Lukko vei tärkeät pisteet

HPK-Lukko 2-3 (0-1,2-1,0-1)

Rinkelimäen lauantai-illan jännitysnäytelmä kääntyi lopulta vierasvoittoon. Lukon Jarkko Kauvosaari iski ottelun ratkaisun ajassa 54.43 eikä HPK onnistunut enää tasoittamaan hyvästä yrityksestä huolimatta. HPK:n parasta esitti nelosketju Armands Berzins-Jyrki Louhi-Kaspars Saulietis, joka iski Kerhon molemmat maalit. Voittonsa myötä Lukko ohitti HPK:n sarjataulukossa ja nousi neljänneksi. Kerho puolestaan valahti kuudenneksi.

Lukon salama-alku

Lukko oli liikkeellä virkeämmillä jaloilla ottelun alkuminuuteilla ja vieraiden pirteä pörrääminen tuottikin nopean johto-osuman. Eero Elon laukaus livahti Teemu Lassilan kainalosta maaliin ajassa 2.01. Osumaa seurasi jäähyaitiosta Jukka Laamanen.

Maalin jälkeen Justin Morrisonilla oli parikin paikkaa lisätä vieraiden johtoa, mutta isäntien onneksi yhdysvaltalaisen ruuti oli märkää. Erän vanhetessa HPK sai paremmin pelijuonesta kiinni, mutta erätauolle siirryttiin ansaitussa vierasjohdossa.

Toiseen erään luisteli sähäkämpi Pallokerho. Tasoitus oli erittäin lähellä Lukko-puolustaja Anssi Rantasen jäähyn aikana, mutta tolppa sekä Mika Norosen nopea hanskakäsi pelastivat Lukon takaiskulta.

Lopulta Kerhon aktiivinen karvauspeli tuotti tulosta. Kaspars Saulietis ryntäsi päätykiekkoon vauhdikkaasti ja taklasi Lukko-puolustajan irti kiekosta. Saulietis toimitti pelivälineen maamiehelleen Armands Berzinsille, joka veivasi kiekon hienosti Norosen jalkojen välistä sisään.

Maalin jälkeen Juuso Puustiselle tuomittiin kahden minuutin jäähy korkeasta mailasta, eikä Lukko jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä. Ex-HPK Teemu Aalto ampui kiekon viivasta ja Janne Keränen ohjasi komeasti kiekon maalin kattoon mailansa varrella.

Vaan ei aikaakaan kun peli oli jälleen tasan. Jyrki Louhen aloitusvoiton jälkeen kiekko ajautui Marko Tuulolalle, joka otti pari luistelupotkua ja ampui painavan lyöntilaukauksen Lukko-maalille. Upean ottelun pelannut Berzins sai mailansa väliin ja kiekko painui vastustamattomasti ohi Norosen.

Ottelun ratkaisu syntyi kerholaisittain ikävästi. Paitsiolta haiskahtaneen tilanteen jälkeen Jyrki Louhi antoi omalla alueella käsittämättömän poikittaissyötön suoraan Lukko-hyökkääjä Jarkko Kauvosaaren lapaan, joka iski kiekon säälimättä verkkoon.

HPK painoi loppuminuutit väkevästi päälle, mutta hyvistä tekopaikoista huolimatta lisäosumat jäivät syntymättä. Paras tilanne siunaantui Berzinsille, joka ei kuitenkaan pystynyt täydentämään kypärätemppuaan.

Valmentajat tyytymättömiä tuomareihin

Ottelun jälkeen molempien joukkueiden valmentajat purkivat pettymystään ottelun tuomarilinjaan.

– Herrat Vuohtoniemi ja Hakkarainen, jos jatkavat tuolla tavalla, niin ei tarvitse enää viheltää SM-liigassa, Lukko-valmentaja Rauli Urama sätti päätuomarikaksikkoa.

HPK-valmentaja Petteri Hirvonen oli tyytymätön myös linjatuomareihin.

– Jos linjatuomareilla on kaks tehtävää: viheltää paitsiot ja pitkät, ja ne ei niistä selviä, niin perkele, on tuomarikoulutuskin hyvissä kantimissa.

– Mutta ei me tuomareihin kaaduttu. Meillä oli omat tilaisuudet tulla lopussa tasoihin, Hirvonen summasi.

HPK pelaa ensi viikolla kaksi “kuuden pisteen” vierasottelua. Tiistaina Kerho matkaa Kuopioon KalPan ja lauantaina Helsinkiin Jokereiden vieraaksi.

 

 

Karri Salo

19.02.2011 20:59

Jaa artikkeli: