksi hän on toiminut Porin Ässien urheilutoimenjohtajana vuosina 2011-2016. Tuona aikana Ässät voitti kertaalleen Suomen mestaruuden vuonna 2013.

Toivola on myös kokenut valmentaja ja on toiminut päävalmentajana jääkiekon SM-liigassa Lahden Pelicansissa, Rauman Lukossa ja Porin Ässissä. Sisäksi hän on toiminut JYPin liigajoukkueen apuvalmentajana ja JYPin juniorijoukkueissa. Kaudella 2008-2009 hän valmensi Suomen nuorten alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta.

HPK vastaanotti tehtävään yhteensä 23 hakemusta, josta yhdeksän kandidaattia haastateltiin.
– Valintaprosessi oli mielenkiintoinen, sillä saimme tehtävään paljon hakemuksia. Monien haastatteluiden jälkeen saimme osaavan ja innokkaan valmennuspäällikön HPK-perheeseen, kommentoi HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

Rahikaisen mukaan seuran tekemä valinta valmennuspäällikön palkkaamisesta palvelee myös vanhempia.
– Toivolan valinta antaa voimaa tulevaisuuteen kehittää seuran liikuntaa ja urheilua. Tämä on samalla selkeä vastaus viime syksynä tehtyyn kyselyyn vanhemmille.

Tehtävään valittu Toivola puhkuu intoa uudesta tehtävästään.
– Innoissani olen, että pääsen tekemään kotikaupungissa arvokasta työtä ja HPK on aina ollut minulle iso juttu. Ennen syksyä minulla on hyvää aikaa tutustua ihmisiin ja perehtyä asioihin kunnolla. HPK-Juniorijääkiekko on tehnyt ansiokasta strategiatyötä, jota lähdetään aloitettuani toteuttamaan pala palalta.

Toivola korostaa, että HPK:n tehtävänä on tarjota liikkumisen iloa jääkiekon parissa mahdollisimman monipuolisesti.
– On tärkeää, että Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa seuralla on tarjota optimaaliset olosuhteet tavoitteelliselle jääkiekolle, mutta myös harrastustoimintaa, jotta lapset ja nuoret saadaan pidettyä jääkiekon parissa mahdollisimman pitkään jopa omien peliuriensa jälkeen.

 

07.03.2018 10:22

Jaa artikkeli: