Lukolta irtosi yksi piste

HPK – Lukko 3-4.vl (1-1, 0-1, 2-1, 0-1)

Lukko vei lopulta voiton ja 2 pistettä voittomaalikilpailun kautta. HPK:lta hyvä nousu ottelun kolmannessa erässä peliin mukaan.

Tasaista puurtamista

Tiistaina jatkettiin Liigaa taas Hämeenlinnassa. Vahvassa myötätuulessa seilaava Rauman Lukko saapui HPK:n vieraaksi. Kotijoukkue sai maajoukkuekomennukselta takaisin Teemu Turusen ja Niklas Frimanin, Lukko sen sijaan sai takaisin Tshekin maajoukkueen mukana olleen Jakub Krejcikin.

Hieman tunnustelevan ottelun alun jälkeen vierasjoukkue siirtyi 0-1 johtoon, kun Toni Koivisto nousi laidalta ja heitti rystylätyn maalille, jonka Justin Danforth ohjasi maaliin. Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu hieman vajaa kolme minuuttia. Peli aaltoili maalin jälkeen päästä päähän ja kauhean kauaa ei HPK:n tasoitusta tarvinnut odottaa, kun ajassa 7:57 kultakypärä Turunen siivosi Petteri Nikkilän viivasta laukoman kiekon maaliin.

Erän puolivälin jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen erikoistilanne, kun Turunen nousi röyhkeästi maalille ja Lukon Eetu Koivistoinen joutui kaatamaan Turusen jäähyn arvoisesti. Ylivoiman aikana Kerholla oli muutama ihan kelvollinen maalipaikka, mutta maali jäi tekemättä. Erän loppupuolella Lukolla oli varsin hyvä ote pelistä, joka kuitenkin tasoittui Lukon hölmöiltyä itselleen liikaa miehiä kentällä jäähyn pari minuuttia ennen erän loppua. Erä ja ylivoima paketoitiin kuitenkin ilman lisäosumia.

Vahvaa vieraspelaamista

Toista erää mentiin tasaisesti noin 9 minuutin ajan ilman tilastomerkintöjä. Tämän jälkeen Lukon Aaro Vidgren pääsi nousemaan röyhkeästi maalille ja uittamaan kiekon ohi Larmin. Lukko siirtyi vierasjohtoon 1-2. Erän puolivälin jälkeen Jere Innala karkasi läpiajoon, mutta ei onnistunut aivan tekemään maalia Lukon maalivahti Oskari Setäsen taakse. Lukolla oli pitkä hallintajakso tämän läpiajon jälkeen, jota he eivät kuitenkaan onnistunut kapitalisoimaan.

Toisessa erässä pelattiin myös tasavajaalla pari minuuttia, kun Lukon Toni Koivisto sai kampitusjäähyn ja samasta tilanteesta Teemu Turunen sukeltamisjäähyn. Erän loppupuoliskolla Lukko pääsi ylivoimalle Miro Karjalaisen otettua kiinnipitämisjäähyn. Lukolla oli hieman paikan tynkää, mutta HPK kesti alivoiman kuitenkin hyvin. Tämän jälkeen erään ei enää nähty tilastomerkintöjä. Toinen erä oli kokonaisuudessaan todella vauhdikasta peliä.

Kolmanteen erään vierasjoukkue Lukko tuli vahvasti ja rakensi muutaman huippupaikan HPK:n maalille, nämä Emil Larmi kuitenkin selvitti hienosti. Kuitenkin, kun vajaa viisi minuuttia kolmatta erää oli pelattu, niin Lukon Aleksi Saarela pääsi niittaamaan lyöntilaukauksella pelin vierasjoukkueen johdoksi 3-1. Lukko pääsi vielä ylivoimalle hetki ylivoiman perään Markus Niemeläisen otettua jäähyn. Tällä ylivoimalla ei kuitenkaan lisäosumia.

HPK nousi taistelemaan voitosta

HPK sai ensimmäisen etsikkoaikansa ajassa 49:05, kun Lukko kapteeni Janne Niskala sai jäähyn korkeasta mailasta. Tämä etsikkoaika myös käytettiin, kun Markus Nenonen pääsi tekemään ylivoimaalin aivan maalin edestä. Kiekon maalille toimitti Petteri Nikkilä. Kerhon ylivoima mahdollisuudet saivat jatkoa, kun Tarmo Reunanen passitettiin jäähyboksiin ajassa 54:01. Hetkeä myöhemmin Lukon Justin Danforth löi alivoima purkunsa suoraan katsomoon, joten Kerho pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Tätä mahdollisuutta HPK ei jättänyt käyttämättä vaan Jere Innala iski kiekon Raumalaisten nuottaan Robert Leinon lättysyötöstä. Pelikello näytti tässä vaiheessa 55:51 ja lukemat siis 3-3. Näissä lukemissa varsinainen peliaika myös päättyi.

Pelin tauottua HPK puolustuksen isäntä Petteri Nikkilä kertasi ottelun kulkua:
Vähän huonoja maaleja omiin. Hieman halpa hinta. Hyvin tultiin kuitenkin tasoihin.

Vähän helppoja pisteitä, mutta semmosta perusluutimista. Tänään oli vähän huonompi jalka, kun yleensä.
Kolmen syöttöpisteen iltaa Nikkilä kommentoi tyynesti.

Muuten vahvasta kaudestaan Nikkilä osasi kertoa seuraavaa:
Saanut isomman roolin ja ylivoimalla päässyt enemmän pelaamaan, siinä saanut sitten itseluottamusta mukaan. Mitään ihmeempiä vippaskonsteja ei kuitenkaan kesällä ole tullut tehtyä.
– Kyllä mä olen nuoremmille yrittänyt esimerkin kautta näyttää. Jos näkee, että tekee jotain hyvin, niin toivottavasti oppivat siitä.

Joululahjatoiveita tiedusteltaessa ei Petteriltä vielä irronnut paljastusta.
En tiiä kyllä yhtään.

Ottelun ratkaisu

3 vastaan 3 jatkoaika pelattiin perinteiseen tyyliin vauhdikkaasti ja paikkoja syntyi molempiin päihin. Ratkaisua ei kuitenkaan jatkoajalle saatu. Näin ollen voittaja haettiin voittomaalikilpailun kautta. Lukon voittoputki sai lopulta jatkoa, kun voittomaalikilpailun neljännellä kierroksella nähtiin ensimmäinen ja ainoa maalinteossa onnistunut yritys. Ratkaisevan maalin teki Arttu Ilomäki.

HPK:lla on vielä yksi ottelu ennen joulua, kun perjantaina matkustetaan Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.
Seuraava kotiottelu on vuorossa joulun jälkeen 28.12, kun vastassa on Vaasan Sport.

OSTA LIPUT HPK-Sport MATSIIN TÄSTÄ!

 

 

18.12.2018 22:03

Jaa artikkeli: