Maalivahtien ilta Rinkelinmäellä

HPK-HIFK 1-2 vl (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

HIFK korjasi kaksi pistettä voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa. Kerhon maalin varsinaisella peliajalla iski Sakari Manninen. Yleisöä oli hienosti 4612.

Ottelun kulku

HPK aloitti hermostuneesti. Vieraat karvasivat vahvasti ja Kerhon pakeilla oli suuria ongelmia pelin avaamisessa. Kerhon onneksi Emil Larmi oli jälleen loistavalla pelipäällä. Larmi pysäytti muun muassa Juuso Puustisen läpiajon sekä tukun muita vaarallisia laukauksia.

20161022, HÄMEENLINNA, HPK vs.HIFK, HPK:N EMIL LARMI (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK:n parhaat tekopaikat avauserässä syntyivät Oula Palveelle ja Janne Lahdelle, mutta myös vieraiden veräjänvartija Niklas Bäckström oli mainiossa torjuntavireessä. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

HPK siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 27:43. Sakari Manninen yritti syöttää maalilla päivystäneelle Niko Kapaselle, mutta kiekko kimposi HIFK-puolustajan kautta maaliin. Syöttöpisteet merkattiin Kapaselle ja Petteri Nikkilälle. Osuma oli Manniselle kauden neljäs.

20161022, HÄMEENLINNA, HPK vs.HIFK, HPK:N SAKARI MANNINEN (65). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerholla oli loistava paikka siirtyä kahden maalin johtoon heti seuraavassa vaihdossa. Miro Ruokosen laukaus kilahti kuitenkin harmittavasti ylärimaan.

HIFK:n Robert Leino karkasi läpiajoon ottelun puolivälissä. Petteri Nikkilä joutui rikkomaan ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus vieraille. Larmi venyi jälleen loistavasti ja jätti Leinon nuolemaan näppejään.

20161022, HÄMEENLINNA, HPK vs.HIFK, HPK:N EMIL LARMI (33)TORJUI ROBERT LEINON (62) RANGAISTUSLAUKAUKSEN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HIFK nousi tasoihin kolmannessa erässä. Kiekko pomppi onnekkaasti Roope Hintzille, joka iski kiekon reppuun läpiajonsa päätteeksi ajassa 46:48.

Jatkoaika ei tuottanut ratkaisua maukkaista tekopaikoista huolimatta, joten ratkaisu haettiin rangaistuslaukauksilla. HIFK:n Juuso Puustinen ja Mika Partanen osuivat ja kun Kerhon ainoa onnistuja oli Janne Lahti, lähti lisäpiste Helsinkiin.

20161022, HÄMEENLINNA, HPK vs.HIFK, HPK:N JANNE LAHTI (47). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerhon hahmo

Tappiosta huolimatta illan paras kerholainen oli 25 kertaa torjunut Emil Larmi. Maalivahti piti Kerhon pelissä vaikeilla hetkillä ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Oho!

Ottelua seurasi Rinkelinmäen lehtereillä peräti 4612 silmäparia – HPK kiittää!

 

Ottelun tilastot ja videokooste

Seuraavat ottelut

Alkava viikko tarjoaa kaksi mielenkiintoista ottelua. Tiistaina Kerho kohtaa TPS:n Turussa. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 29.10., jolloin Mika Järvisen, Tuomas Vänttisen, Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon Vaasan Sport saapuu Rinkelinmäelle.

Osta liput ennakkoon tästä!

#illallahallille

HPK:n otteluraportit tälläkin kaudella tarjoaa:

Pallomeri.net – päivän kuumimmat urheilu-uutiset joka päivä!

22.10.2016 20:18

Jaa artikkeli: