Mansesta mukaan piste ja laatikko Tapolaa

2-1 VL. (1-0, 0-1, 0-0)

Toisinaan tuntuu, että jokainen häviö on rankka häviö. Tänään Kerho otti pisteen taistelulla ja ansaitsi omansa eikä päätä tarvitse laittaa pensaaseen. Piste syksyn kovimman joukkueen vieraana on hyvä saldo vaikka toki olisi enemmänkin ollut otettavissa. Kerhon maalista vastasi Miro Ruokonen kolmannessa erässä tasoittaen pelin 1-1 lukemiin. Jatkoajalla ei maaleja nähty joten ratkaisu haettiin rankkareilta. Niissä ainoa onnistuja oli Tapparan Tyler Morley, jonka maali takasi lisäpisteen jäämisen Tampereelle.

Niin! Ja se laatikko Tapolaa, Tappara tarjoaa vastustajalleen kotimatkalle aina laatikon Tapolan mustaa makkaraa, joten sitä ei tarvinnut kuitenkaan ryöstää.

Kerho tulee päälle kuin yleinen syyttäjä

Nöyristelemään ei Kerho ainakaan lähtenyt syksyä dominoinutta Tapparaa vastaan. Alusta asti ajettiin jokainen taklaus loppuun asti ja karvaus pidettiin korkealla. Ajassa 2.31 paineistus aiheuttikin Tapparan pakille Hugo Hasille kiireen, joka joutui heittämään purkukiekon suoraan katsomon puolelle ja tästä Kerholle ylivoimaa.

Ylivoiman alkuun pelattiin Innalalle kahteen kertaan vetopaikka, mutta ensimmäinen painui ohi ja toisen Christian Heljanko sai torjuttua. Jälkimmäisellä minuutilla sai Tappara tiivistettyä puolustustaan eikä Kerho päässyt kunnolla alueelle kiekollisena.

Seitsemän peliminuutin kohdalla tuli Nenoselle maalin eteen mahtava paikka viedä Kerho johtoon. Heljanko seikkaili maalinsa takana ja rännikiekon otti Innala kiinni, syötti sen Nenoselle maalin eteen mutta Heljanko ehti patjoineen torjuntaan, eikä maalia nähty.

Erän puolessa välissä sai Nico Nurmikanta kipeän näköisen taklauksen ja luisteli tuskaisena vaihtoon. Nurmikanta tuli kuitenkin mukaan peliin ja joutui kampituksesta jäähylle ajassa 11.09. Nurmikanta oli kuitenkin sen verran itseään loukannut, että jäähyn meni kärsimään Valtteri Puustinen, Nurmikannan mennessä pukukopin puolelle. Alivoimalla ei ollut juuri minkäänlaista hätää, Kerho sai Tapparan pidettyä ulkona sektoreista eikä Voutilainen joutunut esittämään mitään alivoiman aikana.

Kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia, juhlisti sadatta Liigaotteluaan pelaava Miro Karjalainen iltaansa puhtaalla avojään pommilla. Patrik Virta tuli alueelle kiekollisena, katse jäässä ja näistähän Miro nauttii! Olkapää eteen ja Virta löysi itsensä jään pinnasta.

Ensimmäinen erä oli lievästi Kerhomerkkinen, Heljankoa työllistettiin 11 torjunnan edestä, Voutilaisen ollessa kiekon edessä kuudesti. Eikä pelkästään torjuntojen ansioista, selkeästi paremmat maalipaikatkin menivät puhtaasti Kerhon puolelle.

Tappara löytää uuden vaihteen

Toiseen erään Tappara tuli täysin eri joukkueena. Kotijoukkue pääsi pois Kerhon karvauksen alta ja syötöt osuivat kohdalleen. Ajassa 22.33,  Tapparan reilun minuutin pyörittämisen jälkeen joutui Philippe Cornet huitomaan itsensä kakkoselle. Tapparan ylivoima tuotti tällä kertaa tulosta, Morleyn kenttä pyöritti ylivoimaansa reilun minuutin ja lopulta kotijoukkueen kultakypärä, Kuusela löysi Charles Bertrandin kerholaisneliön keskeltä joka veti suoraan syötöstä, 1-0 ylivoimalla.

Erässä oli muutamaan kertaan kotijoukkueella vahva pyöritys Kerhon päädyssä, kiekko liikkui rännistä toiseen ja Tappara sai vaihdettua uutta miestä tilalle. Voutilainen kuitenkin oli mies paikallaan eikä yhtä takaiskua lukuunottamatta maaleja enempää nähty. Toki Kerhollakin pari maalipaikkaa erässä oli mutta Heljanko ei ollut yllätettävissä. On kuitenkin myönnettävä että tämän erän paremmat tontit sai itselleen illan kotijoukkue.

Ja vaikka Tappara erässä kiekkoa enemmän pitikin ja peliä hallisti, menivät torjunnat suht tasan. Heljanko kuusi ja Voutilainen seitsemän.

Kerho tasoihin

Kolmannen erän alku oli tasaisempaa, molemmat tiivisti vielä yhden napsun jo tarkkaa puolustuspelaamista eikä tilaa meinannut löytyä kummastakaan päästä. Kuuden minuutin pelin jälkeen kuitenkin hassutteli Cody Kunyk Tapparalta kolme pelaajaa nippuun ja kiekko ajautui Janne Taville maalin eteen. Tavin rystynoston eteen ehti Heljanko patjansa kanssa ja lukemat säilyi kotijoukkueen johdossa.

Lopulta Kerhokin onnistuu maalinteossa. Sitten kun kunnon paikoista ei mene, osuu välillä pienellä onnellakin. Janne Tavin ja Niklas Frimanin kautta kiekko pelattiin p-pisteiden väliin kohti Miro Ruokosta. Ruokonen huitaisi yhdellä kädellä “sinnepäin” ja kiekko ponnahti yläkulmaan, 1-1!

Viimeinen kymppi mentiin tasatahtiin ja parhaat maalipaikat tuli erän loppuminuuteilla. Jäähyt oli jo käytetty pelin ensimmäiseen kahteen erään ja kolmannessa ei jäähyjä nähty. Tänään varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua vaan lähdettiin voittajaa etsimään jatkoajan kautta. 60 minuutin jälkeen oli Heljankolla 28 torjuntaa ja Voutilaisella 19.

Tappara ottaa lisäpisteen rankkareilla

Jatkoajalla puolustus oli molemmilla edelleen se avainsana. Heljanko ei joutunut torjumaan jatkoajalla kertaakaan ja Voutilainenkin vain kahdesti. Maalia ei nähty joten pitkän kaavan kautta jouduttiin voittajaa hakemaan.

Tapparalta Tyler Morley aloitti rankkarit ja tekikin yrityksellään maalin. Loput yritykset molemmat maalivahdit torjuivat ja lisäpiste jäi Tampereelle. Kerholta rankkaria ampuivat järjestyksessä: Krivosik, Kunyk ja Nenonen.

Pitkän ottelun jälkeen palataan kotiin jossa huomenna klo 17.00 asettuu vastaan Jukurit. Muistathan, että huomenna on myös Pohjantähti Areenassa Oktoberfestit, joten menoa ja meininkiä löytyy takuulla myös kaukalon ulkopuolella! Tervetuloa, nähdään hallilla!

18.10.2019 21:20