Lukko nappasi kauden ensimmäiset pisteet Kerholta

HPK lähti viikon kolmanteen otteluun vailla pisteitä alkuviikon kotiotteluista. Lukko ei ollut vielä ennen illan koitosta vienyt Kerholta pisteen pistettä kauden aikana. Molemmilla joukkueilla oli pelin alussa omat paikkansa, mutta Lukko hyödynsi omansa ja karkasi johtoon. Kuten aikaisemmissakin tappio-otteluissa on käynyt, ei HPK toipunut vastoinkäymisistä, vaan Lukko rallatteli 1-5 voittoon.

HPK piristyi kahteen jälkimmäiseen erään, mutta ei riittänyt

Ottelu käynnistyi kohtuullisen tasaisissa merkeissä ja sekä HPK:lla, että Lukolla oli paikat iskeä. HPK ei onnistunut omissaan ja Lukko iski vastaiskusta ottelun ensimmäisen maalin pelin yhdeksännellä minuutilla. Lisää lunta tupaan tuli pelin neljännellätoista minuutilla sekä heti perään reilun minuutin kuluttua. Ottelu näytti jatkon kannalta erittäin vaikealta. Loimaranta kuitenkin kavensi maalinedushässäkän päätteeksi lukemat 1-3 ennen erätaukoa ja erätauolle voitiin lähteä toiveikkain mielin.

Kuva: Teemu Hannula

Lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Maso Lehtonen kertoi, että ensimmäisellä erätauolla kopissa käytettiin ääntä pelaajien toimesta. Se tuntui vaikuttaneen ja Kerho tuli toiseen erään paremmalla ilmeellä. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut erän aikana maalinteossa. Ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Lukon joukkuerangaistus.

HPK:lla on monesti ollut vaikeaa erien alussa. Abt Lukolta iski joukkueen neljännen osuman erän viidennellä peliminuutilla ja peli oli käytännössä paketoitu. Lukko viimeisteli vielä lukemat 1-5, kun Virolainen istui jäähypenkillä. Nämä jäivät ottelun loppulukemiksi.

Kasper Lundell haastattelussa ottelun jälkeen

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pelaa ensi viikolla kaksi ottelua. Ensimmäinen ottelu pelataan torstaina Porissa. HPK:n seuraava kotiottelu pelataan lauantaina Pohjantähti Areenassa, kun KooKoo saapuu vieraaksi.