Lukko tyly vieras Pohjantähti-Areenalla

HPK-Lukko 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)

HPK aloitti viikonlopun tuplapelit perjantaina kotona Pohjantähti-Areenalla. Haussa illan ottelussa oli kauden avausvoitto ja vastustajaksi saapui Rauman Lukko. Katseet jäällä kiinnittyivät erityisesti Ville Koistiseen, joka pääsi pelaamaan debyyttiottelunsa oranssissa paidassa. Toiveissa oli myös tehopisteitä muiltakin, kuin alkukaudesta tehokkaaksi äityneeltä Kerhon ykkösketjulta.

Hyvä alku ei riittänyt

Kotijoukkue tuli totuttuun tapaan vauhdikkaasti ottelun alkuun ja jo ensi minuuteilla Tommi Tikka pääsi kokeilemaan maalitekoa puolittaisesta läpiajosta, tällä kertaa tuloksettomasti. Myös toisessa päässä Lukko pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Joona Voutilainen hoiti tonttinsa varmasti.

Ensimmäisessä erässä mentiin pitkälle kotijoukkueen hienoisesti hallitessa kenttätapahtumia, mutta maalit antoivat odottaa itseään paikoista huolimatta. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin erän loppua kohti peliin mukaan ja lopulta isäntien Kristjan Kombe joutuikin rikkomaan puolustuspäässä kaksiminuuttisen arvoisesti.

Seuranneella ylivoimalla nähtiin ottelun avausmaali, kun raumalaiset sahasivat Kerhon neliön puhki. Tuloksena Daniel Audette pääsi laukomaan hyvältä tontilta ja kiekko päätyi nuottaan Pavol Skalickyn kautta. Alivoimaan johtanut vihellys ei miellyttänyt hallille saapunutta kotiyleisöä lainkaan ja kentälle välittyikin osuman jälkeen katsomosta varsin suorasanaista palautetta ottelun tuomaristolle.

Lukko näyttää kaapin paikan

Toinen erä alkoi kerholaisittain synkästi, kun kahden minuutin pelin jälkeen Aleksi Saarela pääsi tinttaamaan vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Loppuerä mentiin Lukon hallitessa kiekkoa ja Kerhon joutuessa enemmän ja vähemmän iskemään vastaan.

HPK:n etsikkoaika tuli ottelun puolivälissä, kun Lukko otti perättäin kaksi kaksiminuuttista ja tasoitusta päästiin hakemaan näin kahden miehen ylivoimalla. Keskiviikkona Porissa tehokkaasti esiintyneen Petri Kontiolan johtaman ylivoimakentällisen peli  muuttui kuitenkin tänään melkolailla seisovaksi, eikä kavennusosumaa nähty. Osansa teki Lukon maalilla myös Oskari Setänen, joka otti tällä alivoimalla muutaman tärkeän torjunnan.

Erän lopulla Lukko pääsi pyörittämään pitkän jakson Kerhon päädyssä ja lopulta kiekko löytyi Joona Voutilaisen takaa kolmannen kerran. Maalintekijänä tällä kertaa kunnostautui Robin Press. Vain hetkeä aiemmin Tommi Tikalle oli tarjoutunut illan toinen läpiajo, mutta laukaus painui jälleen valitettavasti ohi maalin.

Kolmannen erän alku oli kenties vielä synkempi kuin edellisen. Lukko meni tällä kertaa menojaan Sebastian Repon naulatessa taululle jo 0-4 -lukemat. Kolmannessa erässä Kerho taisteli vielä kahden miehen alivoiman ilman takaiskuja, mutta ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla Vili Saarijärvi pääsi rokottamaan vielä viidennen osuman vierailijoille.  Kehaistakoon  Saarijärveä tästä tilanteesta onnistuneesta purkukiekon katkaisusta ja tulisesta kudista ylänurkkaan.

Lopussa laihaa lohtua

Vain reilu puoli minuuttia myöhemmin Kerho onnistui kuitenkin kertaalleen maalinteossa ja rikkoen näin Oskari Setänsen kuparin. Henri Kanninen laukoi kiekon napakasti yläputken alle, syöttöpisteet osumasta Joona Montolle ja Ossi Ikoselle. Näin kolmosketjulle osuma ja illan toiveisiin päästiin tältä osin, kun tehomerkintöjä tuli myös ykkösketjun taakse.

Kauan illan tappiota ei kuitenkaan ole aikaa jäädä murehtimaan, vaan kauden avausvoiton metsästys jatkuu heti huomenna lauantaina Pohjantähti-Areenalla. Aiemmin perutun rästipelin vastustajaksi saapuu Vaasan Sport, joka on joutunut Pohjanmaan koronatilanteen vuoksi pitkälle vieraskiertueelle. Huomioithan, että ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16:00.

09.10.2020 21:42