Manninen niittasi jatkoajalla – kaksi pistettä Raumalta

Lukko-HPK 2-3 ja. (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Viikon viimeinen ottelu päättyi voitokkaasti. Kerho hallitsi ottelua suvereenisti, mutta Lukko taisteli ottelun jatkoajalle. HPK:n maaleista vastasivat varsinaisella peliajalla Eero Somervuori ja Teemu Turunen sekä jatkoajalla Sakari Manninen.

Ottelun kulku

Kerho aloitti ottelun erittäin väkevästi. Peli pyöri raumalaisten päädyssä minuuttitolkulla, mutta huippuluokan maalipaikkoja ei pystytty luomaan.

Kesken HPK-myllytyksen Lukon Toni Suuronen karkasi läpiajoon. Sakari Manninen joutui rikkomaan ja kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus. HPK-vahti Antti Karjalainen oli rankkarissa hyvin mukana ja Suuronen laukoi rankkarinsa sivurautoihin.

Miro Ruokosen kova taklaus kuumensi tunteet erän puolivälissä. Kohteena ollut Suuronen lensi ikävännäköisesti laitaan. Ruokonen passitettiin jäähyboksiin, mutta Kerho kesti tilanteesta seuranneen alivoiman.

HPK pääsi puolestaan ylivoimalle avauserän lopussa. Pakkopeli pyöri, mutta tehot jäivät jälleen piippuun. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Kerho siirtyi onnekkaasti johtoon toisen erän alussa. Eero Somervuori laukoi maalille miinuskulmasta ja kiekko upposi maalivahti Kaapo Kähkösen kautta sisään. Kaikki lasketaan!

Lukko tasoitti ajassa 26.06. Isäntien Aaron Gagnon voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Ville Vahalahti pääsi tällämään vapaasti takakulmaan.Kerho oli lähellä johto-osumaa hetkeä myöhemmin, kun Eero Somervuori porhalsi läpiajoon, mutta kokenut konkari laukoi yli maalin. Erän lopussa Philippe Cornet aiheutti hämminkiä Lukko-maalilla, mutta tolppaa lähemmäksi ei tällä kertaa päästy.

Kolmas erä oli täydellistä Kerho-hallintaa. HPK siirtyi 1-2-johtoon ajassa 56.40. Niko Kapasen upea poikittaissyöttö tavoitti Teemu Turusen, joka kiepautti kiekon näyttävästi häkkiin. Tämä maali kannattaa katsoa uudestaan!

Lukko juotti Kerholle katkeraa kalkkia loppuhetkillä. Janne Niskala tasoitti lähietäisyydeltä, kun pelikellossa oli ainoastaan neljä sekuntia jäljellä.

Jatkoajalla peli aaltoili päästä päähän ja lopulta Sakari Manninen karkasi läpiajoon. Kiekko varmasti alakulmaan ja HPK:lle maistuvat kaksi pistettä.

Oho!

Kerhon hallinnasta kertoi se, että Lukon maalivahti Kaapo Kähköselle kirjattiin peräti 34 torjuntaa. Antti Karjalainen torjui ottelussa yhteensä 21 kertaa.