Megamatka huipentui murskavoittoon – “Kyy-Manninen” iski kolmesti!

Pelicans-HPK 2-6 (2-3, 0-3, 0-0)

Kun kulkee, niin kulkee lujaa! Kerho haki kolmannen puhtaan vierasvoiton putkeen, tällä kertaa Lahden Pelicansin kustannuksella. Maalikarkeloiden kapellimestarina toimi hattutempun iskenyt Sakari Manninen. Ottelua seurasi paikanpäällä yli 400 HPK-kannattajaa!

Rytmikkäästi käyntiin

Ottelun avauserässä nähtiin melkoista ilotulitusta. Pelicans siirtyi johtoon heti ensimmäisestä paikastaan ajassa 1:40. Aleksi Rekosen taidokas rystylaukaus yllätti HPK-vahti Antti Karjalaisen.

Erän puolivälissä HPK:n Juho Keräselle tuomittiin jäähy laitataklauksesta. Kotiyleisö odotti Pelicansin toista osumaa, vaan kuinkas kävikään. Sakari Manninen yllätti ja karvasi kiekon pois Pelicans-puolustukselta. Napakka laukaus takakulmaan ja peli oli tasan. Kyseessä oli HPK:n ensimmäinen alivoimamaali tällä kaudella.

Vain minuuttia myöhemmin tapahtui jälleen. Teemu Turusen mainio pystysyöttö vapautti Niko Kapasen läpiajoon. Kapteeni laittoi ranteet lukkoon ja kiekko kilahti ihanasti tolpan kautta reppuun. Maali oli Kapaselle kauden viides.

Johtomaalin jälkeen Kerho jatkoi vakuuttavasti. Pitkän pyörityksen jälkeen Otto Paajaselle avautui loistava tekopaikka takatolpille. Pelicans-vahti Janne Juvonen torjui Paajasen laukauksen näyttävästi, mutta kahmaisi samalla räpylänsä maaliviivan yli. Erikoinen osuma hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.

Ensimmäisen erän maalikimaran päätti kotijoukkueen Iikka Kangasniemi, joka kavensi lukemiksi 2-3 ajassa 15:03.

Mitä tapahtui toisen erän lopussa?

HPK hallitsi toista erää, mutta maaleja saatiin odottaa pitkään.

Sitten alkoi tapahtua.

Sakari Mannisen harppuunahyökkäys tuotti tulosta – rannelaukaus suorasta luistelusta räpyläpuolen yläsektoriin. Mannisen illan toinen syntyi ajassa 34:19.

Jatkoa seurasi minuuttia myöhemmin. Jere Innalan maaginen poikittaissyöttö tavoitti Severi Sillanpään, joka täräytti kiekon vastustamattomasti yläbörsään. Maali oli nelosketjun sentterille kauden kuudes.

Kuin kirsikaksi kakun päälle, “Kyy-Manninen” täydensi hattutemppunsa seuraavasta hyökkäyksestä. Peliväline Juvosen puikoista sisään, 3+0 ja kädet ilmaan! Samalla Mannisen kauden maalimäärä kipusi yhdeksään.

Toisen erän kaikki kolme HPK-maalia syntyivät puolentoista minuutin sisään.

Maaliton päätöserä oli lähinnä pelailua. Makeaa mahan täydeltä saaneet Kerho-kannattajat pitivät tunnelmaa yllä ja lauloivat joukkueelle äänekkäät kiitokset.

Sanottua

“Siis tää halli on aivan oranssi – veikkaan, että täällä on yli 500 kerholaista!”

Paikanpäällä iloinnut HPK-kannattaja

Ottelun tilastot ja videokooste

Seuraava ottelu

Kerho saa seuraavaksi kovan haasteen, kun sarjakakkonen KalPa saapuu Hämeenlinnaan. Ei muuta kun kaikki hallille kannustamaan oranssi voittoon!