Maajoukkuetauon jälkeen SaiPan kimppuun

HPK:n edustusjoukkue palaa kaukaloon syksyiseltä maajoukkuetauolta keskiviikkona, kun Lappeenrannan SaiPa saapuu Ritari-areenalle. Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa majailevat joukkueet janoavat molemmat täyttä pistepottia keskiviikkona. Vaikka terävimpään kärkeen joukkueilla on matkaa, playoffviiva on vain muutamien pisteiden päässä.

HPK päätti syksynsä ennen maajoukkuetaukoa hienoiseen yllätysvoittoon Oulussa. Puolustusasenne oli kohdallaan ja voitto maistui hyvälle. HPK:n kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen tehnyt Jan-Mikael Juutilainen kiitti luottamuksesta ja viimeisteli makealta maistuneen 1-2 voittomaalin pari minuuttia ennen ottelun loppua.

SaiPalla on alla pidennetty tauko, kun viimeksi se pelasi 3.11. Tampereella Ilvestä vastaan. SaiPa nappasi tuosta ottelusta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Uudet ja vanhat miehet jäälle keskiviikkona

Maajoukkuetauon aikana HPK ei päässyt harjoittelemaan viisikkopeliä loukkaantumisten vuoksi. Painopiste siirrettiinkin voimaan ja yksilöharjoitteisiin.

– Maajoukkuetauon aikana ei paljon porukkaa treeneissä ollut. Vedimme aika kovaa voimatreeniä. Nyt kuitenkin loukkaantumistilanne näyttää olevan paranemaan päin, kertoi HPK:n valmentaja Petteri Hirvonen.

HPK sai uutta verta riveihinsä viime viikolla, kun Kari Sihvonen liittyi ritarijoukkueeseen. Sihvonen pukee mielellään keskiviikkona oranssi pelipaidan päälleen.

– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaani mukaan. Varmasti paras puoleni on tehokas luistelu, mutta haluan tehdä myös maaleja ja auttaa joukkuetta voittamaan. Boxista on pysyttävä poissa, vaikka pelaankin kovaa kiekkoa, mietiskeli Sihvonen tiistaina.

Valmennusjohto ei kommentoinut tiistaina ketjukoostumuksia suuremmalti. Sihvonen totesi kuitenkin pelaavansa ketjussa Sihvonen-Aaltonen-Juutilainen. Nico Aaltonen paikkaa vielä tämän viikon ajan HPK:n loukkaantumisia.

– Ei lähdetä vielä herkuttelemaan ketjuilla. Kuten tiedämme tämän meidän historian näiden asioiden kanssa, katsotaan aamulla ketkä ovat pelikuntoisia. Tolvanen jatkaa maalissa, onhan hänellä voittopeli alla, totesi Hirvonen.

HPK:n uusia pelaajia, mahdollisia ketjumuutoksia ja sairastuvalta palanneita pääset todistamaan keskiviikkona klo 18.30 Ritari-areenassa.

HPK – SaiPa
tänään klo 18.30 Ritari-areenassa

16.11.2011 07:59

Jaa artikkeli: