LUKKO LISÄSI HPK:N AHDINKOA

HPK-LUKKO 2-5 (2-1, 0-3, 0-1)

Ensimmäisen erän johtoasema kuihtui murheelliseen toiseen erään ja Lukon hyvään viimeistelyyn. Kolme pistettä Lukon mukana Raumalle ja matka pleijareihin mutkistui entisestään.

Lukko joutui pelaamaan eilen Kalpaa vastaan kovan ottelun ja HPK koitti kovalla luistelulla saada raumalaiset väsymään. Ottelun alku pelattiin tasaisesti. Lukko pääsi koittamaan johto-osumaa Jukka Laamasen kaksiminuuttisen aikana. Lukko pyörittikin ylivoimaansa mallikkaasti mutta HPK sai estettyä ratkaisevat laukaukset ja syötöt. HPK sai oman ylivoimansa avauserän puolivälin jälkeen, kun Charles Bertrand komennettiin jäähyaitioon kampituksesta. HPK liikutteli kiekkoa hienosti ja ajassa 12.55 Marek Zagrapan syötti hyökkäyskulmaan Niko Niemiselle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella Jukka Laamaselle. Laamanen tälläsi kiekon Lukko-vahti Simon Nilsenin kilpikäden alakulmaan.

Laamasen maalin jälkeisessä vaihdossa Kari Sihvonen oli viedä HPK:n jo 2-0 johtoon. Sihvosen lämäri osui kuitenkin Lukko-maalin tolppaan.

Lukko tasoitti ottelun ajassa 19.10, kun Lukon Jarkko Kauvosaari voitti HPK:n maalilla käydyn miekkailukamppailun ja suti kiekon maaliin lähietäisyydeltä. Syöttöpisteet Richard Lintnerille ja Lauri Tukoselle.

Hetken näytti jo, että tauolle lähdetään tasalukemissa. Jukka Laamanen oli kuitenkin päättänyt huudattaa kotiyleisöä vielä kertaalleen avauserässä. Laamanen sai syötön täysin samaan kohtaan kuin aiemminkin ja niittasi kiekon verkkoon toistamiseen. Tällä kertaa ratkaisevan syötön tarjoili Marko Luomala.

MURHEELLINEN TOINEN ERÄ

Toisessa erässä Lukko käytti paikkansa armotta hyväkseen. Ensin Teemu Nurmi tasoitti tilanteen ajassa 22.47. Nurmen maalin jälkeen Marko Tuulolalle tuomittiin kahden minuutin jäähy koukkaamisesta. Ylivoiman aikana Teemu Aalto vei kettupaidat johtoon lämärillään. Kiekko painui maaliin kovassa poikittaisliikkeessä olleen Mika Järvisen kainalosta.

Lauri Tukonen lisäsi Lukko-johdon toisessa erässä jo 2-4:ään. Tukonen sai kiekon täyteen vauhtiin ja laittoi kiekon maaliin Järvisen koittaessa torjuntaa jäihin heittäytymällä.

HPK:n todellisen maalipaikat toisessa erässä oli todella harvassa. Parhaan paikan sai Marek Zagrapan, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Pitkän vaihdon pelannut Zagrapan ei kuitenkaan jaksanut polkea itseään täysin vapaaksi ja Lukko-pakisto sai kammettua Zagrapanin irti kiekosta.

MARK BOMERSBACK RATKAISEE

Kolmannen erän aluksi Lukon Mark Bomersback karkasi HPK-puolustajilta ja lirutti kiekon Järvisen jalkojen välistä maaliin. Ajassa 43.10 syntyneeseen maaliin syöttöpisteet Matt Generousille ja Björn Melinille. Bomersbackin maalin myötä Lukko siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 2-5 -johtoon.

Ottelun loppu oli lähinnä pelailua, eikä HPK saanut viritettyä kunnon loppukiriä. Reilu kolme minuuttia ennen päätössummeria HPK pääsi vielä yrittämään kavennusta ylivoimalla, kuitenkin tuloksettomasti.

Ottelun päätyttyä HPK:n valmentaja Timo Lehkonen antoi tunnustusta Lukon viimeistelytaidolle ja harmitteli varsinkin 0-3 hävittyä toista erää. Lehkonen muistutti kuitenkin, että runkosarjaa on jäljellä vielä kuusi ottelua ja työmoraalin on löydyttävä jokaiseen jäljellä olevaan peliin.

HPK:n ottelut jatkuvat tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi.