Lukon ykkösnyrkki tappavan tehokas

6-1 (2-0, 1-0, 3-1)

Rauman illassa nähtiin todella kaksijakoinen ottelu. Pelin hallinta poukkoili puolelta toiselle lähes täysin ja kun toinen hallitsi, näytti toinen silloin olevan aivan purjeissa. Tasaisuutta näiden hallintajaksojen aikana oli vaikea nähdä. Kerho tuli peliin pirteästi, eilisestä läksynsä oppineena mutta ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue. Lopulta ensimmäinen erä meni Lukolle 2-0. Toinen erä oli todella vahvasti Lukon hallintaa vaikka sitä ei torjuntatilastoista nähnytkään. Lukko hallitsi kiekollista peliä ja Kerho joutui istumaan jäähyllä erässä kolmesti, maaleja ei kuitenkaan nähty erässä kuin yksi ja senkin Lukko teki erän alussa ensimmäisellä laukauksellaan. Kolmanteen erään taas Kerho tuli todella vahvasti ja saikin kavennuksen aikaan, maalin teki Tommi Tikka. Kerho käynnisteli kiriään ja oli lähellä toistakin maalia kunnes jäähy erän puolessa välissä käänsi otteen Lukolle. Lukko nakutteli loppuun vielä kolme maalia ja lukemat repesi vähän liiankin rumiksi, 6-1 tauluun ja Kerho lähti kotimatkalle tappion kanssa.

Ottelun alun pirteys löytyi

Eilisen kehnon ottelun alun jälkeen, haki Kerho Raumalle ottelun alkuun parempaa lähtöä peliin. Kerho olikin ottelun alussa aktiivisempi ja hallitsi tilanteita. Kolmen minuutin pelin jälkeen pelasi Miska Ronkainen kiekon Miro Ruokoselle läpiajoon, mutta Ruokosen laukaus sujahti plekseihin.

Seuraavasta tilanteesta Lukko pelasi kiekon Kerhon puolustusalueelle, Justin Danforth taklasi kiekon irti kerholaisilta ja pelasi sen viivaan Robin Pressille. Press laukoi ranteella kohti Joona Voutilaisen maalia, jonka edestä Ponthus Westerholm ohjasi kiekon sisään. Lukemat 1-0 Lukolle ja Final Countdown kaikui käytävillä.

Maalin jälkeen hallinta siirtyi kotijoukkueen käsiin. Lukko piti enemmän kiekkoa ja pääsi lähemmäs Voutilaisen maalia kuin Kerho Lassi Lehtisen vartioimaa Lukkomaalia. Ensimmäisellä kympillä oli Filip Krivosikilla Kerhon parhaat maalipaikat, toisessa laukaus suuntautui suoraan Lehtisen logoon ja toisessa Tikan syöttö 2vs1-hyökkäyksessä jäi vähän luistimiin. Vaikka erän alku Kerhon hallinnassa olikin, kokonaiskuvan perusteella moni hyökkäyspään syöttö jäi vähän taakse ja vastaanottaja usein joutui ottamaan luistimella kiekon haltuun. Samassa oli jo Lukko ehtinyt puolustusasemiin ja estämään vaarallisimmat laukaukset.

11.44 otti Lukon Lukas Klok estämisestä kakkosen ja Kerholle tarjottiin mahdollisuutta päästä taas pelin päälle. Ensimmäisellä minuutilla oli Cody Kunykilla pari hyvääkin paikkaa mutta tähtäin oli lähempänä hallin kattoa kuin tolppien väliä. Syyttämättä Kunykia, saattoi toki kiekko “elää” syötöissä sen verran ettei ollut helpoimpia onetimereitä laittaa sisään.

Ja kun ylivoimalla ei osuttu, laittoi Lukko kiekon toistamiseen Voutilaisen selän taakse ajassa 16.13. Maalintekijänä Danforth. Toisen osuman jälkeen ei erässä enää hirmutekoja nähty. Torjuntoja kertyi ensimmäisessä erässä Voutilaiselle seitsemän ja Lehtiselle 11 kappaletta.

Lopussa saatiin kulma…

…Legendaarinen sitaatti jalkapallon puolelta, Antti Muurisen suusta, kiteyttää toisen erän Raumalla kerholaisittain. Tosin kulman tilalle voidaan sijoittaa ylivoima omaa lajia mukaillen.

Lukko tuli toiseen erään salamamaalilla, ajassa 20.19 vaihtui valotaululle kotijoukkueen kohdalle maalisarakkeeseen kolmonen ja Kerhon sarake edelleen, sama nolla. Maalin teki tehoiltaa pelaava Danforth (2+1). Ja jottei nyt helpommaksi peli muuttuisi, sai Tikka boksia ajassa 20.55 kiinnipitämisestä.

