Lukko onnekkaalla osumalla voittoon

Lukko-HPK 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

Lukko ja HPK kamppailivat kova vauhtisen ottelun tiistaina Rauman Kivikylän Tuhtituvassa. Lukko korjasi lopulta kolme pistettä Ville Vahalahden todella onnekkaalla osumalla.

HPK oli tehnyt kokoonpanoihin pari pientä muutosta edelliseen otteluun verrattuna, kun Teemu Rautiaisen ja Petteri Nikkilän paikat pelaavasta kokoonpanosta olivat ottaneet Jaakko Turtiainen ja Juuso Vainio. Torjutavastuun Kerhon maalilla oli tällä kertaa saanut Frans Tuohimaa. Myös Joonas Vihko ja Tuomas Vänttinen olivat vaihtaneet paikkoja ykkös- ja kolmosketjujen välillä.

Kotijoukkue Lukko otti ottelun alussa isännän otteen kaukalossa ja pääsi pyörittämään ylivoimaa heti ottelun alkajaisiksi, kun HPK sekoili joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Lukko ei jättänyt ylivoimaansa käyttämättä, vaan latoi kiekon reppuun 16 ylivoimasekunnin jälkeen. Aaron Gagnon ja Jerry Ahtola pääsivät Kerho-puolustuksen lepsun maalineduspelaamisen keskellä sutimaan kiekkoa kohti maaliviivaa vuoronperään, Ahtolan laittaessa pelivälineen lopulta perille asti. Ahtolan maalin jälkeen HPK sai hieman paremmin pelistä kiinni mutta kuin varkain Lukko teki myös seuraavan maalin. Filip Riska nousi laidasta HPK-alueelle ja laukoi kiekon ohi maalin. Kiekko  kimposi kuitenkin kuin tarjottimelle Olli Sipiläiselle, joka tälläsi pikkumustan Tuohimaan selän taakse.

Ensimmäisen erän aikana HPK pääsi yrittämään kahteen kertaan ylivoimaa mutta tulosta ei syntynyt hyvästä pyörityskestä huolimatta.

Toiseen erään HPK sai lentävän lähdön, kun jo ajassa 21.57 Otto Paajanen kavensi tilanteeksi 2-1. Paajanen nappasi raumalaissyötön keskialueella ja purjehti hyökkäysalueelle. Paajasen alakulmaan suuntautunut rannelaukaus yllätti Lukko-vahti Ryan Zapolskin helpon oloisesti. HPK pääsi yrittämään toisen erän lopulla tasoitusta kahden miehen ylivoimalla reilun minuutin ajan. Hyvästä pyörityksestä ja Vainion parista lämäristä huolimatta tasoitusta ei nähty. Muuten toisessa erässä pelattiin vauhdikasta mutta osittain sekavaa jääkiekkoa, missä kumpikaan joukkue ei saanut maagisia maalintekoyrityksiä aikaan.

Kiekko pomppi Lukolle

Kolmanteen erään HPK pyrki virittämään takaa-ajoa mutta onnetarkin oli päättänyt olla tänään kotijoukkueen puolella. Reilun kolmen peliminuutin jälkeen Tuohimaa lähti katkaisemaan rännikiekkoa maalinsa taakse, kun kiekko otti epäonnekkaan pompun laidasta, osui Tuohimaan luistimeen ja kimposi siitä maalin eteen Ville Vahalahdelle. Vahalahdella oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Kerho ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi vielä maalin päähän ja takaisin taistelemaan sarjapisteistä. Vahalahden jäähyn aikana HPK sommitteli hienon syöttökuvion, jonka päätti lopulta Vainio paluukiekosta. Pelikelloon jäi vielä aikaa reilusti yli kymmenen minuuttia tasoitusmaalin tekoon. HPK:n takaa-ajoa hidasti Antti Bruunin saama 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. HPK taisteli jäähyn kuitenkin ansiokkaasti ilman takaiskuja mutta tasoitusta ei enää kuitenkaan nähty, vaikka Kerho otti Tuohimaankin pois maalistaan jo hyvissä ajoin.

HPK ottelut jatkuvat perjantaina 29.11, jolloin Rinkulalle saapuu Ässät. Ole paikalla, kun porilaisia kurmuutetaan!