Maaliskuu vauhtiin tuplahaasteella

HPK – Pelicans 1.3.2013 klo. 18.30
Ilves – HPK       2.3.2013 klo. 17.00

HPK polkaisee maaliskuun käyntiin pelien osalta todella ryminällä, kun ensin perjantaina Pelicans tulee vierailulle Ritari Areenalle ja heti lauantaina on vierasretki Tampereelle Ilveksen kimppuun. Sanomattakin on selvää, että jaossa on todella tärkeät kuusi sarjapistettä.

Päivän puntari

HPK:n viikko alkoi kotitappiolla JYP:ä vastaan tiistaina. HPK taisteli mallikkaasti mutta joutui lopulta taipumaan sarjakakkoselle voittolaukauskisassa. HPK taistelee edelleen kynsin-hampain suorasta pudotuspelipaikasta, eikä kotietuunkaan ole kuin vaivaiset kaksi pistettä. Pelicans sen sijaan tarvitsee kipeästi pisteitä taistelussa kymmenen joukkoon.

– Parempaan pitää pystyä, kuin mitä tiistaina esitimme. Etenkin meidän pitää parantaa omaa kiekollista peliämme, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen mietti tulevia pelejä torstaina.

– Pelicansilla on kokeneita ja erittäin taitavia pelaajia. Pelicansia vastaan pitää pitää kovaa vauhtia yllä ja siihen me pyrimme, Arvonen jatkoi.

– Onhan se Pelicans tietysti kasvattajaseura mutta ei siinä oikeastaan enää mitään erityisjännitteitä ole, kun ei siellä ole kuin 1-2 entistä pelikaveria. Kiva niitä vastaan on tietysti pelata, pohti HPK-hyökkääjä Jesse Saarinen kasvattajaseuransa kohtaamista.

Saarinen_Jesse_DSC_2123

Lauantain pelissä HPK kohtaa Ilveksen Hakametsässä. Ilves on jo pitkään tuomittu liigan viimeiseksi ja sitä kautta joukkuetta odottavat karsinnat. Ilves on kuitenkin pystynyt haastamaan ajoittain varsin mallikkaastikin sarjan kärkijoukkueita. Keskiviikkona joukkue tosin hävisi paikallisottelun Tapparaa vastaan rumasti 6-0 mutta “ipa” tuskin haluaa toistaa taaperrustaan toista kertaa peräkkäin Hakametsässä. Ilves pelaa HPK:n tavoin myös perjantaina, jolloin tamperelaiset kohtaavat JYP:n.

Näillä mennään

Perjantain otteluun HPK saa peliin mukaan Marko Luomalan, joka palaa tositoimiin pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Viime lauantaina Kuopiossa tällin saaneen Antti Aarnion pelättiin olevan poissa kaukaloista jopa useamman viikon ajan. Aarnio pelasi kuitenkin jo tiistaina ja mies päässee rymistelemään kaukaloon myös viikonlopun taistoissa.

– Luomala treenasi Piispasen ja Santavuoren ketjussa ja hänen kanssa katsotaan nyt peli kerrallaan, on kuitenkin haaste pelata kaksi peräkkäistä peliä pitkän loukkaantumisen jälkeen, Arvonen kertoi “lutin” tilanteesta.

Lopulliset kokoonpanot ja pelaava maalivahti ratkeavat perinteiseen tapaan pelipäivän aamuharjoituksen jälkeen.

Suurennuslasin alla

Vili Sopanen, Pelicans – Kookas hyökkääjä on todella vaikea pideltävä. Lisäksi mies liitää tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa, joten tarkkana saa Sopasen kanssa olla perjantainakin.

Valtteri Järviluoma, Ilves – Ainoastaan viidessä ottelussa esiintynyt nuorukainen on vähäisestä peliajasta huolimatta nakuttanut kolme pinnaa. Näyttöhaluja varmasti riittää, jotta pelipaikka olisi SM-liigassa tulevinakin vuosina.

Juho Mielonen, HPK– “Pelipäivä on juhlapäivä” -sanonta todella pätee Mielosen kohdalla etenkin perjantain matsissa, mies nimittäin viettää samana päivänä myös synttäreitään. Hoitaako Mielonen itse juhlapäivän ilotulitusta, vai toimiiko joukkuekaverit seremoniamestareina Mielosen merkkipäivän kunniaksi?

Jesse Saarinen, HPK – HPK:n oma masterchef-Saarinen on erikoistunut erikoisiin raaka-aineisiin, viikonloppuna tarjolla pelikaania ja ilvestä. Millaiset mausteet “jeppe” tähän soppaan tarjoilee?

Frisbee-kisassa illalla Foreverin palkinto

Perjantain liigapelin fribee-kisassa on jälleen hurjaakin hurjempi palkinto, kun Forever lyö tahtia toisella erätauolla. Palkinto on syksyltä tuttu: Vuoden liikunnat kahdelle Forever kuntoklubilla! Arvoa palkinnolle kertyy huimat 1500 €! Osta friba, heitä se lähimmäksi keskiympyrää ja vuoden liikunnat ovat sinun.

Foreverin muihin tarjouksiin pääset tutustumaan Forever-pisteillä Ritari-areenassa liigaottelun aikana.

forever-PSlogo-CMYK_1

Ville Peltonen 1.3.2013

01.03.2013 07:54

Jaa artikkeli: