Maalinteon sietämätön vaikeus

HPK-Blues 0-1 ja. (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Ritari-Areenalla todistettiin torstai-iltana lähes 65 minuutin ajan tarinaa maalinteon sietämättömästä vaikeudesta, kunnes vierasjoukkue iski ratkaisun jatkoajalla.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäinen erä pelattiin hienokseltaan vierasjoukkue Bluesin tahdissa. HPK pääsi ensimmäisenä koittamaan johto-osumaa ylivoimalla mutta miesylivoima jäi lyhyeksi, kun Bluesin Kristian Kuusela porhalsi puolittaiseen läpiajoon ja Johan Larsson joutui rikkomaan tätä jäähyn arvoisesti.

Ville Viitaluoman pelikiellon takia ykkösketjun keskelle nostettu Robert Leino piti erätaukohaastattelussa joukkueen avauserän esitystä vaisuna ja lupasi, että parempaa olisi luvassa tulevissa erissä.

Tuuski kilauttelee putkia

Toiseen erään HPK lisäsi Leinon lupaamaa vauhtia ja ottikin pelinhallinnan itselleen. Erän alkupuolella Jere Sallinen ja Jesse Saarinen pääsivät puolittaisiin maalipaikkoihin mutta loistavasti koko ottelun torjunut Juuso Riksman ei ollut yllätettävissä. Myös Leino pääsi koittamaan maalintekoa Borna Rendulicin tarjoilusta mutta miehen ruuti oli kuitenkin märkää.

Erän ensimmäisellä ylivoimalla HPK pyöritti kiekkoa mallikkaasti mieheltä miehelle mutta Marko Tuulolan tolppalaukausta lähemmäksi maalia ei edelleenkään päästy.

Ottelun puolivälin aikaan Blues-puolustus hölmöili kiekon Leinolle, joka passasi sen edelleen Santavuorelle mutta Santavuorella ei ollut tarpeeksi malttia nostaa pelivälinettä Riksmanin patjan yli maaliin.

– Eka erä oli meiltä hengetön ja jatkossa neppailtiin sitten maalipaikoissa, manasi HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin pelin päätyttyä.

Ottelun lopussa ripaus Hitchcock:n jännitystä

Ottelun kolmannen erän alku näytti jo siltä, että molemmat joukkueet tyytyvät tasapeliin ja lisäpisteen ratkaisemiseen jatkoajalla, kunnes erän puolessa välissä alkoi todella tapahtua. Ensin Kuusela pääsi koittamaan parhaalta maalipaikalta mutta Mika Järvinen torjui yrityksen patjallaan.

Tämän jälkeen Sallinen pääsi Saarisen laukauksen reboundiin ja Bluesin Marco Rosa joutui rikkomaan häntä jäähyn arvoisesti. Viisi minuuttia ennen erän loppua tullut ylivoima ei kuitenkaan tuonut kaivattua tulosta. Ylivoiman jälkeen Santavuorella oli vielä avopaikka mutta miehen ohjaus meni ohi maalin.

Vielä minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä molemmilla joukkueilla oli paikat ratkaista kolme sarjapistettä suuntaan tai toiseen. Ensin Ossi-Petteri Grönholm joutui rikkomaan Tomi Sallista rankkarin arvoisesti. Sallinen yritti maalia väellä ja voimalla mutta Järvisen kilpipelastus piti tilanteen nollissa.

Sallisen rankkarin jälkeisen aloituksen jälkeen Rendulic ja Santavuori karkasivat 2-1 -ylivoimahyökkäykseen mutta Rendulicin syöttöyritys katkaistiin viimehetkellä.

Jatkoaika vierailijoiden

Jatkoaika pelattiin lähes täydellisesti HPK:n puolustuspäädyssä. Bluesilla oli jatkoajan aikana useampi paikka ratkaista ottelu ja sen se lopulta tekikin. Järviselle ja HPK-puolustukselle tapahtui kommunikaatiovirhe maalin takana ja Tommi Huhtala sai kiekon ilmaiseksi ja siirsi sen maalin eteen Mark Leelle, jolla oli helppo työ laittaa peliväline maaliin.

– Kyllä parempi joukkue voitti, komee taistelu Bluesilta. Jatkoajalla oikein tarjottiin kaverille voittoa, maalipaikat jatkoajalla oli 5-1 Bluesille, se kertoo aika paljon, harmitteli Selin tappiota.

– Kyllä Järvinen taisteli meille tänään yhden sarjapisteen, Selin jakoi kiitosta loistavan ottelun maalissa pelanneelle “järälle”.

Tappiosta huolimatta HPK jatkaa sarjassa kuudentena ja tilanne sarjan keskikastissa on äärimmäisen tiukka, kun kahden pisteen sisällä on kolme joukkuetta. HPK:n pelit jatkuvat lauantaina Kuopiossa KalPaa vastaan. Edessä on jälleen erittäin tärkeä ottelu.