Lukko vyörytti kotivoiton

Lukko-HPK 5-2 (2-1,3-0,0-1)

Lukko oli erikoistilanteissa tehokkaampi ja ratkaisi ottelun toisen erän kolmella maalillaan. HPK:n maaleista vastasivat puolustajat Jukka Laamanen ja Lauri Kärmeniemi.

Ottelun ensimmäinen tilanne siunaantui heti ensimmäisessä vaihdossa Arsi Piispaselle. Janne Laakkonen nosti Lukko-puolustajan mailaa ja Piispanen pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Mika Noronen raumalaisten maalissa veti kuitenkin pidemmän korren.

Lukko siirtyi ylivoimalla johtoon ajassa 13.59. Richard Lintner ampui vihaisesti siniviivalta ja HPK-maaliin palannut Mikko Tolvanen oli voimaton. Maalin jälkeen Lukon Eero Elo oli viedä raumalaiset jo kahden maalin johtoon, mutta hyökkääjän laukaus kilahti pystytolppaan.

Jukka Laamanen toi HPK:n tasoihin ajassa 18.39. Laamanen pääsi nousemaan oikealta laidalta ja kipakka laukaus painui Norosen olkapään yli maalin yläkulmaan. Osuma oli Laamaselle kauden kolmas.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin Lukon johdossa. Jussi Pesosen ylivoimamaali oli onnekas. Pesonen ampui siniviivalta ja kiekko otti kimmokkeen Arsi Piispasen mailasta ja osui maalilla päivystäneeseen Marko Tuulolaan, jonka kautta upposi maaliin.

Toinen erä Lukon heiniä

HPK oli toisessa erässä täysin purjeessa. Erän alkuun saadut kaksi ylivoimaa hukattiin ja tämän jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue.

3-1-maali syntyi ajassa 24.30. Jussi Pesonen karkasi läpiajoon HPK:n karmaisevan harhasyötön seuraksena. Pesonen upotti illan toisensa varmasti Tolvasen jalkojen välistä.

Juhani Jasun helpohko 4-1-maali tuntui lannistavan kerholaiset ja vauhtiin päästessään Lukko iski erässä vielä kerran. Kris Beechin maali syntyi ylivoimalla maalin edestä. Tolvanen venytti hienosti Beechin ensimmäiseen yritykseen, mutta HPK-puolustajat eivät ehtineet siivoamaan ja Beech iski paluukiekon sisään.

Kärmeniemi onnistui rankkarista

Kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli melkoista pelailua, eikä kumpikaan joukkue saanut mitään erikoista aikaan.

Erän puolivälissä HPK:n Teemu Rautiainen ja Lauri Kärmeniemi pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen, josta tuomittiin lopulta rangaistuslaukaus. Rankkaria pääsi yrittämään rikottu Kärmeniemi, joka laittoi kiekon hienosti verkon perukoille. Maali oli “Snakelle” kauden ensimmäinen ja SM-liigauran toinen.

Kavennuksen jälkeen HPK syttyi pelaamaan. Kerho vyörytti hyökkäyksiä vimmatusti raumalaispäätyyn ja sai aikaan lukuisia tekopaikkoja. Mika Noronen Lukon maalissa oli kuitenkin erittäin varmalla pelipäällä, eikä kiekko tuntunut uppoavan mistään sisään.

Lukko oli ottelussa parempi ja ansaitsi pisteensä. HPK:lle lisäuskoa jatkoon antoi hyvä loppurutistus. Samanlaisella asenteella irtoaa varmasti pisteitä jatkossa. Maalille palannut Mikko Tolvanen ei mahtanut Juhani Jasun osumaa lukuunottamatta Lukon maaleille mitään.

HPK jatkaa pelejään ensi viikon tiistaina, jolloin Oulun Kärpät saapuu Hämeenlinnaan.

 

Karri Salo 7.1.2012

07.01.2012 18:37

Jaa artikkeli: