Michael Joly osui kahdesti – Kerho nollasi Pelicansin Hämeen Herruus -kamppailussa

Hämeen Herruudesta miteltiin perjantain Liiga-kierroksella kolmannen kerran tällä kaudella. Kaksi aiempaa kohtaamista olivat kääntyneet lahtelaisille ja kilpailun hengissä pitämisiksi Kerholta vaadittiin tänään onnistumista sarjan kärkisijoilla keikkuvaa pelikaaniparvea vastaan. Vähämaalinen kamppailu kääntyi lopulta Daniel Lebedeffin huippuillalla ja Michael Jolyn kahdella osumalla Kerholle ja Pohjantähti Areenalla päästiin juhlimaan kolmea sarjapistettä.

Pelicans tuli kamppailuun terävällä otteella ja pääsi melkein tuikkaamaan avausmaalin jo ensimmäisellä  peliminuutilla. HPK:n puolustus kuitenkin selvitti pahalta näyttäneen tilanteen yhdessä Daniel Lebedeffin kanssa.

HPK joutui erän alkupuoliskolla alivoimalle ja tämä taittoi parhainta terää isäntäjoukkueen peli-ilmeestä. Vaikka alivoima kestettiin, oli Kerholla tämän jälkeenkin vaikeuksia oman pelinsä käynnistämisen kanssa. Pelin virtaus kuitenkin tasaantui erän vanhetessa, kun myöskään vierailijat eivät päässeet enää huippupaikoille ja erä jatkui tasaisissa merkeissä.

HPK pääsi myös vuorostaan kokeilemaan ylivoimalla. Laukauksia saatiinkin kohti Patrik Bartosakin vartioimaa rysää, mutta aivan parhailta paikoilta tsekkivahdin virettä ei päästy testaamaan. Ainostaan kertaalleen Bartosak joutui venymään aivan huipputorjuntaan ylivoiman jälkeisessä vaihdossa.

Paikalliskamppailun hengessä myös tunteet kuumenivat kaukalossa ja katsomossa, kun Ben Blood taklasi hyökkäykseen lähtenyttä Michael Jolya avojäällä. Tästä muistutuksen kävi antamassa Eetu Liukas, kuitenkin sääntöjen vastaisesti poikittaisella mailalla Bloodin yläselkään tilanteen jälkeen. Tämän jälkeen puolestaan Rony Ahonen ja Lars Bryggman mittelivät väkivaltaisuuskakkosten arvoisesti.

Kuva: Teemu Hannula

 

Kerho johtoon, Pelicans kirii

Toinen erä alkoi molempien joukkueiden tehottomilla ylivoimilla, kuten niin usein erien alkuun sattuvat erikoistilanteet tuntuvat olevan.

Toisen erän viidennellä peliminuutilla Mathias Trettenes karvasi ansiokkaasti kiekkoa Pelicansin päädyssä ja pääsikin riistämään kiekon itselleen. Trettenes imi itseensä kolme lahtelaisten pelaajaa ja tarjoili rystysyötön Michael Jolylle. Kemiat löytäneen kaksikon yhteispeli tuotti jälleen tulosta, kun Joly pääsi keskustasta avaamaan illan maalihanat.

Osuman jälkeen kaukalossa tapahtumat kääntyivät turkoosipaidoille ja nyt puolestaan Daniel Lebedeffin vuoro ottaa joukkueensa reppuselkään. Pelicans kampesi väkisin niskan päälle, mutta myös HPK:n puolustusmuoto oli jatkuvasti tiukkana omalla alueellaan. Michael Joly karkasi kertaalleen läpiajoon erässä, mutta ujutus tunneleista ei tällä kertaa purrut Bartosakiin.

Kolmannesta estä muodostui puolustustaistelu, kun kerhoviisikko pyrki tylsyttämään Pelicansin vyöryä. Lahtelaiset pääsivät myös kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla peräti neljä kertaa, kun Kerho joutui myös rikkomaan pitääkseen vierasjoukkueen nollilla.

Lopulta ankaran kamppailun päätteeksi esiin nousi Michael Joly, joka pääsi nousemaan laitaa ylös Petteri Nikkilän syötöstä. Joly väläytti jälleen henkilökohtaista taitoaan tavaramerkkileikkauksellaan parempaan vetopaikkaan ja lopetti Pelicansin pyristelyn takakulmaan upotetulla rannekudillaan.

Kuva: Teemu Hannula

 

Jolyn kaksi osumaa riittivät tällä kertaa voittoon Lebedeffin tahdittaessa nollapelillään. Kaksikko kävikin vielä oikeutetusti huudattamassa kannattajakulmaa ottelun jälkeen. Tärkeät kolme pistettä Hämeenlinnaan ja asetelmat pudotuspeliviivan tuntumassa tiukkenivat.

 

Lehdistötilaisuus 13.1.2023

Viikon päättää huominen vieraspeli Vaasassa, kun taas kotona jatketaan ensi viikon keskiviikkona 18.1 KalPan saapuessa kylään. Liput KalPa-otteluun tästä!

 

13.01.2023 22:57

Jaa artikkeli: