Marek Zagrapan HPK:hon

HPK:n uusin pelaajahankinta on slovakialainen Marek Zagrapan. 24-vuotias keskushyökkääjä viettää Hämeenlinnassa kauden 2011–2012. Kovaa luisteleva ja taidokas sentteri on viime kauden Tsekin Extraliigan mestari. Vuosina 2006–2009 Zagrapan tehtaili AHL:ssä noin 0,65 pistettä per ottelu.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela odottaa Zagrapanilta paljon.

– Marekista odotetaan hyvää peliä tekevää sentteriä. Hänellä on kaikki mahdollisuudet johtaa HPK:n ykkösnyrkkiä ensi kaudella. On hienoa, että Marekin kautta saamme leveyttä lisää sentteriosastoomme, sanoo Korpela.

Zagrapanilla on heinäkuun puoleenväliin asti aikaa tehdä NHL-sopimus, mutta HPK halusi signata hänet kuitenkin. Zagrapanin tavoite on pelata NHL:ssä tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä hän halusi paikan toimivasta organisaatiosta ja suuntasi Hämeenlinnaan.

HPK:n omatoiminen harjoitusjakso alkoi

HPK:n liigamiehistö aloittaa tällä viikolla omatoimisen harjoitusjakson. Seuraavan kerran joukkue kokoontuu heinäkuun lopulla, josta lähtee liikkeelle yhteisharjoitusjakso ennen kauden alkua.

Valmennuksen mukaan heinäkuun lopun testeissä nähdään jälleen, miten omatoiminen jakso on onnistunut.

– Tämä omatoiminen ei ole vain pakko-tilanne vaan se tekee erittäin hyvää henkisesti pelaajille. Kausi on pitkä ja olemme kimpassa koko ajan. Nyt kesän aikana pelaajat pääsevät tekemään töitä itsenäisesti ja oman aikataulunsa mukaan, vaikka harjoitukset ovat lähes samoja kuin ryhmätreeneissä, kertoo HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

Viime kesänä vain kolme viikkoa ennen omatoimista jaksoa harjoitellut HPK on Arvosen mukaan nyt paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten.

– Kyllä tämä 11 viikkoa treeniä kauden jälkeen näkyy syksymmällä parempana peruskuntona. Olemme tehneet kovaa töitä ja pelaajat ovat sitoutuneita tekemään sitä myös omatoimisella jaksolla.

HPK pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa perinteisesti Rauman Pitsiturnauksessa elokuun alussa.

20.06.2011 13:01

Jaa artikkeli: