Maistuvat kolme sarjapistettä KooKoolta

HPK ja KooKoo mittelivät tasaisen ottelun sarjapisteistä keskiviikkona Ritari Areenalla. KooKoo oli voittanut joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen mutta nyt oli HPK:n vuoro poistua näyttämöltä voittajana.

20151028, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO,  HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK oli joutunut tekemään kentällisiinsä hienoista viilausta kapteeni Riku Hahlin jouduttua jättämään ottelu väliin. HPK:n valmentaja Pasi Arvosen mukaan Hahl oli sairas, eikä mistään loukkaantumisesta ole kyse. “Riksan” pitäisi olla joukkueen matkassa jälleen viikonloppuna.

HPK sai ensimmäisen erän alkuun ylivoiman ja pyörittikin lähes koko kaksiminuuttisen kiekkoa KooKoon alueella. HPK sai aikaan yksittäisiä laukauksia, jotka KooKoon maalivahti Juha Järvenpää poimi helposti.

Erän alku oli muutenkin HPK:n ja joukkue saikin palkinnon vyörytyksestään hieman ennen erän puoltaväliä. Petteri Nikkilä lähetti Waltteri Hopposen puolittaiseen läpiajoon nerokkaalla chipillään. Hopposen laukaus kilahti tolppaan ja kimposi siitä suoraan Juha Koivistolle, jolla oli helppo työ viimeistellä johto-osuma tyhjään maaliin.

20151028, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO,  HPK:N JUHA KOIVISTO (12)TEKI OTTELUN 1-0 MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Erän loppupuolella KooKoo sai vahvan otteen pelissä ja oli lähellä tasoitusta. HPK:n maalissa Jere Myllyniemi kuitenkin oli kiekon tiellä kerta toisensa jälkeen. Myös HPK:lle oli avautua paikka lisäosumaan, kun Peter LeBlanc kirmasi vapaana keskialueella. Patrick Holland kuitenkin viivytteli syöttöä ja läpiajo jäi lopulta haaveeksi.

Vuoti kilauttaa kauden ensimmäisensä

HPK jatkoi toisessa erässä vahvaa pyöritystään, mikä kuitenkin päättyi erän puolivälissä Henri Auviselle tuomittuun jäähyyn. KooKoo pyöritti vahvasti ylivoimaansa ja lopulta kiekko pelattiin maalinkulmalle Josh Greenillle, joka kiepautti pelivälineen maalin eteen, josta Juha-Pekka Haataja luuti tasoituksen.

Maalin jälkeen KooKoo otti pelinhallinnan lähes täydellisesti itselleen ja oli lähellä johtomaaliakin. HPK:n valmennus reagoi heikkoon vaiheeseen aikalisällä, mikä herättikin joukkueen uudelleen.

Aikalisästä ehti kulua ainoastaan 23 sekuntia, kunnes HPK:n maalia saatiin juhlia. HPK:n nelosketju hyökkäsi vahvasti ja laukoi useammankin kerran kohti KooKoon maalia, kunnes kiekko kimposi Santeri Vuotille. Vuoti tälläsi kiekon voimalla maalin takarautaan ja kilahdus kuului varmasti jo nakkijonoon siirtyneille katsojillekin asti. Vuotin kauden ensimmäinen tarkastettiin vielä videolta mutta tuomio oli selvä maali.

20151028, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N SANTERI VUOTI (28) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Paajanen naulaa voiton

KooKoolle tuomittiin rangaistus toisen erän lopulla, joten HPK pääsi aloittamaan ottelun päätöserän lyhyellä ylivoimalla. Miesylivoimalla ei kuitenkaan saatu aikaan lisäosumaa, joten jännitys kasvoi ottelun loppua kohti mentäessä. HPK:lla oli erän aikana myös muutama muukin yksittäinen tekopaikka mutta Järvenpää KooKoon maalissa kesti.

Myös KooKoo sai jälleen otetta itselleen mutta HPK pääsi rankaisemaan ylivoimahyökkäyksestä. HPK:n kakkosketju ryntäsi 3-1 -ylivoimahyökkäykseen, minkä päätteeksi KooKoon maaliverkko heilahti. Kiekko pelattiin Matias Haarasen ja Hollandin kautta Otto Paajaselle, joka malttoi nostaa kiekon häkkiin yli Järvenpään. Maali oli Paajasen kauden kahdeksas.

20151028, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO,  HPK:N OTTO PAAJANEN (7) TEKI LOPPULUKEMIKSI 3-1. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Paajasen maalin jälkeen pelin kulku oli selvä. KooKoo tulisi kaikin keinoin hakemaan kavennusta ja tasoitusta HPK:n pyrkiessä vastaavasti estää kouvolalaisten yritykset. HPK pystyikin blokkailemaan KooKoon laukauksia ja Myllyniemi maalissa torjui vakuuttavasti. HPK:lle tuomittiin rangaistus reilu kaksi minuuttia ennnen päätössummeria ja KooKoo yritti kavennusta kuudella pelaajalla. HPK jatkoi kuitenkin vahvaa taistelua ja katkoi hienosti KooKoon syöttöjä, korjaten lopulta kolme sarjapistettä.

– Tosi tärkeet pisteet oli. Piti puolustaa laadukkaasti ja pelata muutenkin fiksusti. Pyrittiin siihen, ettei vastustaja pääse ylivoimahyökkäyksiin, eikä menetellä kiekkoja tyhmissä paikoissa. Kyllä siinä vielä parannettavaa on mutta tosi hyvää ja nöyrää pelaamista koko joukkueelta, iloitsi pelin jälkeen jälleen hyökkääjän roolissa pelannut Henri Auvinen.

Auvinen pelasi keskiviikon ottelussa yhdessä toisen lähtökohtaisesti puolustajan Henrik Forsbergin ja Santeri Vuotin kanssa. Auvinen oli tyytyväinen myös ketjunsa esitykseen.

– Ihan hyvin se meni. Yritettiin ehkä enemmän jarruttaa vastustajan hyökkäämistä, hienoo kuitenkin, että Santeri onnistui maalinteossakin.

– Tästä lähdetään nyt palautteleen ja keskittymään jo seuraavaan peliin, ei anneta hyvänolon hiipiä puseroon, listasi Auvinen teesit kohti toivottavasti voitokasta viikonloppua.

Ottelun tilastot tästä

HPK:n ottelut jatkuvat perjantaina Raumalla ja lauantaina Ritari Areenan halloween-peliin saapuu HIFK.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

28.10.2015 22:17