Maalijuhlista Kerholle lisäpiste jatkoilla

13.38 Artturi Toivola 1-1 (Veikko Loimaranta, Petteri Nurmi)
15.06 Markus Nenonen 2-2 YV (Michael Joly, Petteri Nikkilä)
16.08 Eskil Wold 2-3 (Toivola, Loimaranta)
39.37 Loimaranta 4-4 (Joly, Matti Järvinen)
48.11 Antti Pihlström 4-5 (Rony Ahonen, Konsta Kapanen)
64.10 Joly 5-6 (Nenonen, Nurmi)

Kotona Ässille kärsityn kirvelevän tappion jälkeen lähdettiin pisteiden hakuun Ouluun tuplapeleihin viikonlopuksi. Kärpät on Kerholle sopinut vastustajana tällä kaudella ja edelliset kaksi kamppailua HPK onkin vienyt nimiinsä 3-0 ja 3-1 lukemin. Kerholla kuitenkin tällä hetkellä niskassaan kolmen tappion putki ja Kärpät nollasi edellisessä ottelussaan Turussa TPS:n. Kärppien maaliin luisteli Niclas Westerholm (88.58%, PMK 3.14) ja Kerhon maalille Sami Rajaniemi (91.52%, PMK 2.42). Kärppien kultaista kypärää kantoi ottelussa Teemu Turunen tehoin 14+20 ja Kerholta totutusti Michael Joly, 22+31. Sarjataulukossa Kärpät miehitti sijaa viisi, 84 pistettä keränneenä ja Kerhon 69 pistettä oikeutti sijaan 11.

Oulussa nähtiin perjantaina tuplaviikonlopun ensimmäisessä osassa maalijuhlat. Näistä bileistä jatkoajan kautta voittajana selvisi HPK! Avauserässä Kerho osui kolmesti (Toivola, Nenonen ja Wold), toisessa erässä Veikko Loimaranta tasoitti tilanteeksi 4-4 ja päätöserässä kerholaisista osui Antti Pihlström. Jatkoajalla ratkaisun maalin edestä lopulta nosti Michael Joly ja näin HPK nappasi itselleen lisäpisteen tästä koitoksesta.

Kuva: Jussi Määttä

Viiden osuman avauserä Oulussa

Kyykistelemään ei Ouluun oltu lähdetty, sen näytti Kerho heti avausvaihdosta lähtien. Paine saatiin hyökkäyspäätyyn heti vaikka avausvaihdossa ei jumalaisilla maalipaikoilla juhlittukaan. Sen sijaan nelosketjun päästessä jäälle, pelasi Rony Ahonen Liiga-uransa avanneelle Vili Toivoselle maalin eteen hyvän paikan, jossa aikaa oli, mutta Westerholm pysyi harhautuksessa hyvin mukana ja nollilla jatkettiin.

Myös kotijoukkueelta rakenteli ensimmäisen pidemmän hyökkäyksen nelosketju ja HPK joutui puolustusasemiin, Kärppien eduksi vaarallisuudessa oli luettava myös se, että nelosen päästyä jo vaihtoon jatkoi ykkösketju paineistusta ja hyökkäys jatkui Rajaniemen nenän edessä, mutta hämäläispuolustus kesti.

Kun erää oli pelattu seitsemisen minuuttia nosti Kärpät jalalla hyvän hyökkäyksen Kerhon alueelle Carl Jakobssonin toimesta. Jakobssonia rikottiin mutta rikottunakin hän sai kiekon pelattua toiseen aaltoon, josta Topi Niemelä sai putata kiekon lähes tyhjään maaliin ja Kärpät johti 1-0 ajassa 7.39. Toinen syöttöpiste merkattiin Ville Leskiselle.

