Maistuvat kolme pistettä

HPK-JYP 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)

HPK pääsi pitkästä aikaa maistelemaan kolmea pistettä, kun se voitti JYP:n. Kerhon voiton avaimet oli loppuun asti pelaamisessa ja väkevässä loppukirissä.

– Hieno nousu! Kerho oli häviöllä 1-2 ja yht äkkiä se voittikin koko ottelun, kuului nuoren HPK-fanin ääni Rinkelinmäen pihamaalta pelin tauottua.

Kokonaisuudessaan ottelu oli kahden hyvän joukkueen tasainen taisto. Ottelun ensimmäinen erä kiekkoiltiin maaleitta. Vierailijoiden paras paikka avautui Eric Perrinille, kun peliä oli pelattu noin viisi minuuttia. Perrinin lähietäisyydeltä laukoma kiekko löysi kuitenkin tiensä HPK-vahti Mika Järvisen räpylään.

HPK:n paikat avautuivat alivoimalla Ville Viitaluomalle, sekä ylivoiman aikana Eric Fehrille ja Borna Rendulicille. Kaikkien kolmen yritykset tyrehtyivät Tuomas Tarkin torjuntoihin.

Johto-osuma ja salamatasoitus

Toisen erän alkajaisiksi HPK:n Teemu Rautiainen oli karkaamassa läpiajoon mutta JYP:n Cory Quirk hidasti Rautiaisen etenemistä siinä määrin, että Quirk passitettiin jäähyaitioon. Ylivoima näytti pitkään olevan saamatonta HPK:n osalta. Marko Luomala ja Tuomas Vänttinen taistelivat kiekon kuitenkin kulmassa HPK:lle. Vänttinen syötti kiekon maalin eteen unohdetulle Rendulicille, jonka rannelaukaus ohitti Tarkin JYP:n maalissa.

Ottelukuuluttajan huudattaessa vielä kotiyleisöä, iski JYP jo tasoituksen. Kerho-puolustus pelasi huolimattomasti omalla siniviivalla ja Topi Nättinen katkaisi Juho Mielosen syötön, sekä porhalsi läpiajoon. Nättisen viimeistely oli varma ja näin tasoitusmaali syntyi ainoastaan viisi sekuntia HPK:n johto-osuman jälkeen.

– Jännä peli siinä mielessä, että eka erä tunnusteltiin. Toisessa HPK meni johtoon ja sitten tuli se tasoitus ja oikeastaan sitten vasta peli heräsi eloon, JYP-valmentaja Jyrki Aho mietti ottelun jälkeen.

Kerho ei JYP:n tasoituksesta lannistunut, vaan jatkoi pitkien hyökkäysten pyörittämistä. HPK:lla olikin muutama maukas paikka siirtyä johtoon toisen erän lopuksi. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu uudestaan ohi Tarkin.

Kerho ei luovuta

Kolmannen erän alku pelattiin jälleen tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon. Paras paikka avautui kuitenkin Rendulicille, joka hieman ennen erän puoltaväliä karvasi kiekon itselleen ja ampaisi puolittaiseen läpiajoon. Rendulicin yritys suuntautui tällä kertaa kuitenkin niukasti ohi maalin.

Ottelua oli pelaamatta noin kahdeksan minuuttia, kun JYP:n järkälemäinen Jonne Virtanen pyöritti omaa showtaan HPK-päädyssä, eikä miestä saatu pidettyä kiinni millään. Lopulta kiekko löysi tiensä täysin vapaana olleelle Mikko Salmiolle, joka latasi pelivälineen ohi Järvisen.

HPK ei luovuttanut, vaan aloitti hurjan loppurutistuksensa. Ajassa 54.41 peli oli jälleen tasan. Ville Viitaluoma syötti kiekon maalin takaa keskustaan nousseelle Johan Larssonille, jonka tulinen laukaus päätyi JYP-verkkoon Tarkin olkapään kautta. Larssonin maaliin toinen syöttöpinna Jere Salliselle.

JYP:n Miika Lahti otti kaksiminuuttisen aikaan 55.44 ja HPK pääsi ylivoimalle. Ylivoimaa ei ehditty pelata tällä kertaa kuin 18 sekuntia, kun “Se on siellä” raikasi jälleen maalin merkiksi. Tällä kertaa Sallinen yritti syöttöä takatolpalle. Kiekko otti kuitenkin kimmokkeen JYP-pelaajasta ja lipui maaliin. Syöttöpisteet maaliin ansaitsi Fehr ja Larsson.

JYP yritti tasoitusta tosissaan ja otti Tarkin pois maalinsuulta jo puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Kerho oli päättänyt tänään kuitenkin voittaa ottelun varsinaisella peliajalla. Viitaluoma vapautti Fehr:n läpiajoon ja mies laittoi kiekon tyhjään rysään. Näin hämeenlinnalais yleisö pääsi virittelemään voittolaulujaan hyvissä ajoin ennen pelin päättymistä.

– Kova työ jouduttiin tekemään kolmeen pisteeseen. JYP on kova ja fyysinen joukkue. Ei tämä varmaan mitään super-jääkiekkoa ollut mutta kovaa kamppailua, analysoi Ari-Pekka Selin ottelua.

– Borna pelasi vahvan pelin. Hän on pikku hiljaa päässyt kuntoon pitkän loukkaantumisen jälkeen ja saanut nyt itseluottamusta, kun on tullut pari onnistumistakin, kehui Selin maalin tehnyttä ja muutenkin yhtä illan näkyvimmistä kerholaisista.

HPK:n pelit jatkuvat torstaina Espoossa ja seuraava kotiottelu on edessä lauantaina, jolloin Hämeenlinnaan saapuu SaiPa.