Lukolle pisteet Hämeenlinnan reissulta

HPK-Lukko 1-4 (0-1,0-3,1-0)

Rauman Lukko saapui Hämeenlinnaan ryminällä. Satapäinen faniryhmä pisti hulabaloon pystyyn jo ennen pelin alkua katsomossa. Tulos oli kerholaisittain karu, sillä Lukko ratkaisi pelin toisen erän kolmella maalillaan.

Jo ottelun alusta asti oli selvä, kuka lähti laivaa ohjaamaan. Lukko loi painetta jatkuvasti HPK:n päähän ja paineisti Kerho-pakkeja aktiivisesti. Raumalaiset olivat omaksuneet Risto Dufvan taistelevan pelitavan ja jatkuvasti roikuttiin ja revittiin aivan sääntöjen rajamailla.

Ensimmäinen maali syntyi ajassa 11.03. Lukon kultakypärä Ville Vahalahti syötti kiekon maalille, joka kimposi Janne Keräsen luistimesta sisään.
– Vähän taas ihmeellinen maali tuli alkuun ja se lannisti meidän henkistä kanttia, kuvaili HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen Lukon avausmaalia.

Lukon osuman jälkeen HPK pääsi kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla tasoitusta, mutta yritys jäi torsoksi. Pelistä paistoi läpi turhautuneisuus.

DSC_6470

Raumalaiset iskivät ratkaisun toisessa erässä

Lukko jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Peli pyöri HPK-päädyssä lähes taukoamatta. Toinen maali syntyi Olli Sipiläisen lavasta 24.04.

HPK:n paras maalipaikka syntyi Juha Koivistolle, mutta Kerhon epäonneksi kiekko ei ylärimaa lähemmäs maalia mennyt.

Lukko käytti ottelun ensimmäisen ylivoimansa tehokkaasti ja ajassa 34.46 Aaron Gagnon löi taululle jo 0-3.

Erik Riska pisti vielä kertaalleen kiekon ohi HPK:n Juuse Saroksen toisen erän viimeisellä minuutilla.

HPK:n Ritariliigan pikkujunnujen armoton kannustuskaan ei saanut HPK:n laivaa tästä enää käännettyä.

DSC_6428

“Joka päivä taistellaan”

Kolmannessa erässä HPK sai maalihanansa auki kertaalleen. Teemu Rinkisen syöttö maalin takaa löysi Jere Karjalaisen, jonka veto upposi ohi Lukon Ryan Zapolskin. Maali oli Jere Karjalaisen uran ensimmäinen Liiga-maali.

Petteri Nikkiläkin pääsi kertaalleen Zapolskia hätyyttelemään, mutta veto kilahti jälleen ylärimaan.

Lukon Lauri Tukonen teki perjantain kierroksella peräti neljä maalia Tapparan verkkoon, mutta lauantai ei tuntunut olevan Tukosen päivä. Craig Schiran kaksi kivenkovaa taklausta sai Tukosen puuskuttamaan ja tuskaa lisäsi vielä Jyri Niemi. Lisäksi Tukosella tuntui olevan paljon asiaa Niemelle ja Petteri Nikkilälle, mutta nyrkkihippasia ei sentään nähty.

HPK:n Pasi Arvonen ei ottelun jälkeen ilakoinut.
– Kovilla on oltu viime aikoina. Hyökkääjistä kaikki terveet pelaa, joten siellä puolella ei tällä hetkellä kilpailua ole. Pakeissa sitä hieman onkin, mutta sekään pyöritys ei tänään onnstunut. Me jatketaan töitä taas maanantaina ja rinta rottingilla kohti seuraavaa ottelua.

DSC_6463

Playoff-viiva karkasi kerholaisilta entisestään, mutta Arvonen vakuutti taistelun jatkuvan.
– Meidän arvomaailma on se, että taistellaan tuolla joka päivä, niin valmennus kuin pelaajat. Kun hallille tullaan, asiat tehdään hyvin ja keskittyneesti.

Ensi viikolla HPK pelaa vielä kaksi ottelua ennen taukoa. Tiistaina vastaan asettuu Blues Espoossa ja perjantaina kotiottelussa vastassa on SaiPa. Nyt jos koskaan yleisön tukea tarvitaan.

Koko Oranssi Perhe hallille tukemaan omia!