Lisää verta kaiveltiin sieraimista ajassa 9.34 Ossi Ikosen ottaessa illan ensimmäisen jäähyn kiinnipitämisestä. Alivoima kuitenkin kestettiin ilman isompia ongelmia ja jäähyn jälkeen pääsi Kerho hiljalleen taas paremmin mukaan peliin. Ajassa 13.38 saatiin sitten palkintokin kun Veikko Loimaranta toi kiekon maalille ja irtokiekon löi sisään Artturi Toivola, toinen syöttöpiste merkattiin Petteri Nurmelle.

Seuraavasta hyökkäyksestä kaatoi Kärpät kylmää vettä Kerhon niskaan. Ajassa 13.53, vain 15 sekuntia HPK:n tasoituksen jälkeen oltiin taas maalin verran perässä, Teemu Turunen laittoi Joonas Kemppaisen syötöstä mustan toistamiseen ohi Sami Rajaniemen tänään. Ikävään väliin tuli tämä johtomaali, kun juuri oli HPK päässyt taas ratsaille mukaan. Vaan ei auta itkut markkinoilla, uutta pökköä pesään vaan ja kohti uutta tasoitusta!

Mahdollisuutta tarjottiin ajassa 15.01 kun Marko Anttila lähti kampituksesta istunnolle. Eikä kauaa hörissyt HPK:n ylivoimamylly tällä kertaa! Ajassa 15.06 Markus Nenonen ohjasi Michael Jolyn laukauksen ohi Westerholmin ja taas pilkisteli aurinko Kerhon vaihtopenkille! Toisen syöttöpisteen merkkautti itselleen Petteri Nikkilä.

Ja mitä sitä päätä pensaaseen tunkemaan kun alkaa peli kulkea? Ajassa 16.08 napautti Eskil Wold Liiga-uransa ensimmäisellä Kerhon tänään ensimmäistä kertaa johtoon! Syötöille Artturi Toivola ja Veikko Loimaranta tähän Woldin näyttävään johto-osumaan. Loimaranta pelasi kiekon maalin taakse Toivolalle, joka jatkoi saman tien kiekon takaisin maalin eteen etutolpalle, eikä Eskil jättänyt minkäänlaista mahdollisuutta Westerholmille.

Kuudetta osumaa ei erään ehditty enää iskeä kummankaan toimesta. Muutama sekunti kun olisi ollut lisää, olisi Joly päässyt kokeilemaan läpiajosta kauden 23. osumaa mutta aika loppui ikävästi kesken. Johtoasemassa kuitenkin päästiin erätauolle lähtemään, Niclas Westerholm torjui erässä seitsemän laukausta, kuten myös Kerhon maalilla Sami Rajaniemi.

Kolme häkkiä toiseen, peli 4-4

Toisen erän alkuun tuli kotijoukkue vähän terävämmin ja nosti pari ensimmäistä hyökkäystä kohti Rajaniemen vartioimaa maalia mutta HPK kesti nämä ilman takaiskua. Mutta kun kotijoukkueen myllyä ei vaan saatu kunnolla poikki, löytyi kiekko Kerhon pömpelistä ajassa 23.22. Topi Niemelä osui tänään jo toistamiseen, syötöille Julius Junttila ja Cody Kunyk.

Kerholle tarjoiltiin jälleen mahdollisuutta mennä johtoon ylivoimalla, Peter Tiivola boksiin ajassa 24.39 kampituksesta. Ensimmäiseen minuuttiin ei HPK päässyt kunnolla alueelle kiekollisena, vielä vähemmän saatiin kuviota siis kuntoon Kärppien purkaessa kaikki tilanteet. Toinen koostumus jo sai laukauksiakin aikaiseksi, mutta nyt oli Westerholm mies paikallaan, eikä pysynyt Kerhon ylivoimaprosentti täydellisenä tänään.

Kärpät tuntui ottelua jäähyn jälkeen jälleen hallitsevan, eikä HPK saanut kunnon hyökkäyksiä aikaiseksi. Mutta ei se pitkää hyökkäystä tarvi kun rakentaa vaarallisen vetopaikan. Nyt vastahyökkäyksestä Arttu Pelli tinttasi kiekon pystytolppaan, mutta jatkajaa ei tähän valkopaitaisista löytynyt ja peli säilyi tasan kolmessa. Seuraavassa hyökkäyksessä väläytteli kiekollisia taitojaan Petteri Nurmi hassutellen parikin oululaista kaffekupposelle, mutta viimeinen silaus jäi tästä puuttumaan.

Ajassa 31.37 komennettiin Petteri Nikkilä jäähylle koukkaamisesta kun Kärpät tuli vaarallisesti Kerhon alueelle, eikä Nikkilälle oikein jäänyt muuta mahdollisuutta kuin rikkoa. Kärpät jauhoi ylivoimaansa sillä kuuluisalla isolla kauhalla, Kerhon maalilla Sami Rajaniemi venyi melkoisena kumiukkona muutamaan torjuntaan eikä onnistunut Kärpät ylivoimallaan ohittamaan Kerhon puolustusta tällä erikoistilanteella.

Kärpät pysyi kiekossa edelleen, kuten koko erän kuva näytti olevan ja vei peliä eteenpäin. Ja yleensä kun peliä hallitset, jossain vaiheessa se kolisee, niin kolisi nytkin. Ajassa 38.29 Atte Ohtamaa vei kotijoukkueen 4-3 johtoon Tiivolan ja Leskisen syötöistä.

Vielä tuli kuitenkin HPK tasoihin toisessa erässä! Matti Järvinen pelasi kiekon Michael Jolylle joka löysi bulgarialaisella selkäsyötöllään maalin edestä Veikko Loimarannan ja Veikko napautti tilanteeksi 4-4! Tämän jälkeen ehti vielä aloituksen jälkeen Ville Leskinen kilauttaa tolppaa toisessa päässä, mutta erätauolle lähdettiin tasanumeroista. Toisessa erässä Westerholm torjui neljä laukausta, Sami Rajaniemi otti kymmenen koppia toisessa päässä.

Tolpat pelastaa Kärpät jatkoajalle

Nyt kun oli annettu toisessa erässä kotijoukkueen juosta kiekollisena ja itse “säästelty”, oli aika ja paikka iskeä tarvittavat osumat Raksilan illassa, jotta pistepotti lähtee Hämeenlinnaan. Samaan aikaan pahimmat kilpakumppanitkin väänsivät omissa otteluissaan tiukkoja pelejä. Jukurit oli kahden erän jälkeen Jyväskylässä 1-1 tilanteessa, KalPa johti Ässiä Porissa 1-3 ja KooKoo oli Lahdessa tasatilanteessa 3-3, joten kaikki oli edelleen auki sarjataulukossa.

Päätöserä aloitettiin tasaisesti, molemmilta ykkösketjut ensimmäisestä hyökkäyksestä aiheutti yleisölle huokailuja, mutta maalille asti ei kumpikaan ketjuista kiekkoa saanut. Ajassa 43.28 tuomittiin Mikael Tapiolle kiinnipitämisestä kakkonen ja Kerhon alivoima joutui jälleen testiin.

Vaikka Kärppien edellinen ylivoima olikin vaarallista ja nyt saatiin pelätä pahinta, hoiteli Kerhon nelikot tämän mallikkaasti eikä kotijoukkue saanut oikein mitään aikaiseksi tällä kertaa. Jäähyn jälkeen syttyi HPK:n ykkösketju liekkiin ja aiheutti pelkotiloja Raksilaan saapuneille kotikannattajille Jolyn ja Jere Henrikssonin toimesta. Niclas Westerholm sai kuitenkin torjuttua tässä mylläkässä kaikki kohti tulleet laukaukset ja lopulta sulki kiekon, ottaen pelikatkon ja päättäen Kerhon hyvän vaiheen.

Mutta edellinen oli vain tyyntä myrskyn edellä. Antti Pihlströmin ketju laittoi jalat liikkeelle Konsta Kapasen tuodessa kiekon alueelle. Kiekko pyöri nätisti hyökkäyspäässä eikä Kärppien viisikko pysynyt vauhdissa mukana. Lopulta Rony Ahonen laukoi maalia kohti ja kiekko painui Westerholmin ohi Pihlströmin jaloista. Johtomaali siis Pihlströmin nimiin ja toinen syöttö merkattiin Konsta Kapaselle!

Viimeisestä kympistä tänään oli tulossa todella sähköinen ja jännittävä! Kerholla maalin johto ja Kärpät haki tasoitusta vimmatusti. Maalin jälkeen kuitenkin lähempänä lisämaalia oli vierasjoukkue HPK. Noin kahdeksan minuuttia ennen loppua sai Ville Koivunen napattua kiekon Rajaniemeltä ja oli lähes yksin tyhjää maalia vastaan, mutta pikkuisen kiekko pomppi ja omiin samalla luisteli miljoonaa Antti Pihlström, joka pelasti tilanteen huitomalla kiekon pois Koivuselta.

Vajaa viisi minuuttia ennen loppua menetti HPK kiekon hyökkäyspäässä ja Kärpät karkasi kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen. Ville Leskinen toi kiekon alueelle ja löysi syötöllään Julius Junttilan joka ohitti suoralla laukauksella Rajaniemen, peli oli 5-5. Hetki tästä ja Veikko Loimaranta oli jälleen ottamassa sankarin viittaa harteilleen, mutta tällä kertaa laukaus osui tolppaan Westerholmin selän takana.

Viimeisen minuutin lähestyessä oli kerholaisista ensin Michael Joly osittain läpi mutta kiekko karkasi eikä Joly ehtinyt laukoa. Seuraavasta tilanteesta pelasi Joly kiekon Pihlströmille joka nosti rystyllä kiekon suoraan tolppaan, johtomaali oli tässä kuitenkin todella lähellä. Kymmentä enempää ei kuitenkaan varsinaisella peliajalla nähty maaleja ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoilta. Kolmannessa erässä Westerholm torjui seitsemän kertaa, Sami Rajaniemi otti kahdeksan laukausta kiinni.

Jatkoajalla hierottiin ja hierottiin alkuminuutit, haettiin sitä parasta paikkaa. Lopulta Kärpät joutui rikkomaan ja Arttu Hyry boksiin ajassa 62.05 kiinnipitämisestä. Siirretyllä rangaistuksella kumautti Arttu Pelli ranteella viivasta ja kiekko meinasi lipua maaliin, mutta oululaispuolustus pelasti tilanteen viivalta, näin jäähy astui täytäntöön.

Kerho jauhoi neljällä kolmea vastaan. Vetopaikoille pääsi ensin Michael Joly, sitten Arttu Pelli ja viimeimpänä Petteri Nikkilä, mutta Kärppien puolustus blokkaili ja uhrautui eikä maalia saatu tehtyä. Sitten kun jäähy päättyi, jäi paine Kerholle. Kiekko oli Westerholmin edessä mutta pelattavissa ja ensimmäisenä sen löysi Michael Joly, joka ratkaisi lisäpisteen Kerholle nostamalla kiekon kattoon! Syöttöpisteet Markus Nenoselle ja Petteri Nurmelle. Jatkoajalla Westerholm torjui viidesti, Sami Rajaniemen ottaessa kaksi torjuntaa lisää tilastoihin.

Lehdistötilaisuus 17.2.2023

Huomenna jatketaan! Joukkueet samat, paikka sama, kellonaika ainoastaan vaihtuu lauantaista johtuen. Kiekko jäähän huomenna siis Raksilassa klo 17.00 ja urakka jatkuu! Ensi viikolla tätä viihdettä näkee Pohjantähti Areenalla keskiviikkona, kun Rauman Lukko saapuu vieraaksi. Liput otteluun tästä!

17.02.2023 21:52