Loistava alku mureni palasiksi

Ilves-HPK 5-3 (2-3, 1-0, 2-0)

HPK sai otteluun lentävän lähdön ja näytti jo menevän menojaan. Reilussa kymmenessä minuutissa syntynyt 0-3-johto kuitenkin kuihtui maali maalilta kokoon ja lopulta Ilves korjasi pisteet. Kerhon maalit iskivät Saku Salminen, Eero Somervuori ja Joonas Vihko.

Ilveksen ja HPK:n välisen ottelun ensimmäinen erä tarjosi tapahtumia kokonaisen keskiverto ottelun edestä. Avausminuuteilla molemmilla joukkueilla oli jo tilaisuudet maalintekoon ja etenkin Eero Somervuorta koukittiin läpiajotilanteessa siinä määrin, että herkempi tuomari olisi määrännyt tilanteesta rankkarin.

Seitsemän peliminuutin jälkeen HPK siirtyi johtoon kesken Ilves-painostuksen. Saku Salmisen rannelaukaus yllätti Joonas Korpisalon maalissa helpohkosti räpyläkäden puolelta, eikä aikaakaan, kun täpötäysi Hakametsä hiljennettiin toistamiseen. Tällä kertaa Zach Hamill esitteli satiinin pehmeitä käsiään ja tarjoili namupalan Somervuorelle, joka siirsi kiekon häkkiin.

HPK täydensi vielä neljän minuutin tehohetkensä, kun Marek Viedensky ja Jesse Saarinen järjestelivät avopaikan Joonas Vihkolle, eikä Jone paikastaan erehtynyt. Vihkon jälkeen Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola herätteli joukkuettaan aikalisällä ja passittamalla muutaman pelaajan pukusuojaan miettimään miten jääkiekkoa tulisi jatkossa pelata.

Ilmeisesti Tuokkolan teesit onnistuivat, sillä vain kaksi minuuttia HPK:n 0-3 -osumasta Ilves kavensi. Vojtech Polak oli unohdettu maalin edustalle vapaaksi ja mies pääsi yrittämään Joni Myllykosken ohitusta kahdesti, joista toinen tuotti tuloksen. Maalin jälkeen ottelussa pidettiin pitkähkö tauko, kun Ilves-päivän kunniaksi yleisö sai heittää jäälle pehmoleluja hyväntekeväisyyteen vietäväksi. Pian tauon jälkeen Ilves kavensi HPK:n johdon jo yhteen maaliin ylivoimalla. Tällä kertaa Saku Salmelan rannelaukaus painui ohi Myllykosken maalin ylänurkkaan.

Aivan erän viime hetkillä HPK:n nelosketju aiheutti kotiyleisölle sydämentykytyksiä, kun kiekko lipui jo ainvan maaliviivalla, josta Ilves-puolustaja sen kuitenkin siivosi kädellään väljemmille vesille.

Huippupaikkoja toisessa erässä

Ilves vaihtoi toiseen erään maalivahdiksi Juha Järvenpään. Kerho pääsi ylivoimalle heti erän alkuun, mutta myllytys jäi vaisuksi. HPK kuitenkin hallitsi erän alkuhetkiä selvästi.

Ilves tuli kuitenkin tasoihin ajassa 28.40. Vojtech Polak jätti kiekon siniviivan tuntumaan Tapio Laaksolle, joka laukoi ranteella Myllykosken hanskakäden yläkulmaan.

HPK:n kakkosketju Hamill-Vänttinen-Somervuori loi maukkaita tekopaikkoja Ilveksen tasoituksen jälkeen. Järvenpää torjui Tuomas Vänttisen laukauksen  suoraan Joni Tuulolalle, joka pääsi tälläämään kuin tarjottimelta, mutta kiekko kilahti ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Vänttinen ja Somervuori pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Kaksikon namuttelu meni hieman överiksi, sillä Vänttinen tarjoili hyvästä tekopaikasta vielä kerran Somervuorelle, joka oli kuitenkin ajautunut pieneen kulmaan ja johtomaali jäi haaveeksi.

Joni Myllykoski toimi pelastavana enkelinä erän loppuhetkillä. Myllykoski pysäytti näyttävästi  Polakin rystynoston lähietäisyydeltä. Näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin kutkuttavassa tilanteessa 3-3.

Ilta synkkeni lopullisesti

Ilves lisäsi suolaa Kerhon haavoihin heti kolmannen erän alussa. Saku Salmela ampui siniviivalta, eikä sivuttaisliikkeessä ollut Myllykoski ehtinyt kiekon tielle. Masentava kotijohto halvaannutti Kerhon hyökkäyspelin hetkeksi ja peli alkoi uhkaavasti lipua manselaisille.

Tuomion kellot kilkattivat jo uhkaavasti viisi minuuttia ennen loppua, kun Zach Hamill passitettiin jäähylle ja miltei heti perään Kerholle tuomittiin kaksiminuuttinen väärästä vaihdosta. HPK kuitenkin kesti 5-3-alivoiman ja aikaa tasoituksen hakemiseen jäi hieman yli kaksi minuuttia. Päävalmentaja Pasi Arvonen otti Myllykosken maaliltaan ja Kerho saikin myllytyksen käyntiin Ilves-alueella. Tupsukorvien Tommi Kivistö otti jäähyn 18 sekuntia ennen loppua, joten HPK:lle tarjoutui vielä mahdolisuus kuudella neljää vastaan. Jesse Saarinen tarjosi vetopaikan Hamillille, mutta Ilves blokkasi laukauksen ja Tapio Laakso pääsi laukomaan loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin.

HPK pelaa seuraavaksi jo maanantaina, kun joukkue matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 7.1., jolloin Rinkelinmäelle saapuu HIFK.