Lukon illan ensimmäinen ylivoima oli hämeenlinnalaisittain hirveetä myrkkyä, kiekko oli Lukon hallussa 1.53 minuuttia ja Lukon ykkösnyrkki jauhoi Kerhon alivoimaneliötä riekaleiksi. Kuitenkin, positiivistakin löytyi, Kerho selvitti alivoimansa ja koitti päästä peliin mukaan jäähyn jälkeen. Lukko vaan oli tyly isäntä, eikä oikein kunnolla antanut Kerhon edes koskea kiekkoon.

Ajassa 25.10 lähti Tikka toistamiseen kakkoselle, nyt väkivaltaisuudesta. Tällä alivoimalla ei puolestaan Lukko saanut mainittavaa aikaan vaan Kerhon alivoima toimi kuin se kuuluisa junan vessa, ilman minkäänlaista ongelmaa. Eikä kahta ilman kolmatta, Laatikainen otti kiinnipitämisestä Kerhon erän, ja ottelun kolmannen boksin kiinnipitämisestä ajassa 31.16, ja Kerhoa testattiin oikein kunnolla.

Myös Ladan jäähyn Kerho sai tapettua eikä Lukko päässyt enempää karkuun. Oljenkortta heiluteltiin kerholaisten nenän edessä Heikki Liedeksen voimin ajassa 35.51. Kerholaiskasvatti passitettiin koukkaamisesta boksiin ja tämän “lopun kulman” avulla oli vielä kerran sauma nousta mukaan. Ylivoimalla peli pyöri hyvin ja pari vaarallisempaa vetoakin lähti kohti Lehtistä mutta kun ei, niin ei.

Uskolla on siirrelty vuoriakin ja kolmanteen erään Kerho lähti kolmen maalin takaa. Ja vaikka kiekollisesti ottelun toinen erä olikin vähän toispuoleinen, oli torjunnat suht tasan, Lehtinen neljä ja Voutilainen seitsemän.

Ei niin kaukana, mutta ei lähelläkään

Kolmanteen erään Kerho tuli selkeästi antamaan kaikkensa ja ilman loppukiriä ei Lukolle pisteitä ilmaiseksi haluttu antaa. Paineistus tuottikin tulosta ajassa 41.04 kun Ilkka Heikkinen Lukolta joutui estämään Krivosikia ja pääsi huilille. Kerhon ylivoima lähti pyörimään hyvin ja maalia haettiin vimmatusti, tulos kuitenkin jäi laihaksi ja ylivoiman jälkeen oli taululla edelleen samat 3-0 lukemat.

Vielä ei Kerho suostunut nahkaansa myymään halvalla ja jatkoi kiekon pitämistä, painaen hyökkäyksiä Lukon alueelle. Vihdoin se nollakin rikki saatiin. Ajassa 45.24 kauhoi Tikka kiekon väkisin maaliin maalin edestä. Syöttöpisteet Krivosikille ja Nenoselle. Aloituksen jälkeen sai Lucenius pelattua Innalalle todella hyvän paikan maalin eteen, mutta Lehtinen oli edessä eikä toista maalia nähty.

Erän ensimmäisen kympin jälkeen sitten tilanne räjähti käsiin. Ajassa 50.22 puhallettiin Frimanille estämisestä kakkonen ja Kerhon kiri jäi vajavaiseksi. Lukko karkasi ylivoimalla, Ponthus Westerholmin (2+1) toimesta ratkaisevan tuntuiseen 4-1 johtoon. Tästä ei Kerho enää noussut ja viimeistään Jonne Tammelan 5-1 maali ajassa 51.46 oli viimeinen niitti, joka tyhjensi Kerhon palkeet tältä illalta.

Tapahtumia kuitenkin vielä saatiin, ajassa 56.16 Kerho sai joukkuerangaistuksen, syynä toimihenkilön tulo jäälle ja tämänkin ylivoiman Lukko hyödynsi. Tarmo Reunanen pyssytti viivasta loppulukemat 6-1 ja Kerho sai kotimatkalle mukaan ainostaan opetuksen.

Nyt vedetään hetki happea ja seuraavan kerran Kerho on askissa perjantaina 22.marraskuuta. Ottelu on kotipeli ja vieraaksi saapuu turkkiaan kiillotellut Ilves. Kiekko putoaa jäähän klo 18.30, tervetuloa kannustamaan Kerho takaisin voittojen tielle!

16.11.2019 21